Αποστολέας Θέμα: Ξεχονδρισμα ξύλου  (Αναγνώστηκε 10336 φορές)

fa

• Newbie
  • *
Απ: Ξεχονδρισμα ξύλου
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 30, 2013, 10:14:49 μμ »
Έχω μικρή εμπειρία με ξεχονδριστήρες, αλλά πιστεύω ότι για λεπτούς καπλαμάδες ( κάτω από 2χιλ.) ένα τύμπανο με γυαλόχαρτο είναι καταλληλότερο γιατί δεν "αρπάζει" το ξύλο όπως τα μαχαίρια της πλάνης.
Το δικό μου είναι φτιαγμένο όχι για οργανοποιία, για άλλη δουλειά που απαιτούσε σχετικά μεγάλη διάμετρο 32εκ.
Στο παρακάτω λινκ στη μέση της σελίδας, μερκές φωτό και περιγραφή της κατασκευής στα αγγλικά
http://www.skibuilders.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2410&postdays=0&postorder=asc&start=60
(Στην αμέσως επόμενη σελίδα έχει μερκς ακμ φτγρφς)
Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να φτιάξει ένα, προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο, ας έχει υπόψη του ότι τα drumsanders σκονίζουν πολύ και συνεπώς είναι απαραίτητο να προνοήσει για ένα σύστημα ελέγχου της σκόνης.

Μιά καλή πλάνη χειρός, προς θεού όχι ηλκτρκή, πιστεύω ότι μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική
Μπορεί να αργεί λίγο παραπάνω, αλλά επειδή είναι ήσυχη και δεν λερώνει, τελικά κουράζει λιγότερο

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Ξεχονδρισμα ξύλου
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 31, 2013, 07:24:12 πμ »
Είναι λίγο παλιό το θέμα, αλλά επειδή ψάχνομαι για το πως θα λεπτύνω καπάκι, πλαϊνά και πάτος ακ.κιθάρας είπα να ρωτήσω εδώ.

Γιατί δε κάνει το περιστροφικό-έκκεντρο (random orbital) τριβείο; Αφαιρεί γρήγορα μεγάλες ποσότητες ξύλου ή το αποτέλεσμα δεν είναι επίπεδο; Εμένα, θεωρητικά τουλάχιστον, μου φαίνεται πιο ασφαλές από μια ηλεκτρική πλάνη που μπορεί να σου κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά. Σκεφτόμουν να λεπτύνω 1,5 χιλοστό περίπου με τριβείο 120αρι γυαλόχαρτο  από τα 4,5χιλ. πάχους, και τελικη ευθυγράμμιση με ξύστρα επίπεδη. 

Ειναι πολυ δυσκολο να εχεις επιπεδο αποτελεσμα με orbital τριβειο. Αν το δοκιμασεις θα δεις οτι στις γωνιες και στις ακρες αφαιρει πολυ πιο ευκολα υλικο απο οτι στην υπολοιπη επιφανεια. Δεν ειναι αδυνατο, αλλα η παραμικρη κλιση του χεριου θα δημιουργει λακουβες, καθως ο δισκος θα δεχεται πιεση σε ενα σημειο του. Καλο θα ηταν να αφησεις λιγο περιθωριο και να δωσεις το τελικο παχος με ξυστρα.

Tags: