Καλημέρα.
Μήπως υπάρχει θέμα ευστάθιας του οργάνου, περισσότερο αναφέρομαι στο σκάφος. Ρωτάω γιατί με ντούγες και σκάφη δεν έχω ιδέα, και φοβάμαι μήπως το είδη υπάρχον βερνίκι που έχει συμμετέχει και στην στατικότητα του οργάνου. Πιθανολογώ πώς δεν συμμετέχει, αλλά ρωτώ και εσάς που ξέρετε κάτι παραπάνω.
Παρατήρησα ότι σε μερικά σημεία (πχ στα σημεία ένωσης της τελευταίας ντούγας με την πλαινή μεγαλύτερη, κ.τ.λ) υπάρχει αρκετά μεγαλύτερο πάχος βερνικιού, ενώ σε μερικά σημεία υπάρχουν έντονες φθορές του, περισσότερο σε σημεία που έρχονται σε επαφή με το σώμα).
Επίσης στο μπράτσο, το οποίο φαινομενικά αποτελείται από 5 κομμάτα ξύλου, 3 κελεμπέκι και 2 πιθανόν έβενο, στην ένωση των τμημάτων, υπάρχει έντονο άνοιγμα , το υπολογίζω περίπου 3 χιλιοστά πλατους και άλλα 3 βάθους, σαν ένα αυλάκι, που εκτέινεται σε μήκους περίπου 10 εκατοστών.
Το θέμα αυτό το γνωρίζω εξ αρχής, αφού έτσι ήταν όταν το αγόρασα το όργανο, και δεν έχει παρουσιάσει κανένα θέμα μετακίνησης μπράτσου, ή άλλων αντίστοιχων ζητημάτων.
Για να καληφθεί αυτό το "αυλάκι" τί πρακτική προτείνετε? Προσωπικά από τα λίγα που έχω διαβάσει και έχω δει σε επισκευές νομίζω ότι καλύτερο θα ήταν να τοποθετηθεί επιπλέον έκα κομμάτι αντίστοιχου ξύλου, σαν διαμορφωνέμένη σφήνα, χωρίς βέβαια να ασκεί πιέσεις, και μετά να στοκαριστεί με ξυλόσκονη, κτλ.
Η πρακτική τοποθέτησης κάποιου καπλαμά στο τελικό στάδιο ώστε να καλυθφθεί όλο το μπράτσο δεν με βρήσκει και πολύ σύμφωνο, αλλά είναι και αυτή μιά επιλογή.
Μια τελευταία ερώτηση αν και εκτός θέματος όπως και τα ανωτέρω είναι , πώς μπορώ να αφαιρέσω την ροζέτα.
Ευχαριστώ και συγνώμη για την έκταση του μηνύματος.