Αποστολέας Θέμα: Fender P Bass / Πρώτη κατασκευή  (Αναγνώστηκε 335 φορές)

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Απ: Fender P Bass / Πρώτη κατασκευή
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 29, 2024, 01:19:14 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον Μάνο. Βέργα οπωσδήποτε. Στα μπάσα, αν δεν κάνω λάθος, λόγω των πολύ μεγάλεων τάσεων βάζουνε και 2 βέργες ακόμα.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

brego

• Newbie
  • *
  • Περιοχή: Νέο Ηράκλειο
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 05, 2024, 01:16:42 μμ »
ναι θα μπει βέργα διπλής εκτόνωσης και δυο παράλληλες carbon βέργες.

Σχετικά τώρα με την ανάποδη κοπή διάβασα, όχι αρκετά, και δεν το πολυκατάλαβα σχετικά με το τεμάχισμα του κορμού. Θα το μελετήσω περισσότερο.
Θα συμφωνήσω με τον Μάνο. Βέργα οπωσδήποτε. Στα μπάσα, αν δεν κάνω λάθος, λόγω των πολύ μεγάλεων τάσεων βάζουνε και 2 βέργες ακόμα.
Καλή αρχή !!!

Όσον αφορά για την ταστιέρα για δρυς μου κάνει.

Και εμένα για δρυς μου κάνει. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά αυτό βέβαια δεν το καθιστά απαγορευτικό για χρήση σε ταστιέρα.
Ας μην ξεχνάμε πως πάρα πολλά παρόμοια όργανα έχουν σφενδάμι στην ταστιέρα.
Ωστόσο, έχει ανάποδη κοπή, και αυτό δεν βοηθάει στην αντοχή κατά του σκεβρώματος.
Αν βάλεις βέργα στο μανίκι, θα βοηθήσει στο θέμα του σκεβρώματος.

brego

• Newbie
  • *
  • Περιοχή: Νέο Ηράκλειο
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 05, 2024, 01:26:45 μμ »
Η μέχρι τώρα κατασκευή είχε δυσκολίες δεν λέω, αλλά αυτό που με δυσκόλεψε περισσότερο ήταν η εγκατάσταση των τάστων μαζί με τα λάθος σε σειρά βήματα που ακολούθησα.
Η ταστιέρα ακόμα δεν έχει κολληθεί και είμαι στο crowning. μετά έχει αφαίρεση από την κόλα που την εφάρμοσα με λάθος τρόπο και γυάλισμα.

Πολύ διαφορετικό να το βλέπεις και άλλο να το κάνεις.

Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχω, ΑΛΛΑ το απολαμβάνω όσο δεν πάει.....

Tags: