Αποστολέας Θέμα: Τό τρίτο μου yaylı tanbur - ἐπιστροφή στόν ἴσιο , ἀνατολίτικο δρόμο.....  (Αναγνώστηκε 345 φορές)

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
Απ: Τό τρίτο μου yaylı tanbur - ἐπιστροφή στόν ἴσιο , ἀνατολίτικο δρόμο.....
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2024, 05:07:23 μμ »
Εὐχαριστῶ φίλε Στέλιο !!!

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ρίκοκο-Βερίκοκο-αχλάδι και αμυγδαλιά στου Προφήτη Λιά τα στενά.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2024, 11:46:03 μμ »
Συμφωνώ με τον Στέλιο, πολύ ωραία πάει η εργασία!!!
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2024, 03:59:28 μμ »
Ομορφη δουλεια Λαμπρο και μπελαλιδικη. Να εισαι καλα που τα παρουσιαζεις αναλυτικα.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2024, 02:10:13 μμ »
Φίλοι Popeye καί Δημήτρη , καλημέρα κι εὐχαριστῶ γιά τά καλά σας λόγια...ναί , εἶναι λίγο μπελαλίδικη , ὅσον ἀφορᾶ ὅμως τήν κατασκευή τοῦ κορδονιοῦ . Ὅσον ἀφορᾶ ὅμως τήν κατασκευή τοῦ σκάφους , ἀλλά καί τοῦ ὑπολοίπου ὀργάνου , εἶναι εὐκολώτατη !!! Πολύ εὐκολώτερη ἀπό τήν κατασκευή τῶν ἄλλων δουγωτῶν ὀργάνων . Εἰδικά ἡ κάθε δούγα , εἶναι σάν μισή δούγα ὁποιουδήποτε ἄλλου σκάφους καί τό ταίριαγμά της μέ τήν διπλανή , εἶναι παιχνίδι !!!

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
Φίλοι καλησπέρα ,

Σήμερα τελείωσα τό ταίριασμα καί κόλλημα τῶν δουγῶν στό καλούπι . Παρακάτω μερικές φωτογραφίες :

Δύο πιό κοντινές :

Παρ' ὅλο τόν ὑπολογισμό , στίς τελευταῖες δύο δοῦγες , δέν χώρεσε τό ἐπάνω μέρος τους , αὐτό πρός τήν ἠχητική ὀπή , ὅπως χώρεσε τό κάτω μέρος τους , καί αὐτό φαίνεται κάπως στήν τελευταία φωτογραφία . Τήν ἑπομένη φορά θά ἀνεβάσω πιό εὐκρινῆ φωτογραφία . Αὐτές οἱ δύο δοῦγες καταλήγουν σέ μύτη , καί πιό κάτω ἀπ' ὅτι ὅλες οἱ ἄλλες . Αὐτό ὅμως δέν μέ στενοχωρεῖ , διότι , γύρω ἀπ' τήν ἠχητική ὀπή ἐξωτερικά , σκέπτομαι νά κολλήσω ἕνα ξύλινο διακοσμητικό δακτύλιο , πού θά κρύψη ὁποιαδήποτε ἀτέλεια .

Ἀφοῦ βγάλω τό καλούπι ἀπ' τό σκάφος ( νά δοῦμε , θά βγαίνη ἤ μήπως ξέρασε τίποτα κόλλα ἐκεῖ πού δέν ἔπρεπε , ἄν καί τό μόνωσα τό καλούπι μέ νάϋλον ταινία , ἀλλά ποτέ δέν ξέρεις....) , καί ἀφοῦ τό τρίψω , θά κολλήσω γύρω γύρω ἀπό τό χεῖλος ἕνα εἶδος κολλάντζας , διακοσμητικῆς , ἀλλά καί πού θά κρατάη καί ὅλες τίς δοῦγες ἐξωτερικά.....

Συνεχίζεται......

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
Παρακάτω ἡ φωτογραφία μέ τό κουσούρι τῆς προτελευταίας καί τελευταίας δούγας : Δέν χώρεσαν οἱ μῦτες τους στό σημεῖο ἀπολήξεως τῶν ἄλλων δουγῶν , ἀλλά οὔτε καί τό τελευταῖο κορδόνι ἔφθασε στό ἴδιο σημεῖο :

Πολύ μπάλωμα , κλείσιμο σχισμῶν κ.λ.π.......

Συνεχίζεται......

Tags: