Κατασκευή > Λουστράρισμα
Βερνίκι μπαλας 500
teoz:
Καλησπέρα σε όλους, μετά από πολύ προβληματισμό για τα βερνίκια έβαλα στο σκάφος CLOU 500 το αποτέλεσμα το ματ που βγαίνει μου αρέσει πάρα πολύ, για το καπάκι έχω προσπαθήσει την γομαλάκα και έχω μείνει στην προσπάθεια και στο προβληματισμό και στο τι κάνω λαθος και σκέφτομαι μήπως μπορώ να βάλω και clou στο καπάκι ?
Silvestro:
και βεβαιως μπορεις
αλλα τι σου φαίνεται λαθος στη γομαλακα;
δηλ τι ειναι αυτο που δε σ αρεσει;
teoz:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Προσπαθώ εδώ και καιρό κάνα δυο βδομάδες με την γομαλάκα και συνέχεια μένουν σημάδια γραμμές κτλ. θέλει πολύ δουλειά και μαστοριά για να την μάθεις και να γίνει ένα ωραίο το αποτέλεσμα θέλει και πολύ υπομονή , η αλήθεια είναι ότι θέλω πολύ να αρματώσω το όργανο να δω τι γίνεται αχαχχα. Σκέφτομαι σε ένα ξύλο για καπάκι να πειραματίζομαι εκεί μέχρι να μάθω και το επόμενο να το κάνω γομαλάκα
oscar:
Κάνεις αναφορά για 500άρι της CLOU, προσωπικά δεν το γνωρίζω καθώς εγώ χρησιμοποιώ το 500άρι της vernilac.
Αν μιλάμε για το ίδιο βερνίκι, τότε αυτό είναι βερνίκι νίτρου που μπορεί να εφαρμοστεί και με την μέθοδο της μπάλας.
Το αποτέλεσμα που δίνει το 500άρι είναι αρκετά γυαλιστερό. Εντύπωση μου κάνει που λες ότι σου βγαίνει ματ.
Με την γομαλάκα η μπάλα έχει την τάση να κολλάει πολύ πιο εύκολα σε σχέση το 500άρι, και χρειάζεται να δίνουμε πολύ περισσότερο χρόνο στεγνώματος ανάμεσα στις συνεδρίες. Στην γομαλάκα δεν χωρά βιασύνη, διότι αν η προηγούμενη στρώση δεν έχει στεγνώσει επαρκώς τότε αυτή αρχίζει να "λιώνει" και αντί να προσθέτουμε υλικό, αφαιρούμε, και αρχίζει να κάνει "μπαλώματα".
Με λίγα λόγια, γομαλάκα και βιασύνη δεν πάνε μαζί.
Αντίθετα με το 500άρι μπορείς να τελειώσεις καπάκι ακόμη και την ίδια μέρα, διότι δουλεύεται πολύ πιο εύκολα και κάνει "κρούστα" πολύ πιο γρήγορα.
Πάντως και στις δύο περιπτώσεις όταν ολοκληρωθεί το βερνίκωμα, το καπάκι θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον 3-4 μέρες αν όχι περισσότερο, πριν δοκιμάσεις να αρματώσεις.
Όχι ότι δεν μπορείς να αρματώσεις και νωρίτερα, αλλά είναι πολύ εύκολο να γδάρεις το φρέσκο βερνίκι, και αν μιλάμε για όργανο με κινητό καβαλάρη όπως π.χ. μπουζούκι, τότε σίγουρα θα σου κάνει σημάδι κάτω από τον καβαλάρη.
teoz:
Καλημέρα το ματ που είπα είναι λάθος, είναι γυαλιστερό αλλά όχι όσο αυτά φουλ γυαλιστερά όργανα που βλέπω παντού είναι όσο πρέπει για την αισθητική μου. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου το παραδέχομαι υπομονή δεν έχω στο δεύτερο όργανο με το καλό θα είμαι ποιο κουλ. Το CLOU 500 ZELLULOSE-MATTIERUNG έχω πάρει και το εφαρμόζω σαν την γομαλάκα μπάλα και γύρω γύρω.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση