καλημέρα σε όλους
έχω μια χαζούλα απορία για κορδέλα γενικώς,
εγώ έχω την κορδελίτσα "από τα lidl" της Parkside, προηγούμενη γενιά (PBS 350 A1)
και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Οκ, δεν μπορεί και πολλά αλλά δεν την ζορίζω καθόλου.
Είχα όμως αρκετόν καιρό να την χρησιμοποιήσω. Βάζοντας την λοιπόν σε λειτουργία, πολύ σύντομα παρουσίασε το εξής:
το λάστιχο στο οποίο εφάπτεται η κορδέλα στην ΚΑΤΩ τροχαλία (Νο 3 στην φωτο)
βγαίνει από τη θέση του, χωρίς να κόβεται ούτε το ίδιο ούτε να σπάει η κορδέλα. Απλώς βγαίνει από τη θέση του, και βέβαια πλέον δεν μπορεί να δουλέψει η κορδέλα.
Την πρώτη φορά που βγήκε το έβαλα με τον ίδιο τρόπο - εννοοώ την πλευρά του λάστιχου που ακουμπάει η κορδέλα προς τα έξω. Τα ρύθμισα όλα εξαρχής, άλλαξα και την κορδέλα καλού κακού και την ξανάβαλα σε λειτουργία, αλλά μετά από (πολύ) λίγο το λάστιχο ξαναβγήκε.
Την δεύτερη φορά το έβαλα ανάποδα, γύρισα δηλ. το "μέσα-έξω" και πλέον η πλευρά που ακουμπούσε στην κορδέλα τώρα ακουπάει στην τροχαλία.
Προς το παρόν δουλεύει, αλλά δεν μου φαίνεται σωστό. Καταρχάς έχω την εντύπωση ότι τα λάστιχα είναι ελαφρώς κουρμπαριστά προς την έξω πλευρά (αυτήν που εφάπτεται στην κορδέλα) και αν είναι έτσι προφανώς κάτι δεν θα πάει καλά στο μέλλον. Έπειτα, έτσι βαλμένο, ναι μεν κόβει - αλλά με μεγαλύτερη φύρα (αφήνει ύποπτα μεγαλύτερο φάρδος κοπής).
Όπως είπα, δεν φαίνεται σωστό.
Έχετε καμιά γνώμη/πληροφορία/συμβουλή ??