Καλησπέρα σε όλους!
Μάλλον είμαι από τα παλαιότερα μέλη του φόρουμ. Η δημιουργία του ήταν μια ανάγκη που τη συζητούσαμε για καιρό, αλλά δεν είχε κανένας το κουράγιο να την υλοποιήσει. Ο Γιάννης το αποτόλμησε και τα κατάφερε να αποτελέσει το φόρουμ πόλο έλξης για πολλούς ερασιτέχνες αλλά και κατά καιρούς μερικούς επαγγελματίες οργανοποιούς. Επίσης ο Στέλιος, ο Δημήτρης και όλοι οι άλλοι που έχουν δουλέψει μέχρι σήμερα για να είναι ακόμα ενεργό, με μια λειτουργία άψογη χωρίς εντάσεις, θα πρέπει να νοιώθουν υπερήφανοι. Καθώς και όλοι εμεις που συμμετέχουμε σε αυτό, νομίζω ότι έχουμε κάνει μια σημαντική κατάκτηση, που την πιστωνόμαστε όλοι θετικά.
Θεωρώ ότι όλες οι παρουσιάσεις που έχουν γίνει από τα μέλη του φόρουμ, στον ένα ή στον άλλο βαθμό ότι έχουν βοηθήσει πολλούς νέους αλλά και παλαιότερους κατασκευαστές που αναζητούν πληροφορίες. Προσωπικά όλες μου τις κατασκευές τις έχω παρουσιάσει αναλυτικά. Είναι σχετικά λίγες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια (και λόγω ηλικίας) ειναι πλέον ελάχιστες. Ούτως ή άλλως δηλώνω αυστηρά ερασιτέχνης. Τελευταία μπορεί να μην γράφω συχνά, αλλά πάντα ρίχνω κλεφτές ματιές να βλέπω τα τεκτενόμενα. Μέσα από το φόρουμ και τις εκθέσεις του, έκανα πολλές γνωριμίες, που μερικές από αυτές κατέληξαν σε πραγματικές φιλίες. Κάτι που φαντάζομαι συνέβει σε όλους.
Αν στις εκθέσεις οι επισκέπτες ήταν μόνο τα μέλη του φόρουμ, πραγματικά δεν θα είχαν κανένα νόημα. Θα μπορούσε να αποφευχθεί η όλη διοργάνωση και να βρισκόμασταν σε μια ταβέρνα να τα λέγαμε. Ούτως ή άλλως το κάνουμε αρκετοί από εμάς. Όμως στις εκθέσεις έρχονται και πολλοί άλλοι. Φίλοι, γνωστοί, ενδιαφερόμενοι για τις κατασκευές και τα όργανα. Και με λίγο παραπάνω "διαφήμιση" ίσως να είχαμε αρκετά μεγαλύτερη προσέλευση. Αλλά αυτό θα απαιτούσε πολλή παραπάνω δουλειά και εμπλοκή περισσότερων μελών και πάντα σε βάρος της προσωπικής ζωής και του ελεύθερου χρόνου τους.
Συμμετείχα σε όλες τις εκθέσεις (εκτός από μία για λόγους ανωτέρας βίας). Είναι σίγουρο ότι οι εκθέσεις έχουν κούραση. Περισσότερο για τους διοργανωτές, και λιγότερο για τους εκθέτες. Άμα είσαι και κάποιας ηλικίας η ορθοστασία είναι πρόβλημα. Αλλά νομίζω ότι τελικά αυτή η κούραση ξεχνιέται και ξεπερνιέται εύκολα αν δει κανείς τα πλεονεκτήματα. Τη χαρά της συνάντησης με φίλους, τις συζητήσεις και τα σχόλια πάνω στα όργανα που παρουσιάζονται. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τα σημαντικά σεμινάρια και τις παρουσιάσεις από καταξιωμένους οργανοποιούς που έγιναν κατά τη διάρκεια των εκθέσεων.
Εν κατακλείδι! Οι εκθέσεις νομίζω ότι πρέπει να συνεχιστούν. Όμως δεν είναι απαραίτητο να είναι ετήσιες. Μπορεί να γίνονται ανά διετία ανάλογα και με τις συμμετοχές ή της γενικότερες συνθήκες. Αυτό θα δίνει αρκετό παραπάνω χρόνο στους εμπλεκόμενους για τα απαραίτητα της οργάνωσης. Καλές αντάμωσες αγαπητοί!