Αποστολέας Θέμα: Watch a master luthier build a guitar (from scratch!)  (Αναγνώστηκε 638 φορές)

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Watch a master luthier build a guitar (from scratch!)
« στις: Ιουνίου 27, 2023, 09:04:21 πμ »

https://www.youtube.com/watch?v=Dj5RewW11uM
Δεν ξέρω πόσο master είναι ο κατασκευαστής αλλά έχει σίγουρα ενδιαφέρον το βίντεο. Έχει κάποιες ενδιαφέρουσες τεχνικές καθώς και λεπτομέρειες που δεν έχω ξαναδει.
Μια πλήρης παρουσίαση.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 15
Απ: Watch a master luthier build a guitar (from scratch!)
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 28, 2023, 12:07:20 πμ »
Κόλλησα!
Τον βρήκα πολύ του γούστου μου. Μεγάλο το βίντεο αλλά γεμάτο λεπτομέρειες που θέλεις να κλέψεις(!) και δεν είδα παρά το μισό...
Ωραίο το αλίευμα Δημήτρη

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 28, 2023, 12:18:16 πμ »
Στεργιο κι εμενα μου εκανε εντυπωση. Πολυ λεπτομερεια σε καποια σημεια. Ας πουμε η μικρη χαρακια στον τακο για να μην ξεχειλισει η κολλα και λερωσει το εσωτερικο του σκαφους. Τα ταστα που δεν περναει στο μερος της ταστιερα που παταει στο καπακι. Η εποξικη στη ταστιερα αλλα η ψαροκολλα στην γεφυρα. Το καμαρι που κοβει εντελως το πλαϊνο. Το στρογγυλεμα των ταστων πριν περαστουν και αλλα.
Το ωραιο ειναι που επεξηγει γιατι κανει το καθετι.
Μου αρεσε για αυτο ειπα να το μοιραστω.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

oscar

• Sr. Member
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 28, 2023, 02:09:37 μμ »
Το ωραιο ειναι που επεξηγει γιατι κανει το καθετι.

Ωραίο βίντεο, καλογυρισμένο, και ναι αυτό που μου άρεσε και εμένα πολύ ήταν η επεξήγηση που κάνει σε κάθε στάδιο της κατασκευής.
Το πιο σημαντικό tip νομίζω είναι η τελευταία σκηνή... ότι και αν φτιάξεις, όπως και αν το φτιάξεις... κλείσε καλά την θήκη.  :D ;D

Tags: