Κατασκευή > Κατασκευές εγχορδων
Λαϊκή κιθάρα (μεσαίο μοντέλο Απαρτιάν)
ΚαΠα:
--- Παράθεση από: Ιωσήφ Τορρένς στις Μαρτίου 16, 2023, 09:51:40 πμ ---Καλημέρα Παναγιώτη !
Απόλαυσε τη χαρά της κατασκευής !
Είναι μεταδοτική ! Τη χρειαζόμαστε ! :)
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλημέρα Ιωσήφ! Όπως θα έχεις διαπιστώσει περνάω μεγάλες περιόδους "αγρανάπαυσης". Αλλά κάποια στιγμή μου ξανάρχεται! :dance:
--- Παράθεση από: sakkalis στις Μαρτίου 16, 2023, 08:13:27 πμ ---Ωραια δουλεια οπως παντα Παναγιωτη.
Τελικα βαζεις μασιφ ξυλο,ε; Οι κατασκευες παντως και με το κοντρα πλακε που ειχες στην εκθεση βγηκαν καλες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δημήτρη ο πίσω τάκος νομίζω ότι δεν παίζει κανένα ρόλο στον ήχο. Μπαίνει για στατικούς λόγους. Κατά την άποψή μου το κόντρα πλακέ είναι πιο ανθεκτικό κατασκευαστικά. Δουλεύεται όμως πιο δύσκολα στα τελικά τριψίματα για τις καμπύλες, ιδιαίτερα στα "σόκορα" προς το καπάκι και την πλάτη. Για παράδειγμα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλάνη για να το κατατεβάσεις. Στις περισσότερες κατασκευές μου βάζω μαόνι. Αλλά και το φλαμούρι είναι καλή εναλλακτική.
sakkalis:
Παναγιωτη με το κοντρα πλακε αναφερομαι στην πλατη και οχι στον τακο.
ΚαΠα:
--- Παράθεση από: sakkalis στις Μαρτίου 16, 2023, 11:26:52 πμ ---Παναγιωτη με το κοντρα πλακε αναφερομαι στην πλατη και οχι στον τακο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Για κάποια περίοδο είχα στα χέρια μου ένα κιθαρόνι Απαρτιάν που ήταν κατασκευασμένο με κόντρα πλακέ. Για τους παλαιούς ήταν μια καλή λύση μιας και φαντάζομαι δεν είχαν πρόσβαση σε καλά μασιφ ξύλα.
Είπα να το δοκιμάσω κι εγώ. Έτσι το αντέγραψα. Τελικά ο ήχος που είχε βγει ήταν πολύ καλός και είχε τον χαρακτήρα των κιθαρών του Απαρτιάν.
Ήταν μια δοκιμή. Αλλά και μια απόδειξη ότι για καλό ήχο δεν χρειάζεται πάντα τα εξωτικά ξύλα (για πλάτη και πλαϊνά). Αντίθετα ένα καλό καπάκι πάντα θα δώσει ποιότητα στον ήχο.
Stergios_lutherie:
Παναγιώτη, ηγέτη!
Μας άναψες το ενδιαφέρον για άλλη μια φορά! βάζε λεπτομέρειες, βάζε... τίποτα δεν πάει χαμένο.
--- Παράθεση από: ΚαΠα στις Μαρτίου 15, 2023, 10:31:23 μμ ---σκέφτηκα να αξιοποιήσω ένα σετάκι μαόνι που με φίλεψε το καλοκαίρι ο Στέργιος (ευχαριστώ καρντάσι)
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι ευχαριστίες πάνε στο Στέλιο που με γέμισε παραπανίσιο ξύλο πέρισυ το καλοκαίρι. Εγώ έκανα απλώς αναδιανομή
ΚαΠα:
--- Παράθεση από: Stergios_lutherie στις Μαρτίου 17, 2023, 12:40:00 μμ ---
Οι ευχαριστίες πάνε στο Στέλιο που με γέμισε παραπανίσιο ξύλο πέρισυ το καλοκαίρι. Εγώ έκανα απλώς αναδιανομή
--- Τέλος παράθεσης ---
Ω!! Ευχαριστώ Στυλιανέ, μεγάλε μαέστρο! Επιφυλάσσομαι για μπυροκεράσματα!
μπυρα
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση