Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2023  (Αναγνώστηκε 16216 φορές)

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Νίκο στο έχω ξαναπεί. Αυτά που φτιάχνεις είναι πολύ όμορφα. Ανέβαζε φώτο από τις μαρκεντερί και ότι άλλο φτιάχνεις να γουστάρουμε.

Δημήτρη όμορφο το σχέδιο του καράολου.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Επιτρέψτε μου και μια συμβουλή: Μη βλέπετε ειδήσεις στην τηλεόραση, πληροφορηθείτε από αλλού.

ξερεις δεν υπαρχει τβ στο σπιτι.
οι πληροφοριες λενε 2 εβδομαδες μετα:

- Απειρος σταθμαρχης ο οποιος δεν είχε ιδεα τι γινοταν...  :-[
- Εμπειροι σταθμαρχες οι οποιοι τηνε κοπανησανε νωρις να δουν σαβουραϊβορ...  :-[
- Προϊσταμενος που ειδε την καταστροφη και ετρεξε να παρει αναρρωτικη 1 μηνα (σικ) γιατι τον ... πονουσε η μεσουλα του  :-[
- Γιατρος που υπεγραψε την αναρρωτικη χωρίς να εξετασει τον ασθενη, αφου του ειπε ο αλλος γιατρος προϊσταμενος κ φιλος του οτι χρηζει αδειας. δεν ξερω αν πηραν και το 50αρι...  :-[
- Κυβερνηση 0 + 0 = φταιμε ολοι...  :-[

και εμεις μαζι που δεν ειμασταν στο τρενο, να πατησει και ο κιμ το κουμπι να τελειωνουμε επιτελους.
διοτι οσο και να θελουμε να φτιαχτει ο ρημαδοπατος στο βαρελι, ΔΕΝ.
πρεπει να γινει επανεκκινησει του ολου συστηματος, και μονο απο το σημειο ζερο
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 17
πρεπει να γινει επανεκκινηση του ολου συστηματος, και μονο απο το σημειο ζερο
Με αντισυστημική ψήφο εδώ κι εκεί, που (καθώς τα νούμερα δε θα βγαίνουν :021:) θα εξαναγκάσει τη συνεργασία; Χωρίς "δικά μας παιδιά"; Επιτέλους;
Ρητορικό το ερώτημα και κάπως χλωμό, αλλά δε βλέπω άλλη λύση...

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
να βάλω ακόμη μια πρόοδο. μου έχει φύγει το χέρι να τρίβω αυτές τις μέρες. πέρασα την ρητίνη που μου έδωσε ο ΚαΠα να κλεισουν οι πόροι. Μετα ξύστρα και τώρα τρίψιμο.

έλεγα να την κάνω γομαλακα . Αλλα μάλλον θα γίνει νιτρου σατινε. Ακομη και το καπάκι που έχει 2 χέρια γομαλακα μάλλον θα τριφτει για να γίνει νιτρου και αυτό. πραγματικά όσο δουλεύω την γομαλακα τόσο την μισώ...

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
Η ρητίνη τι λέει τλκ??πόσα χέρια έβαλες για να κλείσουν όλοι οι πόροι?

songless_bird

• Hero Member
ένα χέρι χρειάστηκε αλλά όχι δύο σταγόνες όπως ο ΚαΠα. αρκετή πίεση με μια παλια κάρτα για να μπει μέσα στους πόρους και την άφησα 1 μέρα.δηλαδη αυτοί που έμεινα ανοικτοί εδω και εκει δεν αξίζει να ασχοληθώ καθώς θα κλείσουν από το βάψιμο τόσο ανεπαισθητοι που ειναι

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
να κανω μια ερωτηση, αν γνωριζει κανεις, ετσι μου ηλθε ...
στο τραπεζι της κουζινας, οταν αφηνω ενα ποτηρι π.χ. ολο το βραδυ, δημιουργει "σταμπα" στο βερνικι, η οποια δεν φευγει ουτε αν τη τριψεις ουτε αν τη πλυνεις ουτε τιποτε.  :banghead:
φευγει ομως απο μονη της μετα απο 2-3 ωρες.  ::)
δηλ ειναι σα να θαμπωνει το βερνικι και ξεθαμπωνει απο μονο του.
το λεγομενο αυτοκαθαριζομενο βερνικι...  {celebrate015}
φυσικα το τραπεζι το εχω απο το 90'...
να μη πω απο το 1890  ;D
και το κανει απο τα γενοφασκια του, ποτε δεν του εδωσα σημασια αφου φευγει απο μονο του, αλλα τωρα λεω κατσε μηπως παρω καμια πειστικη απαντηση απο κανενα που να ξερει...

με τι διατανο το περασανε σε αυτα τα 120 εργοστασια , αυτοπλενομενο αυτοκαθαριζομενο και εμεις τοσα χρονια δεν μπορουμε να μαθουμε να βερνικαρουμε ενα ψωροοργανο...

εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
να βαλω και εγω την (λιγη) προοδο που εκανα στη κιθαρα...
σχεδιασμος τοστιερας
λωριδες κερφινγκ (φοδρες κατα ΚαΠα ευαγγελιο)
διαμορφωση τακουνιου (θε μου ποσο το βαριεμαι...)
πλατη ετοιμη για κολλημα τα καμαρια. (το κολλημα το κανω μια μερα πριν τη κουμπωση η πλατη στη σολερα)

εκτος ισως απο δυο...

ΚαΠα

• Hero Member

σχεδιασμος τοστιερας

Ταστιέρα βλέπω! Τοστιέρα ... δεν βλέπω  :cheesy2: :cheesy2:
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
ετσι τηνε λεω στα πιτσιρικια στο μαθημα να γελαμε...  {celebrate015}
εκτος ισως απο δυο...

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 17
Και λίγο από καλιτεχνική επικαιρότητα:
Η Σαβίνα Γιαννάτου & οι Primavera en Salonico με καλεσμένη και την Lamia Bedioui, παίξανε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες στα πλαίσια περιοδείας τους με πρόγραμμα που λέγεται Watersong και είναι αφιερωμένο στα νερα, (σε κάθε τους μορφή) : https://muziekpublique.be/concerts/20230317_savina-yannatou/?lang=en
Ήχος εθνικ, κομψός, με ταξιδευτικά ηχοχρώματα, και με την ερμηνευτική έξαψη της Σαβίνας και της Lamia!

Το πάλκο είχε πολλή και καλή μουσική Σαλ(λ)ονίκη  ;D καθώς και τον "δικό μας" (οργανοποιό ντε) Γιάννη Αλεξανδρή.
Να ευχαριστήσω και τον Κώστα το Βόμβολο για τις προσκλήσεις

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 18, 2023, 02:14:55 μμ από Stergios_lutherie »

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
 :13: :13:
Καταπληκτική η Σαβίνα...
Με το σχήμα της βεβαίως βεβαίως...

Συνέχεια της επικαιρότητας αύριο έχουμε ενκαρδια με έργο του Κονταξάκη (Ρίτσος σονάτα σεληνόφωτος) κ Δευτέρα παίζει ο γιος με τη Καμεράτα στο δημοτικό θέατρο Πειραιά μπυρα {celebrate018}
Λίγο έλειψε να μην βρω εισητηρια όταν μπήκα ήταν τα 10 τελευταία τρελάθηκα  :banghead:
εκτος ισως απο δυο...

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
Για σας παιδιά!!! για σου Μαστροστελή Κιθαροκατασκευαστή!!! να βάζετε links από τέτοιες μουζικές, να ακούμε και ποιοτική μουσική!!! διότι από την πολλή πριονοκορδέλα και την πλανοξεχονδριστηροσβουρεισον + old school death metal+ grindcore+την Θηβων σε ώρα αιχμής + την μάνα που που βογγαέι από το χέρι της+ πολύ άκουσμα Μάρκο Βαμβακάρη +++ πολλά ακόμα με βλέπω να πηγαίνω βουυυυρρρρρ για παραθέρισμα Δρομοκαίτιοοοοοο.ΥΓΙΑΙΝΕΤΑΙ μπυρα
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

ΚαΠα

• Hero Member

Συνέχεια της επικαιρότητας αύριο έχουμε ενκαρδια με έργο του Κονταξάκη (Ρίτσος σονάτα σεληνόφωτος) κ Δευτέρα παίζει ο γιος με τη Καμεράτα στο δημοτικό θέατρο Πειραιά
Λίγο έλειψε να μην βρω εισητηρια όταν μπήκα ήταν τα 10 τελευταία τρελάθηκα  :banghead:

Καλή επιτυχία στο παιδί, υπερήφανε πατέρα!
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

songless_bird

• Hero Member
Μπορεί να μου εξηγησει κάποιος γιατί αυτός ο όμορφος σκούρος παλισανδρος έγινε έτσι χάλια με την γομαλακα ; Γιατι άλλαξε έτσι χρωμα προς το καφε; Τα πλαϊνά είναι μαύροκόκκινα . Ελπίζω να αλλάξουν και αυτά χρώμα να μην είναι σαν καρναβάλι. Αλλιώς τρίψιμο και πέρασμα νιτρου .
Σε άλλο παλισανδρο δεν είχα τέτοιο θέμα. Ίσα ίσα  που είχε γίνει και πιο μαύρος με την γομαλακα .

Tags: