Αποστολέας Θέμα: Ψαροκολλα η ξυλοκολλα;  (Αναγνώστηκε 21387 φορές)

ΚαΠα

• Hero Member
Απ: Ψαροκολλα η ξυλοκολλα;
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 04, 2011, 10:07:41 μμ »
Την έχεις βρεί στην Αθήνα;

Συμπληρώνω ότι μια φορά για φίλο ερασιτέχνη οργανοποιό αγόρασα 5-6 κιλά από τη Θεσσαλονίκη από την αντιπροσωπεία και ήταν σχετικά φτηνή. Πριν από περίπου 1,5 χρόνο αν θυμάμαι καλά την είχαν 6 € το κιλό.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 04, 2011, 10:13:37 μμ από ΚαΠα »
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

vasvasilis

• Full Member
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 04, 2011, 11:03:28 μμ »
Ένα test που μπορούμε να κάνουμε για να διαπιστώσουμε αν η κόλλα είναι κατάλληλη για μουσικά όργανα είναι το εξής. Απλώνουμε μία σταγόνα κόλλας πάνω σε ένα γυαλί και όταν στεγνώσει πολύ καλά πιάνουμε το κομμάτι της κόλλας με τα δύο χέρια και προσπαθούμε να το λυγίσουμε στα δύο. Αν αυτό λυγίσει χωρίς να σπάσει η κόλλα δεν κάνει για την οργανοποιία. Το θέμα δεν έχει να κάνει τόσο με την συγκολλητική ιδιότητα της κάθε κόλλας αλλά με το κατά πόσον αυτή δεν αποτελεί εμπόδιο στην διάδοση του ήχου ανάμεσα στα κολλημένα κομμάτια ξύλου. Με δεδομένο ότι η ταχύτητα του ήχου στα ξύλα φτάνει μέχρι και τα 5000 m/sec πρέπει και στην κόλλα να είναι τουλάχιστον τόση. άρα όσο πιο σκληρή η κόλλα τόσο πιο καλή.(στο ατσάλι η ταχύτητα διάδ. του ήχου είναι 6000 m/sec).Η Racoll κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις. Η Νο 25 και Νο 45. Η μία (νομίζω η Νο25 ) γράφει ότι προορίζεται για σκληρά ξύλα και είναι πιο κίτρινη από την άλλη. Αυτή είναι κατάλληλη για μουσικά όργανα και την χρησιμοποιώ και εγώ για κολλήσεις δευτερεύουσας σημασίας.Τις άλλες που γράφουν οι φίλοι δεν τις γνωρίζω.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 04, 2011, 11:46:09 μμ από vasvasilis »

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 04, 2011, 11:06:24 μμ »
Την βρηκα στη Βεροια και  φανταστηκα οτι αφου υπαρχει στην επαρχια θα υπαρχει παντου  ;D

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 05, 2011, 10:18:00 πμ »
Παρεπιπτόντως να παρατηρήσω ότι η τιμή της Titebond στην Ελλάδα είναι εξωφρενικά ακριβή.  >:(

Προχθές ρώτησα στον Κωσταντέλλο και την μικρή συσκευασία 237ml την είχε 9.5€ ενώ την μεγαλύτερη των 400ml 16€ όταν για παράδειγμα ο Madinter τις έχει 3,45€ και 5,95 € αντίστοιχα συν VAT που στην Ισπανία είναι 15 ή 16 % (δηλαδή συνολικά περίπου 4 € και 6,8 €  αντίστοιχα).

Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 05, 2011, 06:06:45 μμ »
Εκανα κι εγω μια ερευνα αγορας χθες,δεν περιμενα τοση διαφορα στις τιμες της titebond!!!

http://www.nextag.com/titebond-glue/products-html

Bεβαια για να παραγγειλεις απο εξωτερικο "σε τρωνε" στα εξοδα αποστολης ετσι;
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

Τάσος Θεοδωράκης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 22, 2011, 08:58:49 μμ »
Παρεπιπτόντως να παρατηρήσω ότι η τιμή της Titebond στην Ελλάδα είναι εξωφρενικά ακριβή.  >:(
Προχθές ρώτησα στον Κωσταντέλλο και την μικρή συσκευασία 237ml την είχε 9.5€ ενώ την μεγαλύτερη των 400ml 16€ όταν για παράδειγμα ο Madinter τις έχει 3,45€ και 5,95 € αντίστοιχα συν VAT που στην Ισπανία είναι 15 ή 16 % (δηλαδή συνολικά περίπου 4 € και 6,8 €  αντίστοιχα).

Από την εταιρία Μadinter προσφορά για τον μήνα Μάιο: Με αγορά υλικών οργανοποιίας άνω των 250 ευρώ, δωρεάν μεταφορικά και ένα γαλόνι (πάνω απο 3 λίτρα) ξυλόκολλα Titebond II.

Φτάνει και για να λουστείτε… ;D ;D

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 13, 2011, 05:38:57 μμ »
 Γειά σε όλους σας, θα ήθελα να μάθω για την ψαρόκολλα, πρέπει να την κρατάμε ζεστή στο αυτοσχέδιο μπέν μαρί όταν δουλεύουμε. Αν ναι τότε την άλλη μέρα πρέπει να την ξαναζεσταίνουμαι, αυτό είναι καλό για την κόλλα κάπου διάβασα οτι χαλάει η κόλλα με το πολυζέσταμα, και επίσης όπως γράφει και ο Δημήτρης δεν πρέπει να ξεπερνάει τούς 60-70 βαθμούς κελσίου.                                                                                                                                                                         
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

locrian

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 14, 2011, 12:19:47 μμ »
Γειά σε όλους σας, θα ήθελα να μάθω για την ψαρόκολλα, πρέπει να την κρατάμε ζεστή στο αυτοσχέδιο μπέν μαρί όταν δουλεύουμε. Αν ναι τότε την άλλη μέρα πρέπει να την ξαναζεσταίνουμαι, αυτό είναι καλό για την κόλλα κάπου διάβασα οτι χαλάει η κόλλα με το πολυζέσταμα, και επίσης όπως γράφει και ο Δημήτρης δεν πρέπει να ξεπερνάει τούς 60-70 βαθμούς κελσίου.                                                                                                                                                                         

Την ψαρόκολλα την κρατάμε ζεστή σε μπεν μαρι γύρω στους 65 βαθμούς. Η ψαρόκολλα δεν έχει πρόβλημα από το ξαναζέσταμα, αυτό που είναι πρόβλημα είναι η ανάπτυξη μυκήτων όταν η κόλλα μένει εκτεθειμένη για αρκετές μέρες στο μπεν μαρι. Μπορείς να αποφύγεις την ανάπτυξη μυκήτων κρατώντας την ψαρόκολλα που έμεινε στο μπεν μαρί σκεπασμένη στην συντήρηση του ψυγείου.
Συμβουλή: Μην φτιάχνεις μεγάλη ποσότητα ψαρόκολλας από αυτή που πραγματικά χρειάζεσαι.

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 14, 2011, 04:11:26 μμ »
Ευχαριστώ LOCRIAN το κατανόησα απολύτως όπως πιστεύω και άλλοι, συνχαρητήρια σε όλους ερασιτέχνες και επαγγελματίες.    Με το μοίρασμα των <<ΜΥΣΤΙΚΏΝ>> που συμβαίνει τελευταία, κάποα σκουριασμένα μυαλά ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΩΝ  ΗΜΙΘΕΩΝ που εμένα μου κλείσαν τις πύλες κάποτες,τώρα ίσως καταλάβουν και αυτοί ότι το να μοιράζεσαι τις οποιεσδήποτε γνώσεις και να έχεις και λίγο ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ίσως ωφελήσει και τούς ίδιους. Συνεχίστε το έργο και μην μασάτε τίποτα ούτε κρίση ούτε ΜΜΕ η αλλήθεια κρύβεται μέσα στόν καθένα από εμάς             
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 18, 2011, 07:48:03 μμ »
να ρωτησω και εγω απο καπιες αλλες εταιρειες δεν υπαρχει κολλα λαταληλη ?
παραδειγμα ντουροστικ ,ατλακολ κτλ?

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 18, 2011, 08:00:50 μμ »
Παντελή σου προτείνω τις παρακάτω και αυτό γιατί τις είδα σε εργαστήριο πολύ καλού οργανοποιού ο οποίος μου είπε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος. Την PONAL που είναι γερμανική την έχω χρησιμοποιήσει. Την βρήκα στα PRAKTIKER. Την MERCOLA που είναι Ελληνική δεν την έχω χρησιμοποιήσει αλλά μου είπε άλλος οργανοποιός ότι είναι πολύ καλή ειδικά η ΤΕΜΡΟ η κόκκινη.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

pantelis

• Sr. Member
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 18, 2011, 08:15:45 μμ »
ευχαριστω φιλε Vagges2010 και ειμαστε και δικεφαλοι ;D ;D

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 18, 2011, 08:20:58 μμ »
Είσαι τρέλα είσαι τρέλα με την κίτρινη φανέλλα. Γειά σου φίλε Παντελή δις ομοιδεάτη. Και ο φίλος ο Δημήτρης ο Ανδρέου ασπάζεται τις απόψεις μας.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 18, 2011, 11:03:43 μμ »
Καναμε και τα παιδια μας ΑΕΚ αλλα χαρα δεν εχουν δει!! Τελως παντων!

Μην ξεχναμε και το τεστ που μας ειπε ο Κος Βασιλειαδης
Εβαλα δοκιμαστικα μια ποσοτητα κολας atlacol και την αλλη μερα λυγιζε
σαν λαστιχο που σημαινει δεν κανει για οργανοποιία!

pantelis

• Sr. Member
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 19, 2011, 08:48:26 πμ »
το ιδιο εκανα και εγω με κολα durostik και ηταν ελαστικη

Tags: