Καλημέρα σας..
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους που ασχολείστε ακόμη με το θέμα και προσπαθείτε να με βοηθήσετε με την όλη διαδικασία, και κατά κύριο λόγο με το βάψιμο και το βερνίκωμα, το οποίο η αλήθεια είναι ότι δε φανταζόμουν ότι θα με ταλαιπωρούσε τόσο πολύ, και θα κατέληγε μαρτύριο ...
Περίμενα ότι όποια δυσκολία έβρισκα, θα ήταν κατά κύριο λόγο κατά την κατασκευή - διαμόρφωση του και όχι τόσο στο βάψιμο - βερνίκωμα..
Αλλά μάλλον είχα άδικο... Δεν ήξερα τι μου επιφύλασσε το τελείωμα...
.
.
.
@Blekos Kerkyra Μπορώ να πω ότι η ιδέα σου με τη γομόλακα και το φυσικό χρωματισμό από τα μπαχάρια κλπ, με ενθουσίασε σαν ιδέα..
Έτσι όπως το έψαξα κιόλας λίγο αναφορικά με τη γομόλακα μου φάνηκε πιο απλή η διαδικασία, βέβαια αυτό θα αποδειχθεί στη πράξη αλλά οκ. Αν δε το δοκιμάσω στο συγκεκριμένο μπαγλαμαδάκι τελικά, θα το τσεκάρω σίγουρα στην επόμενη κατασκευή.
@Μάνος Τουρπάλης, τώρα που το αναφέρεις αυτό με το σίλερ κλπ φαίνεται λογικό, αλλά καθότι άσχετος δε πήγε καν το μυαλό μου προς τα εκεί,...και στη χρήση του..
@steliosguitar, ειλικρινά να σου πω για τη διαφορά στο χρώμα από το ένα ξύλο στο άλλο, δε ξέρω τι να πω... Το ξύλο σώμα - μπράτσο ήταν το ίδιο ακριβώς, και οι δυο μπαγλαμάδες ήταν μονοκόμματοι σκαφτοί από το ίδιο μαδεράκι μάλιστα... Το γιατί βγήκε το σκάφος σκούρο και το μπράτσο λευκό, ο θεός και η ψυχή του...
Τώρα για το χρώμα που πήρα, το πρώτο χρώμα της Βερνιλάκ (με το οποίο βάφτηκε ο 1ος μπαγλαμάς), το πιο σκούρο, υποθέτω ότι έχεις δίκιο, μιας και γράφει επάνω χρώμα βερνικιού, προφανώς κάτι τέτοιο θα έγινε.
Το 2ο κουτάκι χρώμα που πήρα της Vitex ένα Diaxyl Plus απόχρωσης Κερασιάς, με το οποίο πήγα να βάψω το 2ο μπαγλαμά τώρα, αναφέρει επάνω ότι είναι Υδατοδιαλυτό Βερνίκι Εμποτισμού Ξύλου Πολυουρεθάνης.
Τώρα για τη διαδικασία απλά ακολούθησα τις οδηγίες που μου είχες δώσει μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια βαψίματος στον πρώτο μπαγλαμά (Προφανώς το αναφέρω με φιλική διάθεση, δε θέλω να κατηγορήσω κανέναν, απλά προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται..) ..
"
στο επόμενο:
- σιλερ (άχρωμο) δυο τρία τέσσερα χέρια, όσα χρειάζονται να γεμίσουν οι πόροι.
- τρίβεις καλά να ξαναγίνει ματ, να έχει μείνει μόνο στους πόρους, να έλθει το γέμισμα τους στην ίδια επιφάνεια
- βάζεις ένα, το πολύ δυο, καπάκια χρώμα στο λούστρο. όχι το χρώμα έτσι "
και μπορώ να πω ότι στο τρίψιμο του άλλαξα τα φώτα...
Τώρα βέβαια δε ξέρω μήπως αλλάζει η διαδικασία με αυτό το χρώμα - βερνίκι επειδή είναι εμποτισμού που λέει ;;
Μήπως με αυτό το χρώμα πρέπει να περάσω ένα-δυο χέρια το υδατοδιαλυτό βερνίκι εμποτισμού ξύλου πολυουρεθάνης όπως προείπατε, και μετά το σίλερ και μετά;;; Ένα χέρι τελικό βερνίκι ;; Ή δε το χρειάζεται με αυτό το χρώμα τα βερνίκια τα άλλα που είχα περάσει στο πρώτο.;;