Καλησπέρα, και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους..
Τελικά το θέμα με το κούρδισμα λύθηκε, ήταν δικιά μου βλακεία, συγγνώμη που σας ζάλισα, λίγο που δεν ήξερα από τρίχορδα
, λίγο με κάτι βιντεάκια και βλακείες που έβλεπα στο διαδίκτυο για το κούρδισμα του τρίχορδου έκανα βλακείες...
Τελικά αφού σήμερα έβαλα τα πράγματα σε μια σειρά στο κεφάλι μου, και νομίζοντας πως έχει πρόβλημα το κουρδιστήρι που είχα, ότι άρχισε να τα τινάζει σιγά σιγά, και αφού τσίμπησα ένα 2ο, της Cherub όπως και το πρώτο, πολύ ωραίο και πάρα πολύ μικρό παρεμπιπτόντως, και προσπαθώντας και με τα 2 κουρδιστήρια να κουρδίσω το μπαγλαμά, συνειδητοποίησα τελικά ότι οι χορδές βρίσκανε σε κάποιο σημείο, και αυτό τελικά δημιουργούσε το όλο πρόβλημα..
Οπότε τοποθέτησα δυο φιλετάκια καπλαμαδάκι κάτω από τον κάτω καβαλάρη, κόλλησα και τον πάνω καβαλάρη με λόγκο γιατί τον είχα ελεύθερο μιας και η ξυλόκολλα δε το έπιανε, και προχώρησα στη συναρμολόγηση και το κούρδισμα..
Και το αποτέλεσμα τελικά ήταν πολύ καλό... Επιτέλους ολοκλήρωσα το πρώτο μου οργανάκι, και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.
Ο ήχος του είναι ικανοποιητικός, και φατσικώς - εμφανισιακά δείχνει ωραίο τώρα που ολοκληρώθηκε..
Το μόνο θεματάκι, το οποίο ήταν από βλακεία - βιασύνη μου στα μισά της συναρμολόγησης, είναι ότι στον κάτω χορδοδέτη είχα βάλει κατά λάθος στη μία οπή μεγαλύτερη ξυλόβιδα και άνοιξα πιο μεγάλη τρύπα και τώρα, αυτή που είναι να μπει δε κάθεται πάνω και η πιο μεγάλη βίδα δε κάθεται καλά πάνω στον καβαλάρη στο μεταλλικό...
Δοκίμασα κάποια στιγμή να στοκάρω με τρίμα που είχα κρατημένο από το τρίψιμο του μπαγλαμά και κόλλα αλλά δεν έκατσε. Οπότε περνώντας και σφίγγοντας τις χορδές τράβηξε λίγο ο χορδοδέτης κάτω και έφυγε η βίδα η μία, αλλά κρατάνε γερά οι άλλες δύο..
Δείχνει να αντέχει και με την τάση των χορδών προς το παρόν.. Θα δω στο άμεσο μέλλον, αν, και πως, μπορώ να το διορθώσω και αυτό μην έχουμε τίποτα ατυχήματα στο μέλλον..
Θα ανεβάσω μέσα στη μέρα κάποια στιγμή και φωτογραφίες από το τελικό αποτέλεσμα καθώς και κάποιο βιντεάκι για τον ήχο..
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την όποια βοήθεια μου προσφέρατε
Καλό Μεσημέρι !!!