Ουάου !!!
@steliosguitar, καταρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ για την υπερ-αναλυτική επεξήγηση και βοήθεια... Την οποία και έκανα σκονάκι για το επόμενο όργανο..
Όταν λες στο 3ο βήμα μεταξύ των δύο χεριών λούστρου όχι τρίψιμο αλλά αποχαρτάρισμα τι ακριβώς εννοείς ;;
Καθώς και το άχρωμο που λες προς στο τέλος, να υποθέσω μιλάς πάλι για το λούστρο ;;
Τώρα για την απόχρωση μάλλον θα πάω να δω για κάποια άλλη , και θα την αλλάξω όντως..
Στο 2ο οργανάκι λοιπόν ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο, θα μάθω που θα πάει
...
Για το οποίο παρεμπιπτόντως, θέλω να ρωτήσω κάτι...
Είναι από το ίδιο ακριβώς ξύλο με το πρώτο, φλαμουράκι, από το ίδιο μαδέρι, και για την ακρίβεια από το ίδιο ακριβώς κομμάτι που κόπηκε και έβγαλα τα 2 μπαγλαμαδάκια για αρχή..
Αφού λοιπόν ξεκίνησα τη διαμόρφωση με τα σκαρπέλα, γυαλόχαρτα κλπ και πήγαινε καλά, φτάνοντας κάποια στιγμή στο κεφαλάρι, το οποίο πήγα να του δώσω το ίδιο σχήμα, πήγα να το φάω και να το διαμορφώσω και δε τρωγόταν με τίποτα (Σα να περιμένεις τη γουρουνοπούλα και να σκάει φασολάδα ένα πράμα..
- Υ.Γ είμαι παμφάγο και μου αρέσουν και τα 2 εξίσου, το καθένα στην εποχή του
).
Δοκίμασα με τα σκαρπέλα τα 2 που έχω τα οποία ξυρίζουν, κόντεψαν να σπάσουν αυτά, και κατέληξα να ξυρίσω ευτυχώς ξόφαλτσα τα χέρια μου, με πριόνι τίποτα, με γυαλόχαρτο 80άρι το οποίο έτρωγε το ξύλο λες και έτριβα με κανένα 1000άρι και βάλε ξέρω 'γω..
Τελικά με τα πολλά το πήρα όλο με το γυαλόχαρτο το 80άρι για να μη καταλήξω με κομμένα χέρια κλπ με τα σκαρπέλα, με τα οποία μετά από αρκετές ώρες τρίψιμο, του γα....α λίγο τη μάνα, το κεφαλάρι κατέληξα με το τρίψε τρίψε μιας και με τα σκαρπέλα είχα καταφέρει να σπάσω το ξύλο σε 2 -3 σημεία, να το φέρω σε σημείο να έχει ένα μινιόν μέγεθος, με τα κλειδιά να τα παίρνει τσίμα τσίμα, χάνοντας το σχήμα το ωραίο με τις καμπύλες του και τις γωνίες του που προσπαθούσα να του δώσω όπως στο προηγούμενο, και απομένοντας με ένα κομμάτι το οποίο μετά από ατέλειωτες ώρες τριψίματος δε λέει να φύγει και να πάρει τη καμπύλη που πρέπει ...
Το θέμα είναι τι γίνεται με αυτό, είναι σκάρτο το ξύλο να το ρίξω στη πυρά και να ξαναπιάσω άλλο από την αρχή;;
Να του κόψω το κεφαλάρι και να βάλω κολλητό άλλο κομμάτι στο μπράτσο;;
Να το κόψω και να το κάνω κουτάλα για το φαγητό ;; χαχαχα
Υ.Γ. 1: Το ευχέλαιο, μη σου πω και εξορκισμός μάλλον θα χρειαστεί γιατί και με το 2ο όργανο το μπελά μου βρήκα και απέκτησα κάτι πολύ ωραία σημάδια από τα σκαρπέλα..
Υ.Γ 2: Επίσης καμιά βοήθεια - συμβουλή - σχέδιο για τη κατασκευή των καβαλάρηδων υπάρχει;; Ή να αγοράσω έτοιμους να τελειώνω;;
Συγγνώμη για τον καταιγισμό των ερωτήσεων κλπ, σιγά σιγά θα μπω στο κλίμα και θα αρχίσω να καταφέρνω κάτι και μόνος μου