Κατασκευή > Κατασκευές εγχορδων
Κιθάρα ΟΟ (double O guitar)
Stergios_lutherie:
Ευχαριστώ Γρηγόρη!
Η τροποποίηση των κουρτινόβεργων για χρήση στο γκόουμπαρ γίνεται στη μεριά που ο σωλήνας είναι πιο στενός. Έχει εσωτερική διάμετρο 9 χιλιοστά.
Εγώ είχα κάτι ξεχασμένες λαβές κουρτινών από το ΙΚΕΑ. Τις τεμάχισα, διαμόρφωσα μύτη και ταίριαξαν μια χαρά. Αλλά νομίζω τις έχουν αποσύρει γιατί δεν τις βλέπω πια στο σάιτ τους. Όμως πιστεύω οτι δεν είναι δύσκολο να βρεθεί μιά λύση, ας πούμε ξύλινη καβίλια 10 χιλιοστών που τη μειώνεις λίγο για να χωρέσει στο σωλήνα, ή οτιδήποτε σε κύλινδρο με διάμετρο 9 χιλιοστά. Στην απόληξη της μύτης κολλάς φελλό (ή λάστιχο ή υλικό από σόλα παπουτσιών ή ό,τι άλλο υλικό που να μη χαράζει τα καμάρια με την πίεση που ασκείται).
Ό,τι κι αν χρησιμοποιήσεις, αν το κολλήσεις με κόλλα θέλει προσοχή να μη προωθήσεις κόλλα μέσα στο σωλήνα και κολλήσει η άκρη ενός ελατηρίου που υπάρχει μέσα και δε φαίνεται. Αν κολλήσει το ελατήριο η λειτουργία της βέργας αχρηστεύεται.
Silvestro:
στεργιο μου τον εφαγες το δημητρη με το τρικυκλο... ;D
αυτα με το φαϊμπεργκλας λεω που ειχες, τι εχεις βαλει στην ακρη...
Stergios_lutherie:
--- Παράθεση από: steliosguitar στις Μαρτίου 09, 2021, 03:51:53 μμ ---αυτα με το φαϊμπεργκλας λεω που ειχες, τι εχεις βαλει στην ακρη...
--- Τέλος παράθεσης ---
- ένα στρογγυλάκι από σαμπρέλλα κομμένο με σγρόμπια {celebrate016}
edit: τώρα μόλις ξαναείδα τη φωτογραφία και κατάλαβα τί εννοείς. Αυτά τα μακρόστενα μαύρα που φαίνονται είναι λωρίδες από χοντρή σόλα παπουτσιών! Και σχετικά άκαμπτο και κάπως ελαστικό. Έχω ένα φύλο αγορασμένο από υλικά τσαγκαρικής και χρησιμεύει σε ένα σωρό εφαρμογές...
Πασχάλης:
Ευχαριστιέμαι με τις περισσότερες αναρτήσεις στο φόρουμ αφού εκφράζουν με το δικό τους τρόπο το κοινό μεράκι που μας συνδέει αλλά κάποιων εδωμέσα τις απολαμβάνω πραγματικά.
Καινούριο θέμα του Στέργιου, ταξίδι εγγυημένο...
Αν και την έχω σίγουρη, εύχομαι "Λαμπρή επιτυχία" Στέργιο, μόνο από έξη.
Stergios_lutherie:
Να ‘σαι καλά Πασχάλη, με κουρδίζεις…
…………………………………….
Ο τάκος που θα κολληθεί στο μάνικο προετοιμάστηκε για τη μεγάλη στιγμή της συγκόλλησης όσο καλύτερα μπορούσε. Αποτελείται από 7 κομμάτια, (3+3+μαύρος καπλαμάς), με ιδιαίτερη μέριμνα στην κατεύθυνση των νερών, που αν και όχι απόλυτα ακτινικά κομμένα, ταιριάστηκαν αντικρυστά όσο καλύτερα μπορούσαν.
Στο μεταξύ, οι δουλειές των εσωτερικών τάκων και του μάνικου προχώρησαν πυρετωδώς!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση