εδω θα πω κατι .Δεν εχω βαλει ποτε σαμπρελες για τον απλουστερο λογο οτι ζοριζουν πολυ το σκαφος και το καπακι στρεβλωνοντας τα.Ισως γι αυτο δεν κολλησε η ψαροκολλα.Αφου ισως δεν υπηρχε επαφη λογω στεβλωσης.Μακαρι να εχω αδικο .
Συμφωνώ με αυτό που λέει ο Κώστας, ως προς τις δυνάμεις που ασκεί η σαμπρέλα, με συνέπεια τις διάφορες στρεβλώσεις.
Όμως για να φτάσουν τα δυο μέρη να μην έχουν επαφή, πρέπει να τσιτωθεί πάααρα πολύ η σαμπρέλα.
Όλα τα καπάκια τα κολλάω πάντα με ψαρόκολλα, και κάποιες φορές έχω χρησιμοποιήσει βοηθητικά και σαμπρέλα.
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα αστοχίας της συγκόλλησης.
Για μένα οι πιο πιθανές αιτίες είναι δύο, ή είχες αραιώσει πάρα πολύ την ψαρόκολλα σε σημείο να είναι σχεδόν νερό, ή δεν είχες καθαρές επιφάνειες στα σημεία συγκόλησης. Επειδή έχεις περάσει γομαλάκα το εσωτερικό του καπακιού, εάν στα σημεία που ενώνει με το σκάφος είχε ξεφύγει έστω και λίγη γομαλάκα, η ψαρόκολλα δεν πιάνει καθόλου και κάνει αυτό ακριβώς που έπαθες και εσύ, με λίγο τραβηγμα πέρνεις στο χέρι το καπάκι σαν να μην το είχες κολλήσει ποτέ. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να είχες τρίψει λίγο το καπάκι περιμετρικά στα σημεία που εδράζει στο σκάφος ώστε να έχεις καθαρή ξύλινη επιφάνεια.