Έτοιμο για κλείσιμο.
Ας πάμε σε λεπτομέρειες για την επισκευή στο καπάκι και τα πλαϊνά.
Τάκος.
Ο τάκος εκτώς από σχισμένος εκτοιμώ πως ήταν πολύ μικρός Τα παχος του ηταν στα 20 χιλιοστα μονο. Αφού κολλήθηκε το σχισμένο κομμάτι, ενισχύθηκε με ενα κομμάτι έλατο πάχους 2 εκατοστών. Στο πλάι του τάκου, πιο πολύ για λόγους ομοιομορφίας τα 2 κομμάτια, υπάρχον και νέο, ντύθηκαν με λίγο λεπτό κελεμπεκάκι. Στο μόρσο που έμπαινε το μπράτσο, παρόλο που ήταν σταθερό, είχε ένα κενό το οποίο γέμισε με κελεμπέκι για να εξαφαλιστεί και η μελλοντική σταθερότητα.
Μπήκε ένα καινούργιο καμάρι στην θέση του σπαμένου που έλειπε.
Για να δέσει το νέο καμάρι με τα πλαϊνά, κολλήθηκαν μικρά τακάκια από φλαμούρι που κολλήσανε στα πλαϊνά και η αποληξη του καμαριού χωνεύθηκε μέσα σε αυτό. Τα σχισίματα στο καπάκι δεξιά και αριστερά από το πλάτος της ταστιέρας ενιαχύθηκαν με λίγο έλατο. Στο ύψος της τρύπας μπήκε κελεμπέκι. Αριστερά δεξιά της τρύπας μπήκαν δυο πιο μικρά καμάρια που ενώνουν το 1ο με το 2ο καμάρι
Κάτω από τον καβαλάρη μπήκε μια μικρή πλάκα κελεμπέκι για προστασία από τα βαρελάκια των χορδών καθώς αρχικά δεν είχε τίποτα. Ένα σχίσιμο ακόμα στο καπάκι κοντά στον μικρό τάκο ενισχύθηκε με λίγο έλατο και μπήκε και μια ενισχυση στην ένωση του καπακιού κοντά στον μικρό τάκο. Ο μικρός κάτω τάκος ενισχύθηκε στο κάθετο σχίσιμο του με ένα λεπτό φύλλο μουριάς (2χιλ.). Δεν τον αντικατέστησα όπως αρχικά σκεφτόμουνα, γιατί στην προσπάθεια μου να τον ξεκολλήσω ειδα πως ήταν πολυ γερα δεμενος και παρά το σχίσιμο συμπαγής..
Τα μικρά σχισίματα των πλαϊνών ενισχύθηκαν εσωτερικά με φύλλο κελεμπέκι.
Τα εσωτερικά παραπέτια (κερφινγκ για του αγγλομαθείς) μου φάνηκαν αδύναμα και το σχήμα της κιθάρας με πίεση μου άλλαζε. Μιας και για να έρθει στην σωστή θέση το σχήμα και να καλύψει την πλάτη, έκρινα πως έπρεπε να δυναμώσω τα σημεία συγκόλλησης πλαϊνών με πλάτη. Έτσι σε 6 σημεία κρίσιμα σημεία μικρά κομμάτια κέρφινγκ (έλατο) πάνω από το παραπέτι. Επιπλέον, προστον σημείο της τρύπας ενίσχυσα την ακαμψία των πλαϊνών με 2 τακάκια από έλατο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Το παραπέτι που στηρίζεται το καπάκι από την κάτω μεριά ήτανε με ακμή, οπότε έσπασε και η ακμή του, στρογυλέυθηκε.
Με το τελείωμα των επεμβάσεων, αφαιρέθηκαν οι κόλλες που είχαν βγεί έξω από τις κολλήσεις και έγινε ένα χοντρό τρίψιμο και περάστηκε άνα χέρι γομαλάκα.

Στάλθηκε από το SM-A715F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk