Το απογευμα δουλεψα λιγακι.
Κολλησα το σχισμενο πλαινο, και τον τακο. Κολλησα και μια ενισχυση απο φλαμουρι στον μικρο τακο γιατι ειχε σχιστει.
Ξεκολλησα τα καμαρια της πλατης. Ετριψα και κολλησα τα 2 παλι στη θεση τους. Το 3ο καμαρι ειχε σχιστει. Κολλησα τα 2 κομματια και σκοπευω να το ξανακολλησω στη θεση του. Θελω να βαλω οσο λιγοτερα καινουργια μερη μπορω και παρολο που ειχε σχιστει το καμαρι, θα το ξαναχρησιμοποιησω το ιδιο. Κολλησα και ενα μικρο σχισιμο στην πλατη που ειχε διαφυγει της προσοχης μου οταν την ξεκολλησα.
Η πλατη ακομα και χωρις τα καμαρια μου φανηκε ακαμπτη πολυ και διαρηρουσε την καμπυλοτητα της.
Εχει κιτρινισει πολυ απο τον καιρο και δεν ειμαι σιγουρος για τι ξυλο μιλαμε. Αρχικα πιστευα πως ειναι κυπαρισι αλλα απο σκληροτηρα σκεφτομαι μηπως ειναι κελεμπεκι. Οταν τελειωσω με τα καμαρια, θα του κανω ενα καλο τριψιμο με το τριβειο και πιστευω πως θα ξεχωρισει απο την μυρωδια .Το κελεμπεκι το εχω δουλεψει και ξερω την μυρωδια υου. Το κυπαρισι οχι αλλα αν δεν ξανω λαθος εχει εντονη μυρωδια που μοιαζει κεδρο, ε;
Στα καμαρια της πλατης οπου ειχαν ξεκολλλησει (κυριως στο κεντρο) ειχε γινει εδω και πολυ καιρο καθως ειχαν μαζεψει πολυ σκονη που ειχε μαυρισει σαν μουχλα. Οσο το κοιταω τοδο πιο πολυ μου φαινεται πως μιλαμε μαλλον για προπολεμικο οργανο. Τα ξυλα ειναι τελειως ξερα και παναλαφρα. Θελω να πιστευω πως αν τα καταφερω χωρις απωλειες στην εργονομικη επισκευη, το οργανο θα γλυκομιλησει.
Στο μεσα μερος του καπακιου, στις τρυπες οπου περνανε τα πιν και οι χορδες ηταν το ελατο σκετο. Εβαλα ενα λεπτο κομματι κελεμπεκι γυρω στο 1 χιλιοστο για ενισχυση.
Τα αφηνω να τραβηξουν καλα οι κολλες και μαλλον αυριο θα το ξαναπιασω. Τοσα χρονια περιμενε (μονο στα χερια μου 2 χρονια), ας το αντιμετωπισουμε με υπομονη και σεβασμο λοιπον.
Μια ατασθαλια απο μερους μου. Κανονικα ενα τετοιο οργανο θελει ψαροκολλα. Εχω παρει αλλα δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε και με αγχωνε να την δοκιμασω πρωτη φορα εδω. Ετσι η κολλα της επισκευης ειναι titebond. Συγχωρεστε μου λοιπον φιλοι μου το μικρο μου απο φοβο ατοπημα.

Στάλθηκε από το SM-A715F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk