Αποστολέας Θέμα: Η Λαϊκή Κιθάρα στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ελλάδας  (Αναγνώστηκε 1255 φορές)

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=3410&fbclid=IwAR2cw_VgyyKSgE_SOA9qwV6zA65x7JzDkNMUE2bxrOKPdo7zw5KJVQ8Fi24

τουλάχιστον σημαντική εξέλιξη, το νέο μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά φαντάζομαι ότι μεγάλο μέρος της κίνησης οφείλεται στην (συνολική: συγγραφική, εκπαιδευτική και μουσική / καλλιτεχνική) δουλειά του Δ. Μυστακίδη.

(δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τόπος εδώ που το έβαλα, σαν “δημοσίευση” μου φάνηκε ταιριαστό)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 11, 2020, 09:03:26 πμ από Μάνος Τουρπάλης »

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Πολύ ωραίο , έτσι όπως το λες πρέπει να είναι Μάνο !

Σε αυτόν τον υλιστικό κόσμο που ζούμε , ας υπάρχει τουλάχιστον η ηθική αναγνώριση στους ανθρώπους που προσφέρουν στην άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά !
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #93
  • Περιοχή: Ελληνικό
ωραια!

αλλα με το που ξεκιναει, εκει, με το καλημερα... ::)

Η λαϊκή κιθάρα είναι η ακουστική κιθάρα που πρωταγωνίστησε στον χώρο του αστικού λαϊκού τραγουδιού από τις αρχές του 20ού αιώνα

λες και κανει τζιζ να γραψουνε οτι ειναι παρακλαδι της ρομαντικης που κυριαρχουσε στην ευρωπη...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
μωρέ εσύ καλά τα λες, αλλά είναι προφανής η προσπάθεια να συντμηθούν όσο γίνεται τα άρθρα. Με την λέξη "ακουστική" ο συντάξας (δεν ξέρω ποιός είναι) "ψιλοκαθάρισε" με την ταυτοποίηση, όπως την εννοούμε σήμερα τουλάχιστον. Με την ιστορία όχι, αλλά αν δεις και τα υπόλοιπα άρθρα είναι πολύ περιληπτικά και αναφέρουν πολύ λίγα ιστορικά στοιχεία, κι αυτά μόνο στα έθιμα (πανηγύρια κτλ.)

λες και κανει τζιζ ...

θα κάνουμε "τζιζ μπαντ" (κατά το "τζαζ μπαντ")... επι τη ευκαιρία, ο ντράμερ σε ορχήστρες λαϊκές του '60 λεγόταν ...."τζαζμπανίστας"  {celebrate014}

Άγγελος Περδικούρης

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: οξιά
  • Αριθμός κατασκευών: μηδέν!
  • Περιοχή: Τρίλοφος Θεσσαλονίκης
αφού και η ίδια η ντραμς λεγόταν τζαζ

Tags: