Καλησπέρα σας!
Μόλις ανακάλυψα οτι εχω τρυπήσει λάθος το καπάκι. Το κέντρο της τρυπας το εχω κανει 2 σχεδον ποντους προς το μανίκι. Πειράζει πολύ αυτο οσον αφορά το σύνολο της κατασκευής ή εχει να κανει μόνο με το οπτικό; Επισης ο καβαλάρης θα πατάει περιπου στα 6,5 απο την άκρη του σκαφους και οχι στα 8,3 που ειναι το 1/3 του μήκους του σκάφους. Οπότε τα καμάρια στο καπάκι πού πρέπει να μπούνε;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Απο τα λεγομενα σου κσταλαβαινω πως δεν εχει ακομα κολλησει καμαρια στο καπακι. Αν ναι εγω θα εκανα τα εξης:
1. Θα σχεδιαζα το καβαλαρη πιο κοντα στο μανικο περιπου στο 1/3 οπως λες.
2. Θα εβαζα το πρωτο καμαρι στα 3-5 εκατοστα απο τον καβαλαρη και αλλα 2 καμαρια πανω και κατω απο την τρυπα.
3. Δεν πιστευω πως η θεση της τρυπας επηρεαζει τοσο πολυ, αλλα απο αισθητικη αποψη θα την μετακινουσα κανα 2 εκατοστα προς τον καβαλαρη. Πως θα το εκανα αυτο; Θα ταπωνα την τρυπα με ρεταλι απο το καπακι κομμενο ακριβως στο σχημα της τρυπας. Απο την μεσα μερια θα κολλαγα ενα κομματι απο καπακι λιγο μεγαλυτερο ουτως ωστε να πιασει ολο το μπαλωμα. Θα σχεδιαζα καινουργια τρυπα στη σωστη θεση μην πειραζοντας την πεναρια αλλα φτιαχνοντας καινουργια ροζετα σε σχεδιο ομως που να καλυπτει την παλια. Η καινουργια ροζετα θα ρουταριστει κανονικα πανω στην παλια και μερος της πεναριας που θα καλυψει. Το διπλο καπακι εγω το βαζω ουτως ή αλλως σε ολα μου τα οργανα.
Δεν ξερω αν σου ακουγεται βουνο αλλα γινεται. Το εχω κανει και πηγε μια χαρα.
Τωρα για τα κενα που κανει το σκαψιμο στην πεναρια, τα στοκαρεις. Παρε 2-3 διαφορετικους στοκους εναν καφε στο χρωμα της πεναριας (καρυδια;), εναν μαυρο και ενα λευκο (σφενδαμο). Τα ανακατευεις μεχρι να πετυχεις την αποχρωση που θελεις. Αν κοκκινιζει το ξυλο μπορεις να παρεις και κατι σε μαονι ή κερασια. Κανε δοκιμες να βρεις την αποχρωση που σου ταιριαζει στο ματι. Το χρωμα του στοκου πρεπει να ειναι πιο σκουρο απο το ξυλο γιατι το ξυλο με το λουστρο σκουραινει. Αν εχεις μεγαλη επιφανεια και πολυ υπομονη με την χρηση διαφορετικων στοκων μεχρι και νερα του ξυλου μπορεις να κανεις. Το εχω κανει μια φορα και πετυχα και τα νερα σε σημειο που δυσκολα το διακρινεις.
Παντως πρεπει πρωτα να χαραζεια με πολυ προσοχη με το νυστερι και μετα αδειαζεις με το ρουτερ. Ειναι μια δουλεια που θελει ακριβεια γιατι τα μπαλωματα δυσκολα καλυπτονται. Α, και πρωτα κοβεις το ενθετο. Μετα το ακουμπας στο καπακι και με προσοχη σημειωνεις τα ορια με μολυβι. Μετα ακολουθει το χαραγμα.