Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Σεπτέμβριος 2020  (Αναγνώστηκε 13805 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Σεπτέμβριος 2020
« Απάντηση #90 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2020, 07:04:32 πμ »
μανο, ενα ευχαριστω ειναι λιγο, να σαι καλα για ολες τις απαντησεις.
τερμα τα λογια- παμε στα πριονια, ταρατατζουμ-τζουμ-γιαλατζουρ

οσο για τους λασπολογους επικρητες ταχαμουδηθε, οτι αφηνω μουστακι μεσα σε βαθιες σπηλιες που δεν φτανει φως ηλιου με ηχομονωτικα στους σταλαγμιτες να μην ακουγονται τα ντραγκατις ντρουγκατις τα σκαρπελισια τα μουλοχτεϊσον, να παρουν τη λασπη τους και να φτιαξουν κανενα φλ@μπουτσο, οι μερες περνανε φτανει η συναυλια δεν εχουμε κανει ουτε μια προβα, θα μας δειρουν στο μεγαρο..... ;D

[Αποκλίνουσες συμπεριφορές;

τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #91 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2020, 10:37:31 μμ »
Αγόρασα κελεμπέκι σγουρό.
Οι άνθρωποι ξηγηθήκαν ωραία, δεν έχω παράπονο. Μου το τεμάχισαν και μου έστειλαν και βίντεο από την εργασία για επαλήθευση. Όλα καλά ως εδώ αλλά τώρα δυσκολεύομαι να φέρω τα κομμάτια γιατί έχω την μέση μου.
Όποιος αναλάβει να μου το φέρει θα μου κάνει μεγάλη εξυπηρέτηση.
Είχα σκοπό να του δώσω και ένα κομμάτι σε όποιον μου κάνει αυτήν την εξυπηρέτηση αλλά δεν ξέρω αν θα μου φτάσει το  υπόλοιπο.

Ρίχτε μια ματιά και πείτε αν μπορείτε να μου το φέρετε.
https://www.youtube.com/watch?v=xungr8TiNXQ
Τα κομμάτια φαίνονται μετά το 0:41 του βίντεο.
Ευχαριστώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2020, 10:48:32 μμ από sakkalis »
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #92 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2020, 06:50:59 πμ »
..εγω λεω να σου γυρισουν πισω τα λεφτα σου να μην το παρεις, ειναι απατεωνες....   ;D
προσπαθουνε να σου πουλησουν τη σεγκογια για κελεμπεκι, κ μαλιστα σγουρο....  :cheesy2:

δεν ξέρω αν θα μου φτάσει το  υπόλοιπο.
μα τι θα φτιαξεις, καταμαραν ;;;  ;D
η απο μπουζουκομανα θα πας στο προτζεκτ μπουζουκοπρο-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-παππου, με κανα μπρατσο 40 μετρα να παιζει ο γιγαντας γκρισινο....  {celebrate012}
εκτος ισως απο δυο...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #93 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2020, 08:27:45 πμ »
Τι;;
Δεν είναι σγουρό κελεμπεκι;
Με κοροϊδέψαν οι απατεώνες.
Τι θα το κ'άνω τώρα εγώ.
Μάλλον θα το κάνω ξυλοκάρβουνο να ψήσω παϊδάκια.
Στέλιο, αυτή η σεγκόγια η σγουρή κάνει καλή θράκα;
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #94 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2020, 09:09:53 πμ »
μπουζουκοπρο-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-παππου

θυμήθηκα ένα ανέκδοτο....
είναι δυο τύποι και συζητάνε, λέει ο ένας:
- "εμένα ο προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-παππος μου πολέμησε το '40"..
του λέει ο άλλος:
- "ρε συ δεν βγαίνουν τα χρόνια, αυτό δε γίνεται"...
- "γί-γι-γι-γιγι-γιγιγιγι - γίνεται!"

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #95 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2020, 04:32:15 μμ »
Παιδιά καμμία Καλή λύση πως να πετύχω Καλή επαφή στο bookmatced του κέδρου για να τον κολλήσω?ύστερα από 3 κιθάρες δεν μπορώ εδώ και δύο μέρες να πετύχω απόλυτη επαφή και να το κολλήσω το καπάκι.
Τι στο καλό να σκεβρωσε το Μαονι που είχα πλακώσει για αυτή την δουλειά?

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #96 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2020, 05:50:12 μμ »
μανο με πεθανες... {celebrate015} εγραψε σπεσιαλε  :cheesy2:

τι εννοεις γρηγορη, δεν μπορεις να κολλησεις το καπακι; για ριξε ενα... γερο εξπλανεϊσον
εκτος ισως απο δυο...

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #97 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2020, 07:04:04 μμ »
Όχι δεν μπορώ.. τρίβω τις πλευρές με ένα Μαονι που του έχω κολλήσει γυαλοχαρτο.
Με αυτό έκανα τις προηγούμενες κιθάρες.. τσέκαρα την Ένωση στο φως και όταν δεν πέρναγε το φως τα κολλούσα και έτοιμο το καπάκι για το επόμενο βήμα την ροζετα..Τώρα στην τέταρτη κιθάρα τρίβω δύο μέρες και δεν στρωνουν οι επιφάνειες.. φεγγιζει στο upper bout..πάω να το φτιάξω χαλάει το low bout..και σκέφτηκα μήπως έχει σκεβρωσει το Μαονι που είχα για αυτή την δουλειά..

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #98 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2020, 08:19:15 μμ »
κεδρο τριβεις;

για δοκιμασε εκει που εχει ψωμι παραπανω, 2-3 ελαφριες περασιες και μετα ολο ενα χρατς περα-περα, χερι μπαλαρινα. ;D
το αλλο κομματι θα το τριβεις σαν να ειναι κλειστο το μπουκματσετ, με τον ιδιο τροπο.

επισης μπορεις να δοκιμασεις να φερεις μονον το ενα, αφου εχεις τριψει το αλλο οκ, χωρις να το ξαναπειραξεις.
50€
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #99 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2020, 02:07:41 μμ »
Γρηγόρη δεν ξέρω πως τα τρίβεις τα σόκορα, θα σου πω πως το κάνω εγώ (και σώθηκα)
στην αρχή τα έτριβα πιασμένα μαζί, όρθια, σε μάρμαρο με γυαλόχαρτο
κάποια στιγμή (ίσως είδα στο ιντερνετ, ίσως το σκέφτηκα διαβάζοντας κάτι άλλο για πλάνισμα, δεν θυμάμαι)
άλλαξα τρόπο, τα πιάνω και τα δυο μαζί, έτσι ώστε τα σόκορα που θα φιλήσουν μεταξύ τους να είναι "περασιά" όσο γίνεται. Τα στερώνω με σφιγκτήρα οριζόντια πάνω στον πάγκο - πρέπει όμως να είναι επίπεδος - βάζοντας ένα κομμάτι mdf από κάτω (μεταξύ καπακιών και πάγκου). Τα πιάνω έτσι ώστε τα σόκορα της μακρυάς πλευράς των κομματιών να εξέχουν από το πρόσωπο του mdf κατά 1-2 εκ., είναι "στον αέρα" δηλαδή.
Μετά περνάω με ροκάνι και ξυρίζω τα δυο σόκορα μαζί, φροντίζοντας ώστε το πλαϊνό της πλάνης να πατάει στον πάγκο για να πάρει καθετότητα. Στο τέλος περνάω ένα τάκο (μακρύ) με γυαλόχαρτα με τον ίδιο τρόπο, πάντα μαζί τα δυο κομμάτια.
δες το σκίτσο, με μπλε η πλάνη / τάκος

συνήθως πετυχαίνει με την πρώτη, αν όμως φεγγίζει τα τρίβω τοπικά εκεί που υπάρχει πρόβλημα με ελεύθερο χέρι (στο ένα το κομμάτι στο άλλο τον τάκο). 

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #100 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2020, 02:57:43 μμ »
μετα την καταδρομικη του Γ.Α.Σ.* και πιανοντας με εξ απινης στο λημερι μου, στα μουλοχτα δεν τον πηρα χαμπαρι λογω καλης ηχομονωσης στους σταλαγμιτες, , γινανε καποιες -απαραιτητες- μικροδιορθωσεις για να συνεχιστει το προτζεκτ:

στο καπακι βαζοντας 2 προσθετα καμαρακια στη τρυπα, και στο λεβιε (οπα εξκιουζεμουα μπρατσο ηθελα να πω) βαζοντας 2 φιλετακια καφε-ασπρο για να ελθει το μηκος σωστα στη κλιμακα και να πατησει το κοκκαλο λιιιιγο πιο πισω , κολληθηκε και στο κεφαλι για χεντστοκ το ιδιο ξυλο της πλατης (καρυδια)

*Γενικος Αρχηγος (πασης φυσεως) Σκαρπελοτριχορδιαρηδων
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 24, 2020, 03:12:04 μμ από steliosguitar »
εκτος ισως απο δυο...

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #101 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2020, 03:19:05 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!Τελικά είχε σκεβρωσει το Μαονι.. Το έβαλα σε ένα μάρμαρο και είχε πάρει λίγο.. Το έφτιαξα και πέτυχε η Ένωση.. ντροπή μετά από 3 κιθάρες..

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #102 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2020, 09:46:33 πμ »
για να συνεχιστει το προτζεκτ...
αρχηγέ, απάνω του! ο καβαλάρης πώς θα είναι ?
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 25, 2020, 10:07:30 πμ από Μάνος Τουρπάλης »

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #103 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2020, 10:07:07 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!Τελικά είχε σκεβρωσει το Μαονι.. Το έβαλα σε ένα μάρμαρο και είχε πάρει λίγο.. Το έφτιαξα και πέτυχε η Ένωση.. ντροπή μετά από 3 κιθάρες..

τι "ντροπή", εδώ μετά από δενξερωπόσαόργανα όλων των ειδών και καπακίων, "πατάτες" συμβαίνουν συνέχεια, όπως είπε και ο τρισμέγιστος Ζαρκάδας "η Μ@λ@κ*** καραδοκεί"   ;D

χτες λοιπόν, αφού έγραψα τις εξυπνάδες μου παραπάνω, έτυχε να βάλω μπρος να ξυρίσω ένα καπάκι με την "και καλά νέα τεχνική" που περιέγραψα... έ, λοιπόν ... αδύνατον να "έρθει". Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες ξαναγύρισα στο μάρμαρο και μετά από πολλήήήήήή ώρα με "χέρι μπαλαρίνας" που λέει ο Στέλιος επιτέλους το έκανα σωστά...

Πιστεύω όμως ότι έπαιζε ρόλο και το ξύλο. Αυτό είναι ένα καπάκι "παλαιωμένου έλατου" από τον Μαυρομουστάκη. Γερμανικός έλατος, με επεξεργασία στη Γερμανία. Ο Σάκης μου είπε ότι έχει 0% υγρασία (που δεν το πιστεύω για να είμαι ειλικρινής). Παλιότερα μου τα είχε επίσης προτείνει, αλλά τότε το ανέβαλα - και μέχρι να πάω να πάρω τελείωσε η παρτίδα. Έφερε ξανά πρόσφατα και αυτή τη φορά πήρα ένα. Μου άρεσε πάρα πολύ και η όψη (σαν κέδρος μοιάζει) και ο ήχος, προτιμάω γενικά και τα σκληρά καπάκια - όλα της παρτίδας είναι κάπως ανελαστικά: όταν δοκιμάζεις με τα χέρια πόσο καμπυλώνουν, αντιστέκονται περισσότερο από τον "απλό" έλατο - και καμία σχέση με τον κέδρο. Αυτό έχει και πολύ κάθετα νερά, φαίνεται κάπως στη δεύτερη φωτογραφία. Αλλά και μετά το "ξύρισμα" πριν την κόλληση που τα περιεργάστηκα (παρατηρώντας την "φαρδύβεννη" πλευρά στα σόκορα), το κομμάτι της κάτω καμπάνας είναι εντελώς ίσια και παράλληλα κομμένο, δεν έχει ούτε μία βέννα. Στην πάνω καμπάνα, εκεί που είναι ο ρόζος, έχει δύο - τρεις . Φαίνεται άλλωστε και μια "διαταραχή" των βεννών στην όψη. Δεν ξέρω αν είναι κακό για αντοχή ή ήχο, αλλά εμένα οπτικά - αισθητικά μου αρέσει.

Συνήθως λοιπόν τα καπάκια τα ζητάω κατεβασμένα στα 3 χιλ. αλλά αυτό είναι 5 χιλ. και ο Μαυρομουστάκης δεν έχει drum sander να το κατεβάσει, το πήρα λοιπόν και το δούλεψα όπως είναι. Ίσως αυτή η διαφορά και το σκληρότερο υλικό επηρέασε (που δεν κατάφερα να φέρω τα σόκορα).

Κατα τα άλλα όμως, μέχρι στιγμής με έχει ενθουσιάσει, ελπίζω να βγάλει (εγώ δηλαδή να του βγάλω) και ήχο. Όταν το χτυπάς κουδουνάει απίστευτα, ειδικά με 5 χιλ. πάχος.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 25, 2020, 10:24:34 πμ από Μάνος Τουρπάλης »

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #104 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2020, 01:21:35 μμ »
Λοιπόν κ. Μάνο το ίδιο καπάκι το έχω πάρει κι εγώ από τον Μαυρομουστακης. Κι αυτό που έχω είναι όπως το περιγράφεις.. πανέμορφο και εύηχο.. εν τω μεταξύ στις άκρες είναι λίγο φαρδύ αλλά επειδή είναι μεγέθους για ακουστική κιθάρα ενώ εγώ θα το χρησιμοποιήσω κάποια στιγμή για κλασική είναι σούπερ το καπάκι. Ωστόσο θα διαφωνήσω με τον Σάκη για 0% υγρασία.. Δεν είμαι γνώστης αλλά σε μια συζήτηση με τον Σπουρδαλακη ανέφερε ότι ξυλεία με υγρασία κάτω του 4 η 5 % θρυμματίζεται..Δεν δουλεύετε δλδ..αυτό ειπώθηκε αυτό μεταφέρω..

Tags: