Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!Τελικά είχε σκεβρωσει το Μαονι.. Το έβαλα σε ένα μάρμαρο και είχε πάρει λίγο.. Το έφτιαξα και πέτυχε η Ένωση.. ντροπή μετά από 3 κιθάρες..
τι "ντροπή", εδώ μετά από δενξερωπόσαόργανα όλων των ειδών και καπακίων, "πατάτες" συμβαίνουν συνέχεια, όπως είπε και ο τρισμέγιστος Ζαρκάδας "η Μ@λ@κ*** καραδοκεί"

χτες λοιπόν, αφού έγραψα τις εξυπνάδες μου παραπάνω, έτυχε να βάλω μπρος να ξυρίσω ένα καπάκι με την "και καλά νέα τεχνική" που περιέγραψα... έ, λοιπόν ... αδύνατον να "έρθει". Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες ξαναγύρισα στο μάρμαρο και μετά από πολλήήήήήή ώρα με "χέρι μπαλαρίνας" που λέει ο Στέλιος επιτέλους το έκανα σωστά...
Πιστεύω όμως ότι έπαιζε ρόλο και το ξύλο. Αυτό είναι ένα καπάκι "παλαιωμένου έλατου" από τον Μαυρομουστάκη. Γερμανικός έλατος, με επεξεργασία στη Γερμανία. Ο Σάκης μου είπε ότι έχει 0% υγρασία (που δεν το πιστεύω για να είμαι ειλικρινής). Παλιότερα μου τα είχε επίσης προτείνει, αλλά τότε το ανέβαλα - και μέχρι να πάω να πάρω τελείωσε η παρτίδα. Έφερε ξανά πρόσφατα και αυτή τη φορά πήρα ένα. Μου άρεσε πάρα πολύ και η όψη (σαν κέδρος μοιάζει) και ο ήχος, προτιμάω γενικά και τα σκληρά καπάκια - όλα της παρτίδας είναι κάπως ανελαστικά: όταν δοκιμάζεις με τα χέρια πόσο καμπυλώνουν, αντιστέκονται περισσότερο από τον "απλό" έλατο - και καμία σχέση με τον κέδρο. Αυτό έχει και πολύ κάθετα νερά, φαίνεται κάπως στη δεύτερη φωτογραφία. Αλλά και μετά το "ξύρισμα" πριν την κόλληση που τα περιεργάστηκα (παρατηρώντας την "φαρδύβεννη" πλευρά στα σόκορα), το κομμάτι της κάτω καμπάνας είναι εντελώς ίσια και παράλληλα κομμένο, δεν έχει ούτε μία βέννα. Στην πάνω καμπάνα, εκεί που είναι ο ρόζος, έχει δύο - τρεις . Φαίνεται άλλωστε και μια "διαταραχή" των βεννών στην όψη. Δεν ξέρω αν είναι κακό για αντοχή ή ήχο, αλλά εμένα οπτικά - αισθητικά μου αρέσει.

Συνήθως λοιπόν τα καπάκια τα ζητάω κατεβασμένα στα 3 χιλ. αλλά αυτό είναι 5 χιλ. και ο Μαυρομουστάκης δεν έχει drum sander να το κατεβάσει, το πήρα λοιπόν και το δούλεψα όπως είναι. Ίσως αυτή η διαφορά και το σκληρότερο υλικό επηρέασε (που δεν κατάφερα να φέρω τα σόκορα).
Κατα τα άλλα όμως, μέχρι στιγμής με έχει ενθουσιάσει, ελπίζω να βγάλει (εγώ δηλαδή να του βγάλω) και ήχο. Όταν το χτυπάς κουδουνάει απίστευτα, ειδικά με 5 χιλ. πάχος.