Οταν δεν δουλεύω επάνω στο καπάκι δεν το αφήνω με τίποτα ελεύθερο .
Το έχω σταθεροποιημένο στην επιφάνεια εργασίας ( work board ) με τα σφιχτηράκια σε επίμαχα σημεία
γιατί αν το αφήσω λίγο ελεύθερο παρατήρησα ότι όλο μαζί το καπάκι δείχνει σαν να θέλει να στραβώσει κατά τα γούστα του.
Στη συνέχεια , εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που εργάζεται αυτός ο κατασκευαστής
https://www.youtube.com/watch?v=Mwi-j2ToB3o&t=10sμπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω κατι τις κι εγώ.
Ο άνθρωπος βέβαια μετά από 25 χρόνια δουλειάς , διαθέτει ασκημένη ακοή , κατασκευαστικό ένστικτο , εμπειρία ...
Τα δικά μου "εφόδια" είναι μπόλικη αφέλεια , κατασκευαστικό θράσος , ένα κουρντιστήρι αναλογικό και μια εφαρμογούλα στο κινητό.
Το αναλογικό κουρντιστήρι δεν έδειχνε το παραμικρό "μουλάρι ο Αστραχάν" ! Η εφαρμογή φιλοτιμήθηκε ... Πόσο αξιόπιστα άραγε ;
Κρατώντας και χτυπώντας το καπάκι όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο
έκανα μια πρώτη ημιτελή προσπάθεια
Να δώσω ορισμένες διαστάσεις για το καπάκι και τα καμάρια όπως είναι τώρα , μήπως διευκολύνω την κρίση σας
για το αν έχει νόημα να συνεχίσω την προσπάθεια , έχοντας πάντα υπόψη το ρίσκο και αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη
πλάτος ύψος
καμαράκια ( fans ) 5,4 7,3 mm
λοξό καμάρι 7,2 8,8
καμάρι κάτω από τρύπα 7,5 16,0
καμάρι επάνω " " 7,5 16,6
πάχος καπακιού
στην περιοχή της
μεγάλης καμπάνας 2,5
πάχος καπακιού
στην περιοχή της
μικρής καμπάνας 3,0
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει εύκολη και γρήγορη απάντηση του τύπου " καντο τόσο και τελείωσες "
Παρακαλώ τους έμπειρους φίλους - αν γίνεται - να μου πουν σε ποιά όρια πάνω - κάτω με παίρνει
να λεπτύνω / να δοκιμάζω τα καμάρια / να ακούω το καπάκι ... και πάλι ... και πάλι ...