υπαρχει καπου η αναλογια;
η βαζει ο καθενας κατα το δοκουν νερακι κ μετα μπενμαρι;
εχω μεχρι περισσυ ειχα ετοιμη, αγορασμενο μπουκαλι, κ δεν ξερω απο δαυτα, θα ηθελα να δοκιμασω ομως την οριτζιναλε....
Εγώ την αραιωνω ως εξης...
Βάζω την κόλλα στο δοχείο και προσθετω νερό μέχρι να την καλυψω οριακά. Αφήνω λίγη ωρα να απορροφήσει η κόλλα το νερό. Η κόλλα ρουφάει όλο το νερό και διογκώνεται και παιρνει την μορφή σφιχτου ζελέ.
Προσθέτω λιιιγο ακόμη νερό και ζεσταινω.
Οταν η κόλλα λιώσει ελέγχω το ιξώδες της κόλλας και προσαρμοζω με μικρές προσθήκες νερου έτσι ώστε να μοιάζει με λεπτόρρευστο μέλι.
***********************
Πολλές φορές η κόλλα που θα φτιάξουμε είναι πολύ περισσότερη απο αυτήν που χρειαζόμαστε εκείνη την στιγμη.
Η κόλλα που θα περισσέψει στο δοχείο, αποβάλει σιγά σιγά το νερό που περιεχει και μέχρι να αποβληθεί το μεγαλυτερο μέρος του νερου, είναι ευαίσθητη στην ανάπτυξη μύκητα και ιδιαίτερα τις ημερες με αυξημένη υγρασία.
Εαν την χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως χρειαστεί να παραμείνει για μέρες μπορούμε να την προφυλαξουμε βάζοντας την στο ψυγείο ή ζεσταινοντας την λίγο κάθε μέρα.