Αποστολέας Θέμα: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ  (Αναγνώστηκε 14642 φορές)

Sirpanos

• Full Member
ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
« στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 02:37:15 μμ »
Μπουζουκι αγνώστου προελεύσεως έπεσε στα χέρια μου ,
Σίγουρα δεν συμφέρει η επισκευή του αλλά πρέπει να προσπαθήσω να το συμμαζέψω λίγο ,είναι από γνωστό.
Έχει σπασμένη κολάτζα , η οποία είναι μονή !!!! δεν έχει άλλη απο μέσα
Το καπάκι θέλει αλλαγή , η ταστιέρα δεν ξέρω αν θα βγεί σωστή , θα προσπαθήσω
Λείπουν και μερικά κομμάτια από τις ντούγιες στο πλαί ., δεν φένεται καλά αυτό γιατι
το έχουνε περάσει όλα μάυρη λαδομπογια..... :-[ :-[ :-[
Η χορδιέρα είναι πάνω στην κολάτζα χωρίς τάκο και το φιλέτο έχει σκαφτεί όπως βλέπεται και στο
χώρο της χορδιέρας .
Απελπισία !!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 30, 2011, 02:41:29 μμ από Sirpanos »

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 03:19:19 μμ »
Πσσσσσσσσσσσσσ........απελπισια σιγουρα, αλλα κι ενας καλος τροπος να ασχοληθεις, και να μαθεις κιολας απο τα λαθη του ανθρωπου που το εφτιαξε.Απ οτι βλεπω παντος πρεπει να βγαλεις και καπακι.Καλο κουραγιο.......
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 09:38:46 μμ »
Συμφωνω απολυτα με τον Κωστα. Ειναι ισως η καλυτερη ευκαιρια που θα σου τυχαινε ποτε και δεν κανω πλακα! Το επιπεδο δυσκολιας ειναι μεγαλυτερο απο μια νεα κατασκευη και οταν με το καλο τελειωσεις σου δινει αλλο "αερα".

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 09:41:54 μμ »
Όντως απελπισία. Πάνο όταν λες ότι η κολάντζα είναι μονή, τι εννοείς; Από ότι ξέρω οι κολάντζες είναι μονές. Μήπως εννοείς ότι δεν βλέπεις πλαϊνάρια από πίσω;
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Sirpanos

• Full Member
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 01, 2012, 06:14:59 μμ »
Αυτό ακριβώς βαγγέλη ., δεν έχει πλαϊνάρια , αν κοιτάξεις απο μέσα βλέπεις φώς από την φιγούρα στην κολλάτζα
Αρχίζω να ξυλώνω και βλέπουμε  ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 02, 2012, 09:57:05 πμ από Sirpanos »

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 01, 2012, 07:18:07 μμ »
Φίλε μου αν συμβαίνει αυτό που λες έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Περιμένω εναγωνίως τις επόμενες φωτογραφίες
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 01, 2012, 07:37:06 μμ »
Φίλοι μου,
επειδή στο εργαστήριο του δασκάλου μου έχουν δει πολλά τα μάτια μου, σας λέω ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι πάρα πολύ μπελαλίδικες. Όχι ότι σας λέω κάτι που δεν ξέρετε αλλά σε τέτοιες κατασκευές προσπαθείς να φτιάξεις ένα και παρουσιάζονται δύο προβλήματα.
Όπως το βλέπω φίλε Πάνο αν το ξεκινήσεις θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος ότι υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή να πεις του φίλου σου "έλα και πάρτο όπως είναι" και θα είναι κομμάτια.
Προσωπικώς, επειδή και εγώ δεν είμαι έμπειρος, πριν το ξεκινήσω θα προειδοποιούσα το φίλο μου ότι ενδέχεται να του επιστρέψω καυσόξυλα.
Τώρα αν το γνωρίζει ήδη αυτό, προχώρα και βλέποντας και κάνοντας. Αν μπορείς όμως, πάρε και κάποια συμβουλή από κάποιον επαγγελματία γιατί μπορεί τουλάχιστον να σε καθοδηγήσει με ποια σειρά θα πρέπει να προχωρήσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 02, 2012, 08:52:22 μμ από Κούρος »

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 01, 2012, 07:46:55 μμ »
Φίλε Πάνο πράγματι έχει πολύ δουλειά,είναι μια πρόκληση σίγουρα,πάντως η μαύρη λαδομπογιά μου έχει κάτσει στο στομάχι :-[ Γιατί άραγε το έβαψαν μαύρο ::) ::) ::) Μήπως για να "βασανίσουν" τον επισκευαστή ??? Καλή επιτυχία φίλε σε ό,τι αποφασίσεις να κάνεις! Ενημέρωσε μας για την πορεία της επισκευής, να δούμε σε τι μπορούμε να βοηθήσουμε...

Sirpanos

• Full Member
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 07:48:45 πμ »
Άρχισα από τη μαύρη μπογιά , γιατί κάπου το άκουγα κούφιο.
Και εμφανίστηκε μία μεγάλη τρύπα , πρόχειρα επισκευασμένη με ταινία, και προφανώς για να μη φένεται η ταινία
έπεσε μετά το παχύ στρώμα λαδομπογιάς , το οποίο έφυγε σχετικά εύκολα και εμφανίστηκαν απο κάτω 40 πανέμορφες ντούγιες.
Η τύχη του πρωτάρη με βοήθησε και πάλι !!!
Την δουλειά αυτή την έκανα μπροστά στο τζάκι με ένα χαρτοκόπτη και το χρώμα να φέυγει εύκολα σε μεγάλα κομμάτια.
Ο φίλος ενήμερος ότι αν κάτι δεν πάει καλά θα το ρίξω να καεί  ;D
Εκεί που λέτε που είχα τελειώσει το ξεφλούδισμα , σκέφτομαι : Δεν το κρατάω ποιο κοντά στη φωτιά να ζεσταθεί το καπάκι μήπως και αρχίσει να ξεκολάει???
Και έτσι και έγινε , το καπάκι βγήκε πρίν την ταστιέρα σχεδόν μόνο του. Σε αυτό βοήθησε ότι το μόνο μέρος που ήταν κολλημένο ήταν η
σπασμένη κολάτζα. Ναί δεν είχε τα φιλέτα που μπαίνουν μέσα περιμετρικά στο σκάφος για να κολληθεί το καπάκι , ήταν σχεδόν στον αέρα !!!!
Μέσα βρήκα και ένα χαρτάκι κολλημένο με το όνομα του ανθρώπου που το έφτιαξε (Από Παλαμά Καρδίτσας)  , το τηλέφωνο του και ημερομηνία 12ος 1990. Λέω να τον πάρω κάποια στιγμή .
21 χρονών το οργανάκι !!!!!
Θέλη μιά γερή ενίσχυση από μέσα , λέω να  περάσω γάζα με κόλλα στις ντούγιες και ένα νέο σέτ πλαινάρια από μέσα , τάκο (έχει ένα πολύ μικρό)
και βλέπουμε .
Θα ανεβάσω φωτό μόλις πάω σπίτι το μεσημέρι

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 02, 2012, 07:52:44 πμ από Sirpanos »

Sforzando

• Hero Member
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 04:12:21 μμ »
Πάρε τηλέφωνο τον οργανοποιό Πάνο,πιστεύω πως θα σου δώσει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες!

Δημήτρης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 07:13:42 μμ »
Τι να τον κάνει;
Το πιθανότερο είναι να πει: "Ε! πάνε χρόνια. Πού να ξέρω ποιος έχει βάλει "χέρι" στο όργανο. Άσε που δεν θυμάμαι και για ποιο όργανο πρόκειται!!"
Κάνε την δουλειά/σπουδή σου Πάνο.

Sforzando

• Hero Member
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 08:43:22 μμ »
Δε χάνει τίποτα να κάνει ένα τηλέφωνο,μπορεί ο μάστορας να είναι δεκτικός στην συζήτηση,πράγμα σπάνιο αλλά ποτέ μη λες ποτέ ;D

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 09:06:06 μμ »
Θα συμφωνήσω με το Δημήτρη για ένα και μόνο λόγο.
Η κατασκευή του είναι τόσο πρόχειρη που ότι και να ρωτήσει τον οργανοποιό (αν είναι επαγγελματίας) θα καταλήξει σε διαμάχη για όλα τα προβλήματα.

Ένα πράγμα δε ρώτησα το Πάνο. Εκτός από την τρύπα στο σκάφος (για την κάλυψη της οποίας βάφτηκε κατάμαυρο) φαίνεται να έχει επισκευαστεί ξανά ή ότι πρόβλημα παρουσίαζε κατά καιρούς απλώς ψιλοδιορθωνόταν;

Sirpanos

• Full Member
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 08:59:25 πμ »
Καλημέρα
Η έλλειψη ξεκούρασης και ύπνου βγήκε χτές
Την έπεσα για ύπνο μόλις έφαγα το μεσημέρι και ξύπνησα σήμερα το πρωί για δουλειά !!!! ???
Και έτσι δεν μπόρεσα να ανεβάσω κάποια φωτό , σήμερα οποσδήποτε..
Πάντος δεν έχει σημάδια άλλης επισκευής , είχα την τύχη να είμαι ο πρώτος του !!!

Sirpanos

• Full Member
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 10:34:50 μμ »
Έτοιμες οι φωτό !!!!

Tags: