Αποστολέας Θέμα: Δημιουργία σχεδιων για 3χορδο  (Αναγνώστηκε 4888 φορές)

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
Απ: Δημιουργία σχεδιων για 3χορδο
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 15, 2020, 11:12:55 πμ »
Τώρα εἶδα ὅτι ἔβαλες κλίμακα 68 ἑκ. Καλύτερα !!!

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 16, 2020, 08:41:56 μμ »
Καλησπέρα ξανα.
Η ταστιέρα μου θα έχει υψος 5 χιλιοστά επειτα τα κεφαλάκια απο τα τάστα 0,85 χιλιοστά.
τωρα κάτι που δεν εχω πολυ καταλάβει οι χορδές σε σχέση με την ταστιέρα θα εχουν κάποια κλήση? αν υποθέσουμε οτι το μάνικο δεν θα σκευρώσει καθόλου και οτι το καπάκι δέν θα κάτσει καθόλου (εντελός θεωριτικά)  η αποσταση στο 12ο ταστο 2 χιλιοστά στο 1ο τάστο θα ειναι πάλι 2 χιλιοστα? οπος και σε ολα τα τάστα η εκει υπάρχει μια μικρή γωνία που κάνουν οι χορδές σε σχέση με την ταστιέρα?
θέλω να υπολογίσω το υψος του καβαλάρη και με δεσομένα αυτα για να βγει σε ολο το μηκος της ταστιέρας αποσταση 2 χιλιοστά απο χορδές πρέπει να βάλω καβαλάρη 7,85mm και μου φαίνετε χαμηλός.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 16, 2020, 10:29:47 μμ »
Επίσης μια ακόμα ερώτηση.
Το πάχος του μάνικου μαζί με την ταστιέρα ξέρω  οτι στην ενωση με το σκάφος θα ειναι συνολικά 25mm (20 το μάνικο και 5 η ταστιέρα) πόσο να το κάνω στο στην πάνω μεριά ακριβός στο σημείο με τον πάνω καβαλάρη του μάνικου για να ειναι το όργανο ευκολόπαιχτο συνολικά 2 ποντοι ειναι καλά η θα γινει πολύ λεπτό?(1,5 ποντος το μάνικο)

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 16, 2020, 10:44:49 μμ »
Ειμαι κοντά στο να τελειώσω τα σχέδια αν παρατηείτε κάτι λάθος παρακαλώ πέιτε μου.
μαζευω σκόρπιες πληροφορίες και εχω καταλήξει σε αυτα εδώ.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 17, 2020, 10:23:59 πμ »
Καλησπέρα ξανα.
Η ταστιέρα μου θα έχει υψος 5 χιλιοστά επειτα τα κεφαλάκια απο τα τάστα 0,85 χιλιοστά.
τωρα κάτι που δεν εχω πολυ καταλάβει οι χορδές σε σχέση με την ταστιέρα θα εχουν κάποια κλήση? αν υποθέσουμε οτι το μάνικο δεν θα σκευρώσει καθόλου και οτι το καπάκι δέν θα κάτσει καθόλου (εντελός θεωριτικά)  η αποσταση στο 12ο ταστο 2 χιλιοστά στο 1ο τάστο θα ειναι πάλι 2 χιλιοστα? οπος και σε ολα τα τάστα η εκει υπάρχει μια μικρή γωνία που κάνουν οι χορδές σε σχέση με την ταστιέρα?
θέλω να υπολογίσω το υψος του καβαλάρη και με δεσομένα αυτα για να βγει σε ολο το μηκος της ταστιέρας αποσταση 2 χιλιοστά απο χορδές πρέπει να βάλω καβαλάρη 7,85mm και μου φαίνετε χαμηλός.

για το θέμα του action υπάρχουν αναφορές, για τα άλλα παίζουν ρόλο πολλά - και οι προτιμήσεις του καθενός.

για τις χορδές - action:
ΝΑΙ οι χορδές έχουν κλίση, στο 1ο τάστο τις κάνεις όσο πιο χαμηλά γίνεται (ίσα ίσα να μην ταστάρει, δεν είναι εύκολο να στο εξηγήσω αυτό αλλά στην πορεία θα το καταλάβεις)... προς το παρόν βάλε action (στο σχέδιο) στο 1ο τάστο περίπου 0,6-0,7 χιλιοστά και δες τι καβαλάρη σου βγάζει.... αρχικό ύψος ~ 12 χιλ. είναι καλά, στην τελική διαμόρφωση μπορεί να ξεφύγεις και να πας λίγο πάνω - λίγο κάτω αλλά (γνώμη μου) όχι κάτω από 10 και όχι πάνω από 13.
Επίσης (πρόταση) το action στο 12ο μου φαίνεται λίγο ψηλό στα 2 χιλ., στο σχέδιο κάνε το 1,5-1,8, για μένα στο τελικό (στο όργανο δηλαδή) με βολεύει ~ 1,5

Την ταστιέρα - αν δεν την έχεις κόψει ήδη - ίσως θα ήταν καλύτερα να την κάνεις 6 χιλιοστά. Φοβάμαι ότι με 5 χιλ. υπάρχει περίπτωση να ξύνει η πένα το καπάκι (πάλι "προσωπική" παρατήρηση για τον τρόπο που παίζω εγώ).
Τα πάχη του μάνικου (καθαρά χωρίς ταστιέρα) κι εγώ τα κάνω όσο λες: 20 χιλ. στην ένωση, 15 χιλ. στον καράολα (μετράω ακριβώς κάτω από το "μαξιλάρι", στο πάνω κόκκαλο δηλαδή).
Αυτά όλα δεν είναι "κανόνες", π.χ. εμένα μου αρέσει πολύ το ελλειπτικό σχήμα διατομής στο μάνικο (μπορεί δηλαδή να είναι μεγάλο το πάχος/ ύψος αν το δεις σε τομή αλλά να μειώνεται αρκετά στα πλαϊνά καθώς κατεβαίνει προς την ταστιέρα), άλλους τους βολεύει πιο "στρογγυλό" σχήμα (κυκλική διατομή και όχι ελλειπτική).

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 17, 2020, 12:46:07 μμ »
θα στο ξαναπω....μην ψαχνεις να βρεις μπουσουλα   εκτος απο τα πολυ βασικα.
Δεν υπαρχει αγιο δισκοποτηρο και χρυσοι κανονες.Υπαρχουν μικρα μικρα πραγματα που θα ανακαλυψεις στην  πορεια φτιαχνοντας..οχι σχεδιαζοντας. Θα με θυμηθεις οταν μπεις στο χορο.Τα περισσοτερα που ρωτας θα εκαναν παλιους αλλα   και νεους μαστορους...να ξυνουν το κεφαλι τους.Καλη Ανασταση σε ολους {celebrate014} {celebrate014}
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 17, 2020, 10:10:51 μμ »
Καλησπέρα ξανα.

Υπολόγισες ότι το μανίκι θα πρέπει να έχει και μια μικρή αρνητική κλίση ;;;;

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 18, 2020, 01:02:14 πμ »
Καλησπέρα.
Ναι σήμερα ασχολήθηκα με το σχεδιασμό ολόκληρου του μάνικου.
εχω βγαλει 3 διαφορετικά σχέδια με 3 διαφορετικά υψη καβαλάρη, με 0 - 0,5 - 1 μοιρα κλίση στο μάνικο τα υψη δεν τα θυμάμαι ακριβός τα εχω σε άλλο Pc ειναι περίπου 8mm 1mm και 1,2

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 18, 2020, 08:04:54 μμ »
Τέλος και αυτο.
η κλήση που θα δώσω θα ειναι της ταξεως 0,5° η 3,7mm πίσο στο υψος του πάνω κόκκαλου αυτο με δίνει καβαλάρη 10,2mm αν υπολογίσω οτι το καπάκι θα κάτσει λίγο θα ανέβει λιγο ακόμα βεβαια μπορεί να τραβίξει και το μάνικο προς το μπρος και να ερθει στα ισια οπος και να εχει κάπου εκει θα κινηθω? 10,5-11
Καλο Πάσχα και καλή Ανάσταση σε ολους!

Tags: