Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Aπρίλιος 2020  (Αναγνώστηκε 18636 φορές)

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Aπρίλιος 2020
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 09, 2020, 07:39:14 μμ »
δώσε πόνο μάστορα...... :character0029: :undecided2: :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #91 στις: Απριλίου 09, 2020, 07:43:28 μμ »
κι άν φανεί ο Παύλος στην πόρτα σου με μιά κομματάρα σκλήθρο .... μην την πάρεις......πολύ παλιόξυλο...... η ράσπες "πηδάνε" πάνω του λες κι΄ειναι ατσάλι..... δυό βδομάδες τρίβω.. :-[ >:(
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #92 στις: Απριλίου 09, 2020, 07:56:01 μμ »
κι άν φανεί ο Παύλος στην πόρτα σου με μιά κομματάρα σκλήθρο .... μην την πάρεις......πολύ παλιόξυλο...... η ράσπες "πηδάνε" πάνω του λες κι΄ειναι ατσάλι..... δυό βδομάδες τρίβω.. :-[ >:(

Οπως τα λες είναι ...  αλλά εσύ καταφέρνεις και δουλεύεις το σκλήθρο περίφημα !    {celebrate011}
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #93 στις: Απριλίου 09, 2020, 08:24:10 μμ »
Παντως εγω νομιζα οτι σου τα ειχα  επιστρεψει . {celebrate012} ;D.στο εργαστηριο η ξυλεια εχει σε υποχρεοτικη καραντινα τριμηνη ετσι για συμπαρασταση!!!!!! :039: :039: :13: :dance:

George45

• Hero Member
« Απάντηση #94 στις: Απριλίου 09, 2020, 08:26:53 μμ »
Ιωσηφ,Στεργιο,Δημήτρη ,Κώστα....να είστε όλοι καλά .Ευχαριστω πολύ. Για τη δαμασκηνιά λίγα λόγια...Το ξύλο έχει διάφορες αποχρώσεις απ ότι είδα κι εγώ...Αν πετύχεις το κομμάτι με το έντονο κοκκινωπό χρώμα είναι χάρμα οφθαλμών. Δύσκολο να πετύχεις μεγάλο κομμάτι με τόσο έντονα νερά και χωρίς να είναι μέσα γεμάτο με τρύπες από έντομα και σκουληκάκια . Εγώ το πήρα από κάποιον που όντως φτιάχνει κεμετζεδες και ασχολείται με ξυλεία κάπου στον Καύκασο...Φέρνει κατά διαστήματα στην Αθήνα κάποια κομμάτια ξυλείας αλλά επειδή δεν κάνει επαγγελματικό εμπόριο ξυλείας έχει αρκετό κόστος σε μεταφορικά το οποίο είναι και πρόβλημα. Έχω παρει και Καρύδια , Αγριοαχλαδια , και Μουριά για να τα δοκιμάσω ...όταν ο φίλος μου ο George 45 αποφασίσει να τα κόψει με την κορδέλα του....Εγώ βέβαια έχω μείνει ήσυχος ότι τα ξύλα είναι εκεί και μου τα προσέχει...Εκτός αν έχουν εισβάλει τίποτα περίεργοι τύποι που κυκλοφορούν τελευταία με τρίκυκλο και τα φόρτωσαν...ι :character0029:
Παντως εγω νομιζα οτι σου τα ειχα  επιστρεψει . {celebrate012} ;D.στο εργαστηριο η ξυλεια εχει σε υποχρεοτικη καραντινα τριμηνη ετσι για συμπαρασταση!!!!!! :039: :039: :13: :dance:

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 17
« Απάντηση #95 στις: Απριλίου 09, 2020, 11:41:25 μμ »
Το σκάφος του 7ου, καρυδιά και φιλετάκια pau-amarello 
αφού τρίφτηκε με Ρ180, υπέστη:

•   2 πλούσια χέρια γομαλακα με πινέλο, απανωτά
•   Τρίψιμο με Ρ220
•   Άλλα 2 απανωτά χέρια γομαλακα  (χωρίς άλλο τρίψιμο)
•   Ένα χέρι sanding sealer

και είναι πιά αρκετά προστατευμένο για τη συναρμολόγηση και τις άλλες δουλειές. Τα βερνίκια αργούν πολύ ακόμα…
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 09, 2020, 11:54:06 μμ από Stergios_craftopia »

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 10, 2020, 01:37:38 πμ »
Το σκάφος του 7ου, καρυδιά και φιλετάκια pau-amarello 
αφού τρίφτηκε με Ρ180, υπέστη:

•   2 πλούσια χέρια γομαλακα με πινέλο, απανωτά
•   Τρίψιμο με Ρ220
•   Άλλα 2 απανωτά χέρια γομαλακα  (χωρίς άλλο τρίψιμο)
•   Ένα χέρι sanding sealer

και είναι πιά αρκετά προστατευμένο για τη συναρμολόγηση και τις άλλες δουλειές. Τα βερνίκια αργούν πολύ ακόμα…

Λέμε κι εμείς οτι φτιάχνουμε σκάφη....Απλά τέλειο Στεργιο...!!!!!
Τι Sanding sealer χρησιμοποιείς Στεργιο...???

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
« Απάντηση #97 στις: Απριλίου 10, 2020, 01:42:30 πμ »

Δεν το έχω τολμήσει ακόμη να κόψω εγώ φιλέτα από καπλαμά.

Φτιαχνεις  τέτοιες σκαφαρες και δεν τολμάς να κόψεις καπλαμα σε φιλέτα. Μαλλον μας κανεις πλάκα.
Είναι πολύ πιο ευκολο απο όσο φαντάζεσαι.

Αναλαμβάνεις να με μάθεις...να μου δείξεις....να με βοηθήσεις ;;;; Θα είμαι υποχρεωμένος.

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
« Απάντηση #98 στις: Απριλίου 10, 2020, 01:51:39 πμ »
Ιωσηφ,Στεργιο,Δημήτρη ,Κώστα....να είστε όλοι καλά .Ευχαριστω πολύ. Για τη δαμασκηνιά λίγα λόγια...Το ξύλο έχει διάφορες αποχρώσεις απ ότι είδα κι εγώ...Αν πετύχεις το κομμάτι με το έντονο κοκκινωπό χρώμα είναι χάρμα οφθαλμών. Δύσκολο να πετύχεις μεγάλο κομμάτι με τόσο έντονα νερά και χωρίς να είναι μέσα γεμάτο με τρύπες από έντομα και σκουληκάκια . Εγώ το πήρα από κάποιον που όντως φτιάχνει κεμετζεδες και ασχολείται με ξυλεία κάπου στον Καύκασο...Φέρνει κατά διαστήματα στην Αθήνα κάποια κομμάτια ξυλείας αλλά επειδή δεν κάνει επαγγελματικό εμπόριο ξυλείας έχει αρκετό κόστος σε μεταφορικά το οποίο είναι και πρόβλημα. Έχω παρει και Καρύδια , Αγριοαχλαδια , και Μουριά για να τα δοκιμάσω ...όταν ο φίλος μου ο George 45 αποφασίσει να τα κόψει με την κορδέλα του....Εγώ βέβαια έχω μείνει ήσυχος ότι τα ξύλα είναι εκεί και μου τα προσέχει...Εκτός αν έχουν εισβάλει τίποτα περίεργοι τύποι που κυκλοφορούν τελευταία με τρίκυκλο και τα φόρτωσαν...ι :character0029:

Άσε τα σάπια φίλε....Αν ειναι πάνω στο τρίκυκλο...να τα κατεβάσεις γρήγορα.... :character0029:

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 17
« Απάντηση #99 στις: Απριλίου 10, 2020, 02:34:05 πμ »
Λέμε κι εμείς οτι φτιάχνουμε σκάφη....Απλά τέλειο Στεργιο...!!!!!
Τι Sanding sealer χρησιμοποιείς Στεργιο...???
Γιάννη τα παραλές {celebrate010}
Το σιλερ που βάζω είναι το rustins sanding sealer με βάση τη γομαλακα: https://www.rustins.ltd/rustins/our-products/indoor/shellac-sanding-sealer

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #100 στις: Απριλίου 10, 2020, 06:38:11 πμ »

Τι ωραίο σκάφος έφτιαξες πάλι Στέργιε !!!   {celebrate012}  :undecided2:   {celebrate014}
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

George45

• Hero Member
« Απάντηση #101 στις: Απριλίου 10, 2020, 08:39:25 πμ »

Άσε τα σάπια φίλε....Αν ειναι πάνω στο τρίκυκλο...να τα κατεβάσεις γρήγορα.... :character0029:
Τελικα μετα απο ολονυχτιες διαπραγματευσεις τα ξυλα δεν ηταν στο τρικυκλο!!!!!

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #102 στις: Απριλίου 10, 2020, 08:43:52 πμ »
ρε με τον πονο μου παιζεται;  ;D
αν ειστε καλοι χριστιανοι, να μου δωρισεται τις μισες...*
αλλιως, να μην πατε εκκλησια αυτες τις μερες  ;D

στεργιο σπεσιαλε (οπως ολα αλλωστε-περιμενω σχολιο για καβαλαρη Λ, δεν ξεχναω ελεφαντας ειμαι  ;D)

αυτο που ανακαλυψα αυτες τις μερες τις κλεισουρας
  ειναι οτι η χαρτοταινια, ειναι πιο πολυτιμη απο την ξυλεια. να μην πω και απο το κωλοχαρτο...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

oscar

• Sr. Member
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #103 στις: Απριλίου 10, 2020, 11:39:40 πμ »

Δεν το έχω τολμήσει ακόμη να κόψω εγώ φιλέτα από καπλαμά.

Φτιαχνεις  τέτοιες σκαφαρες και δεν τολμάς να κόψεις καπλαμα σε φιλέτα. Μαλλον μας κανεις πλάκα.
Είναι πολύ πιο ευκολο απο όσο φαντάζεσαι.

Αναλαμβάνεις να με μάθεις...να μου δείξεις....να με βοηθήσεις ;;;; Θα είμαι υποχρεωμένος.
Τι καπλαμα θες να κόψεις;
Λεπτο, παχύ;

oscar

• Sr. Member
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #104 στις: Απριλίου 10, 2020, 11:43:05 πμ »
Στέργιο το σκάφος είναι σκαφαρα!!!
Δεν είναι όμως άδικος κόπος το να βερνικωνεις το σκάφος σε τόσο πρώιμο στάδιο. Ούτος ή άλλος το όργανο θα ξανατριφτει στο τέλος της κατασκευής.

Tags: