Παρελθον :
Προ διετιας σχεδον στο παραδιπλα σπιτι του σχολειου , που εργαζομαι , κοψαν πολυ χοντρο κλαδι μουρια σχεδον κορμο ( διαμετρος > 25 cm ) . Καβαντζαρα ενα κουτσουρακι . Το βαλα μ'οσα εψαξα-διαβασα-εμαθα για αποξυρανση . Εννοειται οτι εσκασε το σκασμενο . Πηγα στο μονο ξηλουργειο που εμεινε στο τοπο μου να το τετραγωνησω και να το κοψω στα δυο . Αντι να μου βγαλει δυο περιπου ισα κομματια , εβγαλε ενα πιο μικρο κι ενα πιο μεγαλο . Εχοντας καποια υλικα για μπαγλαμα , πηρα αποφαση να κανω μια διερευνητικη κατασκευη σκαφτου τζουρα με το μικρο κομματι .
Παρον :
Σχεδιο του Μανου - που για πολλοστη φορα τον ευχαριστω και παλι - με σμικρινση κατα το 1/3 ,
Διαστασεις Μ-Π-Β : 23,5x14x8 cm , κλημακα 52 , μανηκι εβενος με ελια , καραολο ελια , καπακι ελατος , κορδονια , φιλετα , ροζετες απο διαφορα περισευαματα . Ηχος βγηκε λιγο μουρμουρικος - δεν εχω καποιον να παιξει , να μου πει την γνωμη του . Παραθετω καποιες φωτο στα διαφορα σταδια της κατασκευης ( στην τεταρτη φαινεται ποσο αναψανε τα σκαρπελα ! ) .
Μελλον :
Θα ξεκινησει εν καιρο κατασκευη πιο "επισημου" τζουρα με το πιο μεγαλο κομματι και θα κανω πιο αναλυτικη παρουσιαση