Αποστολέας Θέμα: Διαδικασια γεμισματος - βαφης - λουστρου  (Αναγνώστηκε 3074 φορές)

axelrvf

• Newbie
  • *
Διαδικασια γεμισματος - βαφης - λουστρου
« στις: Ιανουαρίου 13, 2020, 09:04:44 μμ »
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους,

Ξεκινω αυτο το θεμα, καθως εχω αποριες επι της διαδικασιας, των υλικων, της βαφης και τελικα του λουστρου.

Εχω διαβασει αρκετες πληροφοριες σε αυτη την κοινοτητα (γνωριζω οτι εχει ειπωθει - γραφει αρκετες φορες, συγγνωμη αν γινεται κουραστικο) και ευχαριστω για αυτο, ομως σε εμενα δεν ειναι 100% ξεκαθαρη η ακολουθια των κινησεων καθως δεν εχω γνωσεις luthier.

Ξεκινω το θεμα διοτι το προτζεκτ που ξεκινησα http://www.luthier.gr/index.php?topic=3806.0 εχει φτασει σε σημειο οπου επικρατει μονο συγχιση για το πως θα προχωρησει.

Ειμαι εδω

Δεν εχω περασει γεμιστικο πορων, τιποτα....μαλιστα εχω αφαιρεσει οτι ειχε απο γεμιστικο.

Αυτο που θελω να κανω ειναι, να περασω το σωμα με χρωμα εμποτισμου, να περασω γεμστικο πορων και τελος να λουστραρω το σωμα.

Πως το κανω και με ποια σειρα τωρα που στην δικη μου περιπτωση εχω δυο ξυλα διαφορετικης πυκνοτητας; Παραδειγμα, διαβασα οτι με tru oil τριψιμο της επιφανειας δημιουργειται γεμιστικο πορων του ξυλου. Στην περιπτωση μου, αν το κανω αυτο, δεν θα γινει αχταρμας; ανοιχτο καφε με σκουρο καφε;

Με ποια υλικα - προιοντα - χρωμα; Καλο θα ηταν (χρησιμοτατο) αν δεν απαγορευεται απο τους κανονες του φορουμ να λεμε και απο που μπορει καποιος να τα προμηθευτει.

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: Διαδικασια γεμισματος - βαφης - λουστρου
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 13, 2020, 11:13:05 μμ »
Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να γεμίσεις τους πόρους του ξύλου
Το ανοιχτόχρωμο δεν φαίνεται να έχει πόρους
Το σκουρόχρωμο ( Καρύδια?) θα το στοκάρεις με αραιωμένο στόκο καρυδιάς ( με νερό) μία ή δυο φορές ώστε να εισχωρήσει στους πόρους
Τρίβεις με γιαλόχαρτο αφού στεγνώσει καλά
Πρόσεξε να έχεις μασκάρει το άσπρο ξύλο για να μην βαφτεί από τον στόκο

Μετά είσαι έτοιμος να το βάψεις
Χρησιμοποιείς χρώμα νερού και το περνάς με ένα σφουγγαράκι ή πανί
Φρόντισε να είναι αραιωμένο για να το περάσεις δύο χέρια ώστε να βαφεί ομοιόμορφα

Αφού στεγνώσει το τρίβεις πολύ ελαφρά με ψιλό γιλόχαρτο-320- και είσαι έτοιμος για το τελικό διαφανές βερνίκι

axelrvf

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 14, 2020, 04:14:59 μμ »
Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να γεμίσεις τους πόρους του ξύλου
Το ανοιχτόχρωμο δεν φαίνεται να έχει πόρους
Το σκουρόχρωμο ( Καρύδια?) θα το στοκάρεις με αραιωμένο στόκο καρυδιάς ( με νερό) μία ή δυο φορές ώστε να εισχωρήσει στους πόρους
Τρίβεις με γιαλόχαρτο αφού στεγνώσει καλά
Πρόσεξε να έχεις μασκάρει το άσπρο ξύλο για να μην βαφτεί από τον στόκο

Μετά είσαι έτοιμος να το βάψεις
Χρησιμοποιείς χρώμα νερού και το περνάς με ένα σφουγγαράκι ή πανί
Φρόντισε να είναι αραιωμένο για να το περάσεις δύο χέρια ώστε να βαφεί ομοιόμορφα

Αφού στεγνώσει το τρίβεις πολύ ελαφρά με ψιλό γιλόχαρτο-320- και είσαι έτοιμος για το τελικό διαφανές βερνίκι

ΜΜΜμμμμ.....ναι, ευχαριστω.

Καποιος αλλος σχετικα με το αρχικο ερωτημα;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 14, 2020, 04:53:11 μμ από axelrvf »

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 14, 2020, 05:08:35 μμ »
Κοιτάω τα ερωτήματα.. Κοιτάω την απάντηση του Νάσου.. Που είναι ο πιο ειδικός για μασιφ σώματα ηλεκτρικών καθαρών.. και νομίζω τα κάλυψε όλα..τι σε ανησυχεί και θες κι άλλη γνώμη?

axelrvf

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 14, 2020, 06:10:45 μμ »
Κοιτάω τα ερωτήματα.. Κοιτάω την απάντηση του Νάσου.. Που είναι ο πιο ειδικός για μασιφ σώματα ηλεκτρικών καθαρών.. και νομίζω τα κάλυψε όλα..τι σε ανησυχεί και θες κι άλλη γνώμη?

Κατ' αρχην, επετρεψε μου να μην γνωριζω ποιος ειναι ειδικος σε τι εδω. Τουλαχιστο τον λιγο καιρο που κινουμαι εδω μεσα. Οι ερωτησεις που εκανα, για καποιον που γνωριζει ειναι σαφεστατες.

Παρ'ολα αυτα,εγω θα αντιστρεψω το ερωτημα σου και θα σε ρωτησω. Σε τι ακριβως απαντησε σε καποιον που δεν εχει γνωσεις επι των θεματων;

Η ερωτηση μου ηταν περιπου, (π.χ.) πως φτιαχνουμε οικοδομη  και η απαντηση ηταν ....να παιρνεις λιγο τσιμεντο, βαλε και λιγο αμμο....το καλουπι να βαλεις και εισαι ΟΚ.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #93
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 14, 2020, 10:34:31 μμ »
ας τα παρουμε ολα, απο το... τελος:

τι θελεις στο τελικο αποτελεσμα; γυαλιστο σατινε ή ματ;
το βερνικι που θα κανεις θελεις να ειναι ντουλαπε ή φυσικο; ( που με τη χρηση της κιθαρας, θα πρεπει να ξαναπεραστει;)
η χρηση της κιθαρας πια θα ειναι, πολυωρη η βιτρινα; πιστευεις οτι τα βερνικια επηρεαζουν τον τελικο ηχο;
γιατι εχεις σαν σκεψη το χρωμα εμποτισμου; ειναι κατι, που δεν σου αρεσει στα χρωματα των ξυλων;
απο εργαλεια βαφης τι εχεις κ τι σκοπευεις να χρησιμοποιησεις; (πιστολι;-πινελο;)
ολα αυτα ειναι που θα καθορισουν πια θα ειναι τα βηματα σου.

(αν ηταν δικια μου-που δεν εχω ιδεα κ απο τα λιγα που εχω διαβασει εδω και αλλου- -και με τα εργαλεια που εχω- κατ αρχην θα γεμιζα με κυανοακρυλικη και τριψιμο σκονη τα μεγαλα κενα, θα στοκαριζα, θα ετριβα, θα εβαζα 2 χερια ακρυλικο σηλερ, αχρωμο γιατι μου αρεσουν οι ηδη ομορφες κατ εμε διχρωμιες των ξυλων, θα ετριβα καλα και θα περναγα με το πιστολι 1 χερι ακρυλικο βερνικι σταυρωτα. στο τελος αλοιφη)
εμποτισμου χρωμα δεν θα εβαζα)

τωρα για να απαντησω στη ερωτηση σου, η σωστη σειρα κατ εμε ειναι αυτη που εβαλες: εμποτισμου-σηλερ-βερνικι

το δυσκολο σταδιο (το εμποτισμου) πρεπει να αποφασισεις με τη φαντασια σου πως θελεις τα τελικα χρωματα. μεχρι και μαυρη ολη που να φαινονται τα νερα, μαυρη μεσα ασπρη οξω , οτι μπορεις να φανταστεις, και αναλογα πρεπει να πραξεις. ισως κ με μασκαρισμα των ηδη ανοιχτων ξυλων.
τα δειγματολογια που τυχον εχεις δει ειναι η εφαρμογη χρωματος εμποτισμου στα ανοιχτοχρωμα ξυλα. στα σκουροχρωμα ειναι μικρη η διαφορα.

καλο ειναι να κινηθεις στην ιδια εταιρια (βαφη-σιλερ-τελικο βερνικι) και ολα αυτα πωλουνται στα μεγαλα χρωματοπωλια (εγγλεζος, λαγος κλπ κλπ) αλλα και σε οποιαδηποτε μικρα της γειτονιας, με την διαφορα οτι στα μικρα δεν θα εχεις την επιλογη σε πολλες μαρκες, μονο κανα 2.
πλεον εχουν ολες οι εταιριες τις σειρες, π.χ. βιβεχρωμ, βιτεξ. μπορεις και σε χρωματα εξωτερικου, π.χ. σικενς , μπενζαμιν μουρ, μονο που ειναι ακριβοτερα.
προσοχη και στην αραιωση. οτι γραφει το κουτι και οχι οτι λεει το ματι.
αλλη προσοχη και στο καιρο, ποτε κατω απο 10βαθμους, ποτε με πολλη υγρασια. (δεν πολυμεριζονται)
προσοχη στα τριψιματα, δεν θελουν βιασυνη.
προσοχη στα εργαλεια, αν βαλεις πινελο, θελει με μαυρη τριχα, αλογισια, απαλο...
οχι το τσιπικο το ασπρο.
τα καλυτερα υλικα να παρεις μπορει να μην εφαρμοστουν καλα με ακαταλληλα εργαλεια.
καλη συνεχεια-σ.
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 15, 2020, 04:34:44 πμ »

Κατ' αρχην, επετρεψε μου να μην γνωριζω ποιος ειναι ειδικος σε τι εδω. Τουλαχιστο τον λιγο καιρο που κινουμαι εδω μεσα. Οι ερωτησεις που εκανα, για καποιον που γνωριζει ειναι σαφεστατες.

Παρ'ολα αυτα,εγω θα αντιστρεψω το ερωτημα σου και θα σε ρωτησω. Σε τι ακριβως απαντησε σε καποιον που δεν εχει γνωσεις επι των θεματων;

Η ερωτηση μου ηταν περιπου, (π.χ.) πως φτιαχνουμε οικοδομη  και η απαντηση ηταν ....να παιρνεις λιγο τσιμεντο, βαλε και λιγο αμμο....το καλουπι να βαλεις και εισαι ΟΚ.

Ναι οκ..πολλές φορές κάποια πράγματα με τον καιρό μας φαίνονται αυτονόητα.. ξεχνώντας ότι έτσι ξεκίνησα κι εγώ τουλάχιστον.. ρωτώντας για τα πιο απλά.. κοιτάω σήμερα τις ερωτήσεις μου και θέλω να κρυφτώ.. οπότε πέρα από ότι είπε ο steliosguitar..θες να προτείνουμε και μάρκες?Η καλύτερα βήμα βήμα?να περιγράψουμε μόνο την πρώτη διαδικασία?Αλλά βάλε μια φωτο από άλλη κιθάρα με το τελικό αποτέλεσμα που σου αρέσει.. να είσαι σίγουρος ότι βοήθεια θα πάρεις..

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 15, 2020, 07:09:19 πμ »
Καλημέρα
Αν θέλεις να έχεις ποιό σαφείς απαντήσεις να κάνεις ποιό σαφείς και τις ερωτήσεις
Αν άνοιξες το θέμα για να πάρεις πολλές απαντήσεις και να διαλέξεις μετά αυτές που θεωρείς κατάλληλες τότε καλά το πάμε
Σου μεταφέρουμε εμπειρία χρόνων, αν δεν έγινε με την σαφήνεια και την λεπτομέρεια που θα ήθελες μπορούμε να είμαστε αρκετά λεπτομερείς

Όπως είπε και ο Στέλιος ας ξεκινήσουμε από το τέλος
Να μας πείς πώς θέλεις να κάνεις την κιθάρα σου και θα σε καθοδηγήσουμε

axelrvf

• Newbie
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 15, 2020, 11:58:18 πμ »
Καλημέρα
Αν θέλεις να έχεις ποιό σαφείς απαντήσεις να κάνεις ποιό σαφείς και τις ερωτήσεις
Αν άνοιξες το θέμα για να πάρεις πολλές απαντήσεις και να διαλέξεις μετά αυτές που θεωρείς κατάλληλες τότε καλά το πάμε
Σου μεταφέρουμε εμπειρία χρόνων, αν δεν έγινε με την σαφήνεια και την λεπτομέρεια που θα ήθελες μπορούμε να είμαστε αρκετά λεπτομερείς

Όπως είπε και ο Στέλιος ας ξεκινήσουμε από το τέλος
Να μας πείς πώς θέλεις να κάνεις την κιθάρα σου και θα σε καθοδηγήσουμε

Αγαπητε φιλε καλη σου ημερα επισης,

Πρωτα απ'ολα θελω να σου πως η απαντηση μου δεν ερχεται με σκοπο την προσωπικη αντιπαραθεση.

Δεν ξεκινησα το θεμα γι αυτο το λογο. Ομως, πες μου σε παρακαλω, τι δεν ηταν σαφες απο την ακολουθη παραγραφο που θα την δεις φυσικα και στο αρχικα μου ερωτηματα

''......Αυτο που θελω να κανω ειναι, να περασω το σωμα με χρωμα εμποτισμου, να περασω γεμστικο πορων και τελος να λουστραρω το σωμα.

Πως το κανω και με ποια σειρα τωρα που στην δικη μου περιπτωση εχω δυο ξυλα διαφορετικης πυκνοτητας; ...."

Ποσο πιο σαφες ερωτημα μπορουσα να θεσω δηλαδη και δεν το εκανα; Εφερα και παραδειγμα....ειλικρινα δεν καταλαβαινω που εκανα λαθος.....

Ενω αργοτερα μου απαντας για το πως θα στοκαρω;;; τους πορους;;;. Αληθεια, θεωρεις οτι αρμοζε η απαντηση; Εκτος του οτι στο συνολο της ηταν εντελως λακωνικη. Σ'ευχαριστω  για την οποια βοηθεια.

Ναι οκ..πολλές φορές κάποια πράγματα με τον καιρό μας φαίνονται αυτονόητα.. ξεχνώντας ότι έτσι ξεκίνησα κι εγώ τουλάχιστον.. ρωτώντας για τα πιο απλά.. κοιτάω σήμερα τις ερωτήσεις μου και θέλω να κρυφτώ.. οπότε πέρα από ότι είπε ο steliosguitar..θες να προτείνουμε και μάρκες?Η καλύτερα βήμα βήμα?να περιγράψουμε μόνο την πρώτη διαδικασία?Αλλά βάλε μια φωτο από άλλη κιθάρα με το τελικό αποτέλεσμα που σου αρέσει.. να είσαι σίγουρος ότι βοήθεια θα πάρεις..

Λιγο ασαφες επισης για το σε ποιον φαινονται αυτονοητα. Πιο πιθανον να πηγαινει σε καποιον που εχει τισ γνωσεις και να το θεωρει δεδομενο το υλικο την διαδικασια κ.ο.κ.

Γιατι ομως να ''κρυφτεις'' απο το επιπεδο των ερωτησεων σου; Αν γνωριζαμε δεν θα ρωταγαμε και πιθανον να μην ειχε λογο υπαρξης αυτη η κοινοτητα. Κατα τ'αλλα σ'ευχαριστω.

Περιπου κατι τετοιο χρωματικα θα ηθελα να πετυχω.....

ας τα παρουμε ολα, απο το... τελος:

τι θελεις στο τελικο αποτελεσμα; γυαλιστο σατινε ή ματ; Προτιμω αυτο που θα  εχει μεγαλυτερη αντοχη στον χρονο. Περισσοτερο δε το γυαλιστερο.
το βερνικι που θα κανεις θελεις να ειναι ντουλαπε ή φυσικο; ( που με τη χρηση της κιθαρας, θα πρεπει να ξαναπεραστει;) Δεν γνωριζω τις ''τεχνικες ορολογιες''. Εννοειται πως δεν θα ηθελα να ξαναπεραστει με την χρηση. 
η χρηση της κιθαρας πια θα ειναι, πολυωρη η βιτρινα; πιστευεις οτι τα βερνικια επηρεαζουν τον τελικο ηχο; Η χρηση της κιθαρας θα ειναι στο σπιτι, Αυτο ομως δεν αναιρει το γεγονος οτι θελω ενα καλο αποτελεσμα - αντοχης. Τωρα. για το αν τα βερνικια επηρεαζουν τον ηχο, δεν γνωριζω.
γιατι εχεις σαν σκεψη το χρωμα εμποτισμου; ειναι κατι, που δεν σου αρεσει στα χρωματα των ξυλων; Πρωτιστως για να δωσω εναν πιο σκουρο τονο στα ξυλα (γιατι θα μου αρεσει περισσοτερο ετσι) και δετρερευοντως για να ''σβησω'' καπως την ''φτηνια'' του κεντρικου ασπρου ξυλου καθως και να ''σβησω ατελειες απο λανθασμενες κοπες - σημαδια κ.ο.κ.. Εξ αλλου, η καρυδια ως droptop, ηταν δικη μου επιλογη. Αρα χρωματικα δεν με ενοχλει καθολου.
απο εργαλεια βαφης τι εχεις κ τι σκοπευεις να χρησιμοποιησεις; (πιστολι;-πινελο;) Απο εργαλεια βαφης, μονο πινελο. Εχω ομως κομπρεσερ αερα και θα παρω πιστολι. Αναλογως ομως του κοστους (πιστολι κλπ) ισως το τελικο σταδιο το αναθεσω σε επαγγλματια. ακομα ειμαι σε σκεψεις.
ολα αυτα ειναι που θα καθορισουν πια θα ειναι τα βηματα σου.

(αν ηταν δικια μου-που δεν εχω ιδεα κ απο τα λιγα που εχω διαβασει εδω και αλλου- -και με τα εργαλεια που εχω- κατ αρχην θα γεμιζα με κυανοακρυλικη και τριψιμο σκονη τα μεγαλα κενα, θα στοκαριζα, θα ετριβα, θα εβαζα 2 χερια ακρυλικο σηλερ, αχρωμο γιατι μου αρεσουν οι ηδη ομορφες κατ εμε διχρωμιες των ξυλων, θα ετριβα καλα και θα περναγα με το πιστολι 1 χερι ακρυλικο βερνικι σταυρωτα. στο τελος αλοιφη)
εμποτισμου χρωμα δεν θα εβαζα)

τωρα για να απαντησω στη ερωτηση σου, η σωστη σειρα κατ εμε ειναι αυτη που εβαλες: εμποτισμου-σηλερ-βερνικι

το δυσκολο σταδιο (το εμποτισμου) πρεπει να αποφασισεις με τη φαντασια σου πως θελεις τα τελικα χρωματα. μεχρι και μαυρη ολη που να φαινονται τα νερα, μαυρη μεσα ασπρη οξω , οτι μπορεις να φανταστεις, και αναλογα πρεπει να πραξεις. ισως κ με μασκαρισμα των ηδη ανοιχτων ξυλων.
τα δειγματολογια που τυχον εχεις δει ειναι η εφαρμογη χρωματος εμποτισμου στα ανοιχτοχρωμα ξυλα. στα σκουροχρωμα ειναι μικρη η διαφορα.

καλο ειναι να κινηθεις στην ιδια εταιρια (βαφη-σιλερ-τελικο βερνικι) και ολα αυτα πωλουνται στα μεγαλα χρωματοπωλια (εγγλεζος, λαγος κλπ κλπ) αλλα και σε οποιαδηποτε μικρα της γειτονιας, με την διαφορα οτι στα μικρα δεν θα εχεις την επιλογη σε πολλες μαρκες, μονο κανα 2.
πλεον εχουν ολες οι εταιριες τις σειρες, π.χ. βιβεχρωμ, βιτεξ. μπορεις και σε χρωματα εξωτερικου, π.χ. σικενς , μπενζαμιν μουρ, μονο που ειναι ακριβοτερα.
προσοχη και στην αραιωση. οτι γραφει το κουτι και οχι οτι λεει το ματι.
αλλη προσοχη και στο καιρο, ποτε κατω απο 10βαθμους, ποτε με πολλη υγρασια. (δεν πολυμεριζονται)
προσοχη στα τριψιματα, δεν θελουν βιασυνη.
προσοχη στα εργαλεια, αν βαλεις πινελο, θελει με μαυρη τριχα, αλογισια, απαλο...
οχι το τσιπικο το ασπρο.
τα καλυτερα υλικα να παρεις μπορει να μην εφαρμοστουν καλα με ακαταλληλα εργαλεια.
καλη συνεχεια-σ.

Σ'ευχαριστω για την βοηθεια επισης.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 15, 2020, 12:23:49 μμ από axelrvf »

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #93
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 15, 2020, 12:25:54 μμ »
>Πρωτιστως για να δωσω εναν πιο σκουρο τονο στα ξυλα (γιατι θα μου αρεσει περισσοτερο ετσι) και δετρερευοντως για να ''σβησω'' καπως την ''φτηνια'' του κεντρικου ασπρου ξυλου καθως και να ''σβησω ατελειες απο λανθασμενες κοπες - σημαδια κ.ο.κ.. Εξ αλλου, η καρυδια ως droptop, ηταν δικη μου επιλογη. Αρα χρωματικα δεν με ενοχλει καθολου.

οκ τοτε παμε απο την αρχη:
παρελιγο γουαϊτ σπιριτ και περασε λιγο την επιφανεια, ερχεται περιπου ετσι οπως τη κιθαρα που εβαλες;
αν δεν εχεις , περασε τη με ενα νοτισμενο βετεξ (οχι πολυ νερο...) η με οινοπνευμα.
για να δεις πως θα ειναι περιπου στο τελικο χερι το λουστρο, διοτι με το λουστρο θα "σκουρυνει" αρκετα.
σου αρεσει το χρωματικο αποτελεσμα ;
απο αυτο που λες δεν σε ενοχλει η καρυδια, πιθανων να θελει μονο λιγο χρωματισμο το ανοιχτοχρωμο, μπορει κ τιποτε απο τα 2 ξυλα.

μετα απο αυτο το σταδιο, απαντα κ τα ξαναλεμε

να εχεις υποψη οτι ο χρωματισμος δεν επικαλυπτει τυχον ατελειες, απλα λιγο τις ¨κρυβει¨λογω σκουροτητας
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

axelrvf

• Newbie
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 15, 2020, 01:22:51 μμ »
......απαντα κ τα ξαναλεμε.....

/size]

Έγινε...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 15, 2020, 10:01:02 μμ »
Ρε παιδιά να το λήξουμε εδω;
Ας κρατήσουμε όλοι χαμηλούς τόνους. Δεν υπάρχει νόημα στην αντιπαράθεση.

ΥΓ
Σβήνω τα άσχετα με τα αρχικό ερώτημα μηνυματα
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 16, 2020, 12:15:29 πμ »
Και βέβαια θα στοκάρεις τους πόρους ( ψάξε pore filling ) για να μην δείς μετά από καιρό το βερνίκι σου να κάθεται και να δημιουργούνται  ξανά
Άλλος ένας λόγος να στοκάρεις γιατί στο σημείο που ενώνονται η καρυδιά με το άσπρο ξύλο βλέπω κάποια κενά

Χρώμα δεν βλέπω να χρειάζεται να βάλεις κάνε τη δοκιμή που λέει ο Στέλιος με το σφουγγαράκι τοπικά για να δείς το τελικό χρώμα
Θα μπορούσες να το ενισχύσεις με ελάχιστα κοκκινωπό χρώμα
Αν δεν θέλεις να κάνεις pore filling μια και οι πόροι της καρυδιάς δεν ειναι μεγάλοι χρησιμοποίησε sealer πολυουρεθάνης , θα χρειαστεί κάποια χέρια να καλύψει , και τρίψε έως να έχεις επιφάνεια χωρίς πόρους
Με το πινέλο δεν θα πετύχεις εύκολα καλό αποτέλεσμα
 Αν θέλεις παραπάνω λεπτομέρειες πές μας
Γενικά η διαδικασία ειναι pore filling- χρώμα εμποτισμού- sealer- τελικό βερνίκι

Tags: