Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους! Ύστερα από μια μικρή απουσία επανέρχομαι για να τα ξαναπούμε.Έκανα μια μετάφραση στην διαδικασία του french polishing από μια ιστοσελίδα και σας την μεταφέρω,η ιστοσελίδα βρίσκεται εδώ
http://www.ehow.com/how_7505385_instructions-french-polishing.htmlΟδηγίες για French Polishing1.Σκουπίζουμε την επιφάνεια του ξύλου με ένα πανί και διαλύτη νάφθα. Ο διαλύτης θα κάνει οποιαδήποτε λάθη ή ατέλειες στο ξύλο να φανούν.
2.Σχεδιάζουμε ένα μικρό σημάδι δίπλα σε κάθε ελάττωμα στο ξύλο με ένα μολύβι. Αυτά τα σημάδια δείχνουν που θα πρέπει να μεταχειριστούμε το ξύλο.
3.Κάτω από κάθε σημειωμένη περιοχή τρίβουμε με 220-γυαλόχαρτο,μέχρι τα σημάδια να εξαφανιστούν. Δεν πρέπει να πιέζουμε το γυαλόχαρτο πολύ δυνατά στην επιφάνεια του ξύλου.
4.Καθαρίζουμε το ξύλο με ένα πανί βρεγμένο μόνο με νερό. Το πανί θα πάρει κάθε πριονίδι και θα καθαρίσει τις ίνες τους ξύλου.
5.Αφήνουμε το ξύλο να στεγνώσει εντελώς και τρίβουμε με 400-γυαλόχαρτο ,μέχρι να προκύψει μια λεία επιφάνεια. Σκουπίζουμε το λειασμένο ξύλο με διάλυμα νάφθας ,ώστε να αφαιρεθεί η σκόνη και αφήνουμε να στεγνώσει.
6.Φτιάχνουμε την μπάλα του βαμβακιού σε σχήμα αχλαδιού, η οποία είναι ευρεία στο κάτω μέρος και εκλεπτύνει μέχρι την κορυφή. Τυλίγουμε με το κατάλληλο ύφασμα, η μπάλα πρέπει να είναι λεία και επίπεδη στο κάτω μέρος.
7.Ανοίγουμε το πάνω μέρος της μπάλας ελαφρά και ρίχνουμε διάλυμα της γομαλάκας. Χρησιμοποιούμε αρκετή ποσότητα η οποία απορροφάται εύκολα κατά την διάρκεια του μπαλαρίσματος.
8. Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από λινέλαιο στο κάτω μέρος της μπάλας και διανέμουμε το διάλυμα της γομαλάκας πάνω στο ξύλο. Ξεκινάμε με μεγάλους κύκλους για να καλύψουμε το ξύλο, και στη συνέχεια προχωρούμε σε μικρά οχτάρια για να συμπληρώσουμε τα κενά.
9.Προσθέτουμε και άλλη γομαλάκα στην μπάλα κατά την εργασία μας ,όταν ξεκινά να δείχνει πως η μπάλα στεγνώνει. Θέλουμε να διαδώσουμε το βερνίκι στο ξύλο σε μια παχιά στρώση.
10.Εφαρμόζουμε δύο επιπλέον στρώματα βερνίκι με τον ίδιο τρόπο που κάναμε με την πρώτη. Αφήνουμε κάθε στρώση να ξεραθεί στην αφή πριν εφαρμόσουμε την επόμενη. Η τρίτη στρώση πρέπει να στεγνώσει μια μέρα για να σκληρύνει.
11.Τρίβουμε με 0000 ατσαλόμαλλο και σκουπίζουμε την σκόνη μακριά με ένα πανί.
12.Φορτίζουμε τη μπάλα με λιγότερο διάλυμα γομαλάκας από τις προηγούμενες στρώσεις και θέτουμε περισσότερο λινέλαιο στο κάτω μέρος της μπάλας. Αυτό το στάδιο του γυαλίσματος έχει ως στόχο να συμπληρώσει και να εξομαλύνει το βερνίκι.
13.Απλώνουμε το βερνίκι επάνω στο ξύλο με τον ίδιο τρόπο που κάναμε πριν. Αν η μπάλα αρχίσει να κολλάει σε οποιοδήποτε σημείο προσθέτουμε περισσότερη γομαλάκα και λινέλαιο.
14.Αφήνουμε την δεύτερη εφαρμογή γομαλάκας να στεγνώσει για 6 ώρες. Η γομαλάκα θα έχει μουτζούρες σε αυτό το σημείο δε χρειάζεται να ανησυχούμε.
15.Φτιάχνουμε μια νέα μπάλα και την βρέχουμε με οινόπνευμα. Τοποθετούμε την μπάλα σε ένα αεροστεγές δοχείο για ¼ της ώρας ώστε το οινόπνευμα να την εμποτίσει σωστά.
16.Τρίβουμε το ξηρό βερνίκι με την μπάλα του οινοπνεύματος για να φύγουν οι μουτζούρες σε όλη την επιφάνεια του ξύλου. Χρησιμοποιούμε ύφασμα για να στιλβώσουμε το βερνίκι σε μια εξισωτική στρώση και αφήνουμε να στεγνώσει για τρεις μέρες.