Φιλε αποστολη θα διαφωνησω μαζι σου.. Βασικα, θα πω την αποψη μου απλα, ετσι κι αλλιως ο καθενας εχει την τεχνικη του.. Τεσπα..
Καταρχην, καλο ειναι να ελεγχεις παντα το πλατος του δοντιου του ταστου και αναλογα να κανεις το αυλακι στην ταστιερα... (π.χ. για καποιο ταστο που εχει δοντι με πλατος 1mm θα πρεπει να κανεις αυλακι πλατους 1mm ή 1.05mm που λεει ο λογος) Αντιστροφα, οταν εχεις ηδη κανει το αυλακι στην ταστιερα, θα πρεπει αναλογα να επιλεξεις και τα ταστα με το αντιστοιχο πλατος δοντιου.. Στην περιπτωση σου, ειναι πιθανο να ηταν μεγαλυτερο το πλατος του δοντιου απτο αυλακι που εκανες με το πριονι σου, γιαυτο και σε παιδεψε να μπει.. για να το ελεγχεις αυτο ειναι απαραιτητο να εχεις μικρομετρο (ή αλλιως παχυμετρο), κατα προτιμηση ηλεκτρονικο και με μεγαλη ακριβεια...
Απο κει και περα, ειναι καλυτερο να κοβεις απο πριν τα ταστα σου και να υπολογιζεις 4mm του ταστου να περισσευουν και απο τις δυο μεριες τις ταστιερας.. με σφυρακι πλαστικο (ή σιδερενιο οπως το εκανες εσυ) να χτυπας τα ακρα του ταστου και μετα απο τη μεση προς τα ακρα.. Θα εξηγησω γιατι κατα την αποψη μου ειναι καλυτερο.. Το δοντι του ταστου εχει καποια μικροτερα δοντακια στις πλευρες του που το βοηθανε να γαντζωθει στο αυλακι... Οταν εσυ χτυπας με το σφυρι σου απο το κεντρο προς τα ακρα του ταστου, τα δοντακια ακολουθουν μια πλαγια πορεια στο αυλακι... Αυτο αποτρεπει το ταστο απτο να σηκωθει προς τα πανω και να βγει απτην ταστιερα με τα χρονια... Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος, αν οχι μπορω να κανω ενα σχεδιακι με την κινηση που περιγραφω..
Σαν λεπτομερεια, μπορεις να λιμαρεις ελαχιστα με τριγωνικη λιμα τα αυλακια των ταστων (μιλαμε για 0.05-1mm στο πανω μερος του αυλακιου, τοσο ελαχιστα), κατι που βοηθαει στο να οδηγησεις το ταστο ευκολοτερα στη θεση του..
Απο κει και περα, αφου βαλεις ολα τα ταστα στη θεση τους, με χοντρη λιμα και υπο γωνια 60 μοιρων, λιμαρεις τα ακρα των ταστων που περισσευουν.. οταν ολα τα ακρα ερθουν ευθυγραμμισμενα στην ακρη της ταστιερας σταματας με τη χοντρη λιμα, περνας σε ποιο μικρες λιμες και γυαλοχαρτα... τελος ακολουθει το fret leveling (επιπεδοποιηση των ταστων) που ειναι αλλη μεγαλη διαδικασια..

Αυτα απο μενα... Ειναι μια μεγαλη και σοβαρη διαδικασια... δεν ξερω αν το κατεγραψα κατανοητα, αλλα οτι δεν καταλαβες, εδω ειμαι να τα ξαναπουμε..