Αποστολέας Θέμα: ΠΛΑΝΗ - ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ.  (Αναγνώστηκε 1213 φορές)

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
ΠΛΑΝΗ - ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ.
« στις: Οκτώβριος 01, 2019, 11:36:49 μμ »
Καλησπέρα παιδιά και καλό μήνα !!!

ποιά η γνώμη σας για το μοντέλο BOSTON PJ200S...;

ΚαΠα

• Hero Member
Απ: ΠΛΑΝΗ - ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ.
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 12:19:49 πμ »
Γιώργο το έχω το εργαλείο. Για τα λεφτά του καλό είναι, δεν νομίζω να βρίσκεις και καλύτερο. Κινέζικο βέβαια.
Μειονεκτήματα:
1) Ο κάθετος οδηγός για το γώνιασμα του ξύλου δεν είναι και τόσο στιβαρός με αποτέλεσμα καθώς προχωρά το ξύλο και πιέζεις, οι καθετότητες των πλευρών που πλανίζεις να μην είναι τόσο σίγουρες. Εγώ τον έβγαλα τελείως και για τις απόλυτες καθετότητες διορθώνω με πλάνη χειρός και πολύ καλή γωνιά.
2) Το τραπέζι του ξεχονδριστήρα δεν έχει ρυθμίσεις ακριβείας. Για παράδειγμα στο ξεχόνδρισμα ταστιέρας μπορεί μια πλευρά να βγαίνει ελάχιστα πιο παχειά (ή λεπτή). Αυτό που κάνω είναι να μετρώ συνεχώς με παχύμετρο και να αλλάζω κάθε φορά πλευρά του ξύλου, ώστε να μην λεπταίνει μονόπαντα.

Ίσως με κάποιες ρυθμίσεις τα παραπάνω προβλήματα να λύνονται, αλλά δεν έχω ασχοληθεί!
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 05:16:28 μμ »
Γίώργό έγώ έχώ τό bormann  πόύ έίνάί άντίστόίχό .πίστέύώ πώς έίνάί τό κάλύτέρό έργάλέίό πόύ έχώ άγόράσέί.βάζώ τάστίέρά κάί μόύ τήν κάτέβάζή γίά πλάκά.βέβάίά ή άπόκλίσέίς πόύ έχέί έίνάί πέρίπόύ 10 δέκάτά πόύ γίά μένά έίνάί πόλύ λίγό.θά σύμφώνήσώ μέ τόν πάνάγίώτή σέ όλά έκτός άπό τόν όδήγό.ό όδήγός στήν μπόρμάν έίνάί πόλύ κάλός κάί δέν κόύνίέτάί κάθόλόύ όύτέ χάνέί τό γώνίάσμά!!!!!

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 03, 2019, 01:48:40 πμ »
Εγώ πήρα το PJ200S , το οποίο έχει στιβαρό οδηγό και όχι λαμαρίνα....Υπάρχει άλλο μοντέλο που έχει για οδηγό λαμαρίνα (PJ200) και είναι πιο φτηνό σε τιμή.
Από τα λίγα που έχω κάνει είμαι ευχαριστημένος....επίσης να πω πως ρυθμίζονται τα μαχαίρια στο ύψος και στην καθετότητα !!!

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 05, 2019, 04:30:31 μμ »
Φίλος μου λέει ότι την πήρε και δεν μπορεί να κόψει κάθετα με κανένα οδηγό
Έβαλε οδηγό κάθετα κομμένο ξύλινο δοκάρι με βίδες αλλά το θέμα παραμένει, η μαντεμένια οριζόντια πλάκα δεν ειναι επίπεδη, πραγματικά με προβλημάτισε

xray

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: μελιο
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 05, 2019, 06:56:15 μμ »
Μήπως για το ότι δεν κόβει κάθετα θέλουν ρύθμιση τα μαχαίρια.Εγώ είχα μια πλάνη bosch που δεν έκοβε κάθετα και μετά από υπόδειξη μαραγκού την διόρθωσα και τώρα κόβει ικανοποιητικά.

Tags: