Θά ἤθελα κάτι νά παρατηρήσω σχετικά μέ τήν ἔκθεση : Ἄν καί ὅλα ἦταν ἄψογα , ὅπως τό ἐξέφρασα σέ προηγούμενό μου μἠνυμα , αὐτό πού νομίζω ὅτι ἔλειψε ἦταν 1ον μιά παρουσίαση ἐπάνω σ' ἕνα θέμα ὀργανοποιϊας κοινοῦ ἐνδιαφέροντος ἀπό κάποιον εἰδικό καί 2ον ἡ ἑρμηνεία ἑνός τραγουδιοῦ ἀπό κάθε ὄργανο πού ἐξετίθετο , κάποια συγκεκριμένη καί ἀνακοινωμένη στό πρόγραμμα ὥρα , ὥστε νά τό γνωρίζουν οἱ ἐπισκέπτες καί ν' ἀκούσουν ὅλ' αὐτά πού εἶδαν καί τά θαύμασαν σάν κατασκευές μόνο.
Ὁ ἁπλός ἐπισκέπτης δέν εἶναι σάν καί μᾶς , πού ἤρθαμε σ΄ἄμεση ἐπαφή μέ τό ὄργανο , τό κατασκευάσαμε καί τό παίξαμε κιόλας . Αὐτός , μέ τό νά τό δῆ μόνο , ἔχει ἀποκομίσει τήν μισή μόνο εὐχαρίστηση , ἡ ἄλλη μισή εἶναι ὁ ἦχος του . Καί δόξα τῶ Θεῶ , ἔχουμε στήν συντροφιά μας πολύ καλούς ὀργανοπαῖχτες .
Ἔτσι , καί θ' ἀποκομίζαμε ὅλοι κάτι τό χρήσιμο , καί θ' ἀκούγαμε πιό πολλή μουσική , καί οἱ ἐπισκέπτες πιό πολύ θά εὐχαριστιόντουσαν . Ἄλλωστε αὐτά ἔγιναν στό παρελθόν , νομίζω μ' ἐπιτυχία .
Ἴσως εἶναι νωρίς γιά τέτοιες παρατηρήσεις καί συγνώμη δηλαδή , ὄντας ἀκόμη ὅλοι στό κλῖμα τῆς ἐκθέσεως . Ἄλλά νά , μοῦ ἦρθε ἡ ἔμπνευση....