Αποστολέας Θέμα: Luthier thickness caliper: Για να μετράμε το πάχος του καπακιού (ιδιοκατασκευή)  (Αναγνώστηκε 4320 φορές)

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
.......πάντως ἔγινε πολύ ὡραῖο τό ἐργαλεῖο Γρηγόρη!!!
Αὐτό τό ρολόϊ ὅμως , πῶς λέγεται , ἀπό ποῦ τό ἀγοράζεις καί πόσο κάνει ;
Ρολόι γραφτη . https://www.organametrisis.gr/collections/rologia-grafth

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
αρκετά χρόνια πριν έκανα αυτό από περισσεύματα από μια ταμπέλλα (εξ ου και η "καλλιτεχνία" - ήταν ήδη καμπύλες οι φύρες)

το οποίο δεν πολυχρησιμοποιώ για τον εξής λόγο: όταν βάζω το κομμάτι "μέσα", παίζει πάρα πολύ η βελόνα ανάλογα με την κλίση, το λέει κι ο Στέργιος κάπου παραπάνω. Ίσως είναι σούπερ ευαίσθητο το ρολόϊ, δεν ξέρω (μου το χάρισαν). Έτσι έκανα μια ρηχή εγκοπή εκεί που είναι η κόκκινη γραμμή (οι φωτο είναι παλιές), ίσα ίσα για στήριγμα, στο ίδιο ακριβώς ύψος με το stop της βελόνας, για να στηρίζεται το κομμάτι που μετράω όσο γίνεται χωρίς κλίση.
Αυτό βέβαια δεν λύνει το πρόβλημα αν το κομμάτι είναι κοντύτερο.
Εσείς τι κάνετε ? πως το χρησιμοποιείτε δηλαδή αναγνωρίζοντας σε ποιό σημείο το κρατάτε σωστά ?

songless_bird

• Hero Member
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έχει αυτή τη μορφή ; Για φορητότητα; Γιατί δεν κάνετε μια επιφάνεια σαν επιτραπέζια σεγα και να το βάλετε εκεί πάνω ;

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
Εγώ προσωπικά λόγω χώρου.. Δεν έχω την πολυτέλεια να έχω ένα τραπεζάκι μόνο για αυτό..

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
spesiale....
μονον ασπρο εχετε στο καραβι; κανα ροζουλι; καμια τερακοτα, κανα μπορντουλι;

Κίτρινο μαύρο και γκρι..Αλλά το άσπρο είναι δύο συστατικών.. αθάνατο δεν πρόκειται να σκουριάσει ποτέ..

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
Σας ευχαριστώ πολύ!έχουν περισσέψει κάτι γωνίες στην αποθήκη Μήπως τον άλλο μήνα του κολλήσω να φτιάξουμε ένα drum sander!!χαχαχα..

.....κόλλα του , κόλλα του.......αὐτοί τέτοια θέλουν.......ἅμα δεῖς ἄνθρωπο πού τοῦ ἀρέσει νά φτιάχνη , μήν ντρέπεσαι , δές το ἀλλιῶς , ὄχι ὅτι τόν ἐκμεταλλεύεσαι , ἀλλά τόν κάνεις νά χαίρεται πιό πολύ ἀπό σένα πού ἀπολαμβάνεις τό ἀποτέλεσμα........

Θα του δείξω του κατσιγιαννη που είναι μεταλλικό και θα το πάρει προσωπικά είμαι σίγουρος..

songless_bird

• Hero Member
Εγώ προσωπικά λόγω χώρου.. Δεν έχω την πολυτέλεια να έχω ένα τραπεζάκι μόνο για αυτό..
Νομίζω ότι αν έχεις καλή επιφάνεια στον πάγκο σου μπορείς να το προσαρμόζεις εκεί και να το αφαιρεις όταν δεν το χρειάζεσαι .

Tags: