ωραία, χαίρομαι που σας άρεσε γιατί ώρες - ώρες μου φαίνεται κάπως "σκληρός" ο ήχος του, άλλες φορές πάλι όχι. Γι αυτό έπαιζα επίτηδες λίγο δυνατά και με πιο πίσω την πένα (και βγήκε ... νταλγκαδιάρικο

που λέει ο Ιωσήφ), για να τονιστεί η "σκληράδα" μήπως ήταν ενοχλητική. Βέβαια με την μικρή μου κάμερα (φωτογραφική είναι με δυνατότητα και βίντεο) δεν έχω και πιστότητα στον ήχο, αλλά ...ό,τι μπορούμε κάνουμε.
Πες μας λεπτομέρειες για την ανασύνθεση όταν έρθει...
ε ναι, θα το κάνω. Αλλά μάλλον δεν θα κάνω το ίδιο project. Αυτό ήταν με fake "σπαστό" καπάκι (με χάραξη και θέρμανση) και το σκάφος έχει ήδη γίνει ρηχό πίσω από τη γωνία της τσάκισης. Γiα να το σώσω (το σκάφος) μάλλον θα κάνω "συμβατικό" καπάκι και βλέπουμε για το επόμενο.
και να πω τι δεν μ άρεσε: το συγκεκριμένο καπάκι ήταν κάπως μαλακό και σκέφτηκα ότι ίσως είναι καταλληλότερο για την τσάκιση - που δίνει έξτρα αντοχή. Σκέφτηκα δηλαδή οτι με σκληρό καπάκι, σε συνδυασμό με την τσάκιση θα έχω ίσως υπερβολικά σκληρό ήχο (είναι η ίδια ανησυχία με το άλλο όργανο που ανέβασα στο βίντεο, εκείνο έχει "σκληρό" καπάκι που μ' αρέσει περισσότερο γενικά, και σ' εκείνο έχω επέμβει στις κλίσεις - αλλά όχι με τσάκιση).
Όμως μάλλον εκτίμησα λάθος, το καπάκι όντως έγινε βράχος με την τσάκιση αλλά παρ' ολα αυτά είχε κάπως πλαδαρό και μουντό ήχο, η τσάκιση δεν βελτίωσε τον ήχο του μαλακού ξύλου. Είπα να το λεπτύνω μήπως βελτιωθεί, και όντως όσο το έτριβα τόσο βελτιωνόταν, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθούσε να μην παίρνει χαμπάρι από την πίεση του καβαλάρη. Σημειωτέον ο καβαλάρης απείχε από το καμάρι της φωνής 36 χιλιοστά και η κλίμακα ήταν 69 εκ. Η τσάκιση δεν μου βγήκε σε ήχο, αλλά κάνει θαύματα στην στατική συμπεριφορά.
Τέλος πάντων, τόσα καταλαβαίνω, τόσα λέω.
Έφτασα πάντως σε απαγορευτικά μικρό πάχος, που πλέον φαινόταν στις φιγούρες (τρίψε-τρίψε, φάνηκε ξύλο στις άκρες) και στο περιμετρικό κορδόνι που είχε λεπτύνει αισθητά (αφού έβγαλα το καπάκι, το μέτρησα να μου φύγει η απορία, και κοντά στον χορδοκράτη είχε φτάσει 1,8 χιλ.). Μπορεί και να άντεχε, αλλά είπαμε οι φιγούρες και το κορδόνι είχαν τρωθεί και σκάλωνε το μάτι. Αν δεν είχα κάνει τις φιγούρες - που μάλλον δεν έπρεπε αφού πειραματιζόμουν - μπορεί και να σωζόταν.
Είπα στην αρχή να αλλάξω μόνο το καπάκι, μετά είδα κι ένα λάθος στην ταστιέρα και αποφάσισα να το διαλύσω.
Τον Αυγουστο που θα κατεβώ Θεσσαλονίκη, λέω τώρα, άμα "τύχαινε" να μαζευτούν κι άλλα αλάνια, να κανονίζαμε καμμιά βραδιά οι Θεσσαλονικείς και οι των περιχώρων?
έλα εσύ και θα "τύχει" . Πιστεύω να μην σε χαλάει και μεσημέρι (κάθε Σάββατο μαζευόμαστε σε μια ταβέρνα στην Καλαμαριά), αρκεί να μην λείπουν όλοι σε διακοπές. Και να λείπουν πάντως, εγώ μάλλον εδώ θα είμαι (πιθανώς και άλλος ένας ύποπτος από τα περίχωρα που λέγαμε) οπότε θα τα πούμε.
Πάντως ήδη έγραψες απουσία, έμαθα έβαλες (αυτοπροσώπως) τον Σάκη να ψάχνει κάτι μυστήρια εργαλεία

.