Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή Les Paul  (Αναγνώστηκε 3435 φορές)

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
Απ: Κατασκευή Les Paul
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 18, 2019, 10:43:10 μμ »
Φίλε μου την 3Μ θα πάρεις.. τόσος κόπος τέτοιο όμορφο αποτέλεσμα τόσα έξοδα μέχρι τώρα...Δύο φορές να μη φας σουβλάκια το βράδυ με την κοπέλα σύζυγο ότι έχεις τυχερό ορίστε τα 35 ευρώ.. θα σου μείνει και για την prs που θα ξεκινήσεις μετά..   ;D

Θάνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σφενδαμος
« Απάντηση #31 στις: Απρίλιος 18, 2019, 11:46:37 μμ »

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #32 στις: Απρίλιος 19, 2019, 09:13:34 πμ »
Άγγελε συγχαρητήρια κι από μένα και καλή ευκολία στα τελειώματα!

μήπως έχεις φωτογραφίες από αυτή τη φάση της διαμόρφωσης των καμπυλών στο καπάκι ?

Στο επόμενο βημα θέλω να κανω τα σκαλοπάτια για το carve .

και μια ερώτηση ακόμα: έδωσες radius στην ταστιέρα ? αν ναι, απ' ό,τι έχω διαβάσει, μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους (αν έδωσες παρακαλώ επιβεβαίωσε και τα νούμερα)
απλό εντελώς (12" σ' όλο το μήκος), απλό (12") αλλά με μείωση ύψους στην ταστιέρα (για να είναι ισοϋψή τα bindings), ή μικτό (12"-14")

ευχαριστώ

Aggelos83

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: maple
« Απάντηση #33 στις: Απρίλιος 19, 2019, 11:35:23 πμ »
Γρηγόρη , τόσο που θα φτασει η τιμή στο σουβλάκι θα το κόψουμε ετσι και αλλιώς !
Θάνο , αυτή βλέπω χρησιμοποίησες και συ στη δική σου κιθαρα... Πολύ καλή μου φαινεται !!

Aggelos83

• Full Member
« Απάντηση #34 στις: Απρίλιος 19, 2019, 11:42:34 πμ »
Μάνο , δυστυχως δεν κρατησα πολλες φωτογραφιες , αλλαξα και κινητο επιτελους και κάποιες τις εχασα . Δες σε αυτή τη φωτογραφια . Φαινονται  δυο templates από τα 7 αν θυμαμαι καλα... Τα τοποθετεις επάνω από το σώμα για να παταει το ρουλεμαν στα πλαγια , και χαμηλωνεις το καπακι οσο θες.

Aggelos83

• Full Member
« Απάντηση #35 στις: Απρίλιος 19, 2019, 11:50:55 πμ »
Μπορεις να δεις εδω  , http://www.luthier.gr/index.php?topic=1616.60
Ειναι η Les Paul του Θάνου , το περιγραφει πλήρως με πολλες φωτογραφιες . Την ιδια τεχνικη χρησιμοποιησα , τίποτε άλλο .
Την ταστιέρα την πηρα έτοιμη χαραγμένη με radius 12 σε όλο το μήκος της από το madinter.com     .  Εγω μετά έβαλα τα inlays  και το binding στα πλαγια   και τα dots.    Μετά τα inlays   
την ετριψα   με ένα ξύλο - block    με ιδιο radius 12 , για να στρωσουν σε κάποια σημεία τα inlays .

Aggelos83

• Full Member
« Απάντηση #36 στις: Απρίλιος 29, 2019, 02:12:02 μμ »
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους !
Θα ηθελα τη βοήθεια σας σχετικά με ηλεκτρικά της κιθάρας μου . Ο επιλογέας της Les Paul , ειναι τριθέσιος και στη μεσσαια επιλογή παίζουν και οι δυο μαγνητες... Εως εδω ολα καλα . Οταν ομως κλεινω το Volume ποντεσιομετρο του   ενός εκ των δυο μαγνητων , τότε ο ηχος κλεινει εντελως.. Θα επρεπε να συμβαινει αυτο ? Εγω νομίζω οτι οι μαγνητες παιζουν παράλληλα και οχι σειριακά .  Ανεβάζω και το σχέδιο των ηλεκτρικών που ακολουθησα .
Φίλοι Νάσο και Θάνο , εσείς σιγουρα έχετε εμπειρία !

Θάνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σφενδαμος
« Απάντηση #37 στις: Απρίλιος 29, 2019, 08:00:15 μμ »
Οταν ομως κλεινω το Volume ποντεσιομετρο του   ενός εκ των δυο μαγνητων , τότε ο ηχος κλεινει εντελως.. Θα επρεπε να συμβαινει αυτο ?

Ετσι ειναι το σωστο.Το πλεονεκτημα ειναι οτι παιζοντας με τα VOLUME πετυχαινεις διαφορετικους τονους.Πειραματισου λιγο και με τα τεσσερα κουμπια και θα βρεις πληθωρα απο τονους. :)
https://www.youtube.com/watch?v=RPxI7ySrtvE
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 29, 2019, 08:13:18 μμ από Θάνος »

Aggelos83

• Full Member
« Απάντηση #38 στις: Απρίλιος 29, 2019, 08:19:05 μμ »
Σε ευχαριστώ Θάνο ! Καταλαβαίνω τους συνδυασμούς και το ρόλο των tone , ( αν και το ενα απο τα δυο δεν δουλευει σωστα ) , αλλά πιστευα οτι κατι δεν παει καλα με τα ηλεκτρικα , τα οποια με τρελάνανε λιγο .