Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την θερμότατη αποδοχή και τα καλά σας λόγια!
……………………………………
Λάμπρο και Γιώργο π ενθουσιάζομαι στην ιδέα να φτιάξετε κι εσείς τις δικές σας εκδοχές.
Η λάμα βέβαια μπορεί να γίνει και ψηλότερη. Προβλέπονται δυο μεγέθη στο δικό μου. Η παρουσίαση έγινε με τη χαμηλή λάμα.
Κώστα η κορδέλα έχει μια μικρή ιστορία.
Είναι ένα μικρό μοντέλο πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους απαιτητικούς ερασιτέχνες της δεκαετίας του 80 και νωρίτερα, Ελβετικής προέλευσης, με ένα μοτέρ Bauknecht 500 W που δεν κωλώνει σε τίποτα. Η μάρκα είναι INCA.
Μόλις είδα την αγγελία που ένας πουλούσε την κορδέλα του παππού του δε δίστασα ούτε στιγμή.
Η κορδέλα υπέστη ολική επαναφορά και αδίστακτο χακάρισμα.
Μου πήρε ένα μήνα και παραπάνω για να την φτιάξω και να την κοτσάρω πάνω σε μια μεταλλική συρταριέρα με ροδάκια και stop.
Τώρα που το λες διαπιστώνω ότι πράγματι δουλεύει ανάποδα από ό,τι συνηθίζεται. Αλλά επειδή δεν είχα ξαναδουλέψει κορδέλα δεν κατάλαβα τίποτα παράξενο!
........................................
Δοθείσης της ευκαιρίας, να πω ότι μόλις τελείωσε ένα radius dish με μια από τις μικρότερες ακτίνες ανάμεσα σ’ αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο: 4,5 μέτρα. Τόσο κλειστή κούρβα χρησιμοποιούν συνήθως στα Αμερικάνικα μαντολίνα (τα πλακέ). Στην επόμενη κατασκευή λέω να χρησιμοποιήσω αυτή την κούρβα στην προσπάθειά μου να λεπτύνω το καπάκι όσο παίρνει…