Αποστολέας Θέμα: Κιθάρα 2 Kasha έλατο  (Αναγνώστηκε 25823 φορές)

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Απ: Κιθάρα 2 Kasha έλατο
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 22, 2019, 11:41:24 πμ »
Στην πρώτη είχα βάλει κόντρα wenge εσωτερικά κάτω από την ταστιέρα.

γιατί με αυτήν την διάταξη και όχι "υψίκορμη" που είναι πιο συνηθισμένο ?

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 22, 2019, 02:43:14 μμ »
Στην πρώτη είχα βάλει κόντρα wenge εσωτερικά κάτω από την ταστιέρα.

γιατί με αυτήν την διάταξη και όχι "υψίκορμη" που είναι πιο συνηθισμένο ?
Γιατί έχω 10αρι κοπτικό και έβαλα 1x1 βέργα . Δεν νομίζω να λυγίσει πιο εύκολα από το να έβαζα μια 0,6x1 όπως λες . Ξέρω ότι το ύψος παίζει ρόλο στην αντοχή . Αν δεν κάνω λάθος 20% μείωση στο ύψος επιφέρει 50% μικρότερη αντοχή .

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 22, 2019, 02:49:39 μμ »
Έκλεισε σήμερα . Μπήκε και μια υπογραφή κάτω από το καπάκι . Τώρα αυτό που πάντα με προβλημάτιζε ήταν αν τρέξουν κόλλες μέσα τι κάνουμε μετά . Άντε στο βάθος δεν τις βλέπουν όλοι αλλά στον τάκο μπροστά στην πρώτη έβαζα με το ζόρι χέρι μέσα με γυαλοχαρτο να καθαρίσω τίποτα .
Α ναι , δεν έχω κολλήσει και κάποια ετικέτα . Θα βάλω μετά , ελπίζω εύκολα . Δεν έχω αποφασίσει πως να είναι ....

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 24, 2019, 11:02:21 μμ »
Σήμερα ξεγυρισα τα περισσεύματα από πλάτη καπάκι και έπεσε ένα μικρό τρίψιμο στα πλαϊνά και καπάκι να φύγουν κόλλες για να είμαστε έτοιμοι για τα φιλέτα .
Τελείωσε και το jig . Λεπτομέρειες μένουν όπως να χωνέψω μερικές βίδες μην μου χτυπήσουν την κιθάρα και δοκιμές σε ρεταλια .

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #94 στις: Μαρτίου 25, 2019, 03:10:53 μμ »
spesiale  {celebrate006}
ποσο ειπες οτι εχεις το πανω υψος;
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #95 στις: Μαρτίου 25, 2019, 05:40:22 μμ »
9.4 μετά τα τριψιματα Στέλιο. 9 τα πλαϊνά  συν ότι μπήκε από τα καπάκια . Είχα σκοπό να  το κάνω πιο ψηλό αλλά από την πρώτη κιθάρα αντιμετώπισα λόγο ανεβασμενης ταστιέρας πρόβλημα με τις σκληρές θήκες . Μου πίεζαν το κόκκαλο του καβαλάρη και στην πρώτη είχε ξεκολλησει . Ο παλαιοδημοπουλος κάνει τα πλαϊνά 10cm και χρησιμοποιεί συγκεκριμένες θήκες γιατί είχε και αυτός πρόβλημα .

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #96 στις: Μαρτίου 25, 2019, 06:39:37 μμ »
Φοβερή η κιθάρα φοβερή η ροζετα φοβερά τα jigs και γενικά δουλειά επαγγελματικού επιπέδου.. συγχαρητήρια και προχωρά την να είναι έτοιμη στην έκθεση..

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #97 στις: Μαρτίου 25, 2019, 08:02:30 μμ »
Ευχαριστώ. Αλλά αν δεν την δω τελειωμένη κρατάω μικρό καλάθι και για τον ήχο και για το φινίρισμα. Έχω να πάω στον παλαιοδημοπουλο για μαθήματα γομαλακας

Πάντως μπορεί να απαξιουν τα jig κάποιοι αλλά σε γλυτώνουν κόπο και χρόνο . Θα τα κάνεις μια φορά και τέλος  και ανεβάζουν το επίπεδο κατασκευής όταν σου δίνουν ακρίβεια και ξεκούραση .

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #98 στις: Μαρτίου 25, 2019, 08:15:53 μμ »
Σε γλυτώνουν από την μαραγκοδουλεια..και από ψιλολαθακια..Η πρώτη μου είναι κυριολεκτικά στο χέρι.. θα προτιμούσα τον κόπο μου να τον έχω αφιερώσει στο καπάκι.. να μάθω να το χτυπάω να μετράω συχνότητες στον υπολογιστή και να έχω ένα στάνταρ επίπεδο σε κάθε όργανο.. και καλό είναι να μάθουμε ΜΟΝΟ το καπάκι να κάνουμε χειροποίητα με το ροκανι.. νομίζω ότι έτσι θα μάθουμε πολλά γύρω από το πάχος του καπακιου του εκάστοτε καμαρωματος κλπ..οσο αφορα τη  γομαλακα αφου θα στην δειξει καποιος απο κοντα θα την μαθεις δεν ειναι τπτ..αρκει να καταλαβεις ποτε σταματας να τριβεις με την μπαλα..θελει υπομονη ομως..σε αυτη που θα ξεκινήσω σίγουρα το καπάκι θα κάνω με γομαλακα..το σώμα ομως που είναι από βεγκε σκέφτομαι κι άλλες λύσεις.. με προβληματίζουν οι πόροι του..Στο μανίκι της πρώτης κιθάρας είχα μια εμφανή κόντρα βεγκε και τρόμαξα να κλείσω τους πόρους..

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #99 στις: Μαρτίου 25, 2019, 10:26:36 μμ »
Σε γλυτώνουν από την μαραγκοδουλεια..και από ψιλολαθακια..Η πρώτη μου είναι κυριολεκτικά στο χέρι.. θα προτιμούσα τον κόπο μου να τον έχω αφιερώσει στο καπάκι.. να μάθω να το χτυπάω να μετράω συχνότητες στον υπολογιστή και να έχω ένα στάνταρ επίπεδο σε κάθε όργανο.. και καλό είναι να μάθουμε ΜΟΝΟ το καπάκι να κάνουμε χειροποίητα με το ροκανι.. νομίζω ότι έτσι θα μάθουμε πολλά γύρω από το πάχος του καπακιου του εκάστοτε καμαρωματος κλπ..οσο αφορα τη  γομαλακα αφου θα στην δειξει καποιος απο κοντα θα την μαθεις δεν ειναι τπτ..αρκει να καταλαβεις ποτε σταματας να τριβεις με την μπαλα..θελει υπομονη ομως..σε αυτη που θα ξεκινήσω σίγουρα το καπάκι θα κάνω με γομαλακα..το σώμα ομως που είναι από βεγκε σκέφτομαι κι άλλες λύσεις.. με προβληματίζουν οι πόροι του..Στο μανίκι της πρώτης κιθάρας είχα μια εμφανή κόντρα βεγκε και τρόμαξα να κλείσω τους πόρους..
Δοκίμασε σε ένα ρεταλι tru oil . Δες πως κλείνει πόρους και αν σου κάνει το χρησιμοποιείς . Δεν έχω ακούσει αρνητικά σχόλια . Το αραιωνεις με νέφτι ( white spirit) .

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #100 στις: Μαρτίου 29, 2019, 02:51:26 μμ »
Σήμερα άνοιξα τα κανάλια για τα φιλέτα . Δοκιμή του jig με πολυ καλά αποτελέσματα. Μια αλλαγή που θα κάνω είναι να μπούνε χειρόβιδες για την ρύθμιση του ρουλεμάν . Μια ιδέα είναι η τροποποίηση να δέχεται τον οδηγο που είχε μαζί του router ώστε να περιορίσει τις πατέντες.
 Αν έχω χρόνο το ΣΚ θα μπούνε τα φιλέτα. Στην χειρότερη μονο τα purfilings.

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #101 στις: Μαρτίου 29, 2019, 03:32:34 μμ »
Δημήτρη με φόβο να σου γίνω κουραστικός επειδή εμένα με ενδιαφέρει αυτή η κατασκευή αλλά δεν την έχω καταλάβει απόλυτα.. Αν θες τράβα μερικές φωτο από διαφορετικές γωνίες για να μπορέσω να το φτιάξω.. Η ότι άλλη πληροφορία πιστεύεις ότι θα μου φανεί χρήσιμη.. Ευχαριστώ..

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #102 στις: Μαρτίου 29, 2019, 03:36:50 μμ »
Δημήτρη με φόβο να σου γίνω κουραστικός επειδή εμένα με ενδιαφέρει αυτή η κατασκευή αλλά δεν την έχω καταλάβει απόλυτα.. Αν θες τράβα μερικές φωτο από διαφορετικές γωνίες για να μπορέσω να το φτιάξω.. Η ότι άλλη πληροφορία πιστεύεις ότι θα μου φανεί χρήσιμη.. Ευχαριστώ..
Μόλις είμαι σίγουρος ότι δουλεύει σωστά θα ανεβάσω θέμα με εικόνες και σχέδια . Με δυσκόλεψε η ρύθμιση του ρουλεμάν γιατί ήθελε κατσαβίδι . Θα το λύσω και αυτό είτε με πατέντα είτε με τον οδηγό του τριμμερ.

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #103 στις: Μαρτίου 29, 2019, 03:45:00 μμ »
Ωραίος.. περιμένω με ανυπομονησία..!

Patsis

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΠΑΛΙΣΑΝΔΡΟΣ
  • Αριθμός κατασκευών: 5
  • Περιοχή: ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ