δεν λέω ότι δεν παίρνει κλίση, κι εγώ ακόμα και στους μπαγλαμάδες βάζω κόντρα, λέω ότι δυο κάρμπον μου φαίνονται υπερβολή.
Πιστεύω ότι μια κόντρα βένγκε αρκεί. Για μένα το βένγκε είναι με διαφορά το καλύτερο για κόντρες. Στα τρίχορδα επιδιώκω να βάζω δυο βένγκε με τριανταφυλλιά ανάμεσα και δεν κουνάει καθόλου. Έχω δοκιμάσει εκτός από αυτά (η τριανταφυλλιά είναι αυτή που μου κοψες αν θυμάσαι και την χρησιμοποιώ πολύ φειδωλά, βγήκε πολύ καλή) παλίσανδρο, έβενο, σφεντάμι, νιαγκόν σε διάφορους συνδυασμούς (μία ή τρεις κόντρες) και πιστεύω ότι το βένγκε είναι το πιο σταθερό. Αν το κάνεις και λίγο φαρδύ (> 5 χιλ.), δεν πιστεύω ότι θα "μασήσει" σε κλασική.
Αν δεν σου αρέσει η εικόνα της κόντρας πίσω (ως μάγος του ρούτερ που είσαι

) μπορείς να την βάλεις φτιάχοντας κανάλι από μπροστά (με λοξό οδηγό για διαφορετικό βάθος ένωση / μαξιλάρι) και να μην φαίνεται καθόλου πίσω, το κανάλι μπορεί να φτάσει 1-1,5 χιλ. από την πίσω επιφάνεια, να μην ξετρυπάει το μπράτσο και άρα να μην φαίνεται - έτσι κάνω τους σκαφτούς μπαγλαμάδες που είναι ολόσωμοι και δεν θέλω να φαίνεται η κόντρα.
Κι αν θες βέβαια βάζεις και δύο κόντρες, ε τότε πια δεν πιστεύω πραγματικά να κουνήσει.