Αποστολέας Θέμα: Ξυλοερώτηση για ηλεκτρική κιθάρα  (Αναγνώστηκε 1389 φορές)

Σταμάτης

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Mahogany
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Ξυλοερώτηση για ηλεκτρική κιθάρα
« στις: Ιουλίου 30, 2018, 05:24:47 μμ »
Πήρα από τον σοφιανό ένα σώμα ayous καθώς και καπλαμά λεύκα λούπα για να φτιάξω μια τύπου explorer κιθάρα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν χρειάζεται να βάλω κάποιου είδους top ώστε να έχω τον metal τόνο που θέλω (old school thrash (metallica, megadeth)). Ρωτάω διότι μου είπανε ότι δεν χρειάζεται να πάρω σφένδαμο ή κάποιο σκληρό ξύλο για τοπ σε ηλεκτρική κιθάρα(πράγμα που δεν πίστεψα). Αν χρειάζεται, όποιος ξέρει κάποιο ξύλο(φθηνό επειδή είμαι και φοιτητής και θέλει custom παραγγελία για explorer τύπου κιθάρα) ας το πει! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

moytro

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: rosewood
  • Αριθμός κατασκευών: 7
Απ: Ξυλοερώτηση για ηλεκτρική κιθάρα
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 30, 2018, 07:00:33 μμ »
Οι Explorer που κυκλοφόρησαν έχουν κατασκευαστεί με τα παρακάτω ξύλα:

Body   Originally ('58-'63) korina, later models mahogany, alder, maple, or korina (σε κάποια μοντέλα είχαν και mahogany με flamed maple top)

Neck   Originally ('58-'63) korina, reissues mahogany, maple, or korina

Fretboard:   Rosewood or Ebony (Gothic, and Classic White only)

Τώρα βγάλε άκρη..! Νομίζω οτι μπορείς να κάνεις το ένα, ή το άλλο άφοβα,αφού όλα παίζουν.

*πάντως τα "καπάκια" των 2-3mm,που  κοστίζουν σχεδόν όσο το σώμα της ηλεκτρικής κιθάρας,προσωπικά εμένα, με εκνευρίζει..
**απο την άλλη όμως,έχω κιθάρα,καλή, η οποία έχει maple top, (το οποίο δέν είναι εκεί για οπτικούς λόγους καθώς η κιθάρα έχει επένδυση συνθετική-αδιαφανή) , και έχει πάχος 1mm!! για ποιό λόγο να το βάλουν??

***ξέχασα.. νομίζω οτι είναι πολύ σημαντικό, να τηρήσεις ακριβώς τις διαστάσεις τις κιθάρας που βασίζεσαι,καθώς το ίδιο και για το μπράτσο!!

Σταμάτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 30, 2018, 07:05:00 μμ »
Πήρα από τον σοφιανό ένα σώμα ayous καθώς και καπλαμά λεύκα λούπα για να φτιάξω μια τύπου explorer κιθάρα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν χρειάζεται να βάλω κάποιου είδους top ώστε να έχω τον metal τόνο που θέλω (old school thrash (metallica, megadeth)). Ρωτάω διότι μου είπανε ότι δεν χρειάζεται να πάρω σφένδαμο ή κάποιο σκληρό ξύλο για τοπ σε ηλεκτρική κιθάρα(πράγμα που δεν πίστεψα). Αν χρειάζεται, όποιος ξέρει κάποιο ξύλο(φθηνό επειδή είμαι και φοιτητής και θέλει custom παραγγελία για explorer τύπου κιθάρα) ας το πει! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Από cap αν το αφήσω έτσι λες να βγάζει καλό ήχο;

moytro

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: rosewood
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 30, 2018, 07:29:52 μμ »
Ο ίδιος ο κατασκευαστής έχει βγάλει καί με "cap" αλλά καί χωρίς εξίσου καλές!!
Εάν βάλεις καλή γέφυρα, καλούς μαγνήτες και μπράτσο! και πειραματιστείς με τα ηλεκτρικά με υπομονή, νομίζω οτι το καπάκι δέν θα έχει σημασία.
 Μπράτσο τί ξυλο σκέφτεσαι? κανένα μαόνι?

Σταμάτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 30, 2018, 07:52:53 μμ »
Ο ίδιος ο κατασκευαστής έχει βγάλει καί με "cap" αλλά καί χωρίς εξίσου καλές!!
Εάν βάλεις καλή γέφυρα, καλούς μαγνήτες και μπράτσο! και πειραματιστείς με τα ηλεκτρικά με υπομονή, νομίζω οτι το καπάκι δέν θα έχει σημασία.
 Μπράτσο τί ξυλο σκέφτεσαι? κανένα μαόνι?
Πάλι καλά διότι δεν έχω και πάρα πολλά χρήματα ακόμα στην άκρη γι αυτό το πρότζεκτ.
Από μπράτσο πήρα ήδη έτοιμο από ebay (διότι δεν έχω τις ικανότητες ούτε τα εργαλεία για να φτιάξω), είναι σφένδαμος 1 piece, ταστιέρα rosewood με 24 τάστα (25.5"). Έχω πάρει και βίδες να το βάλω bolt on αλλά δεν είμαι σίγουρος

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 31, 2018, 01:12:57 πμ »
ότι και να βάλεις κάλο θα είναι.
αν θες κάποιο συγκεκριμένο ήχο καλύτερα να ψαχτείς με μαγνήτες, ενισχυτές.. και όχι δέντρα και πράγματά που είναι λίγο έως πολύ μη προβλέψιμα στο αποτέλεσμα.
και αν κάνεις κάνα σοβαρό λάθος μην αγχώνεσαι βάλε στόκο και βάψε την μαύρη .
καλή επιτυχία.

Σταμάτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 31, 2018, 02:00:05 μμ »
ότι και να βάλεις κάλο θα είναι.
αν θες κάποιο συγκεκριμένο ήχο καλύτερα να ψαχτείς με μαγνήτες, ενισχυτές.. και όχι δέντρα και πράγματά που είναι λίγο έως πολύ μη προβλέψιμα στο αποτέλεσμα.
και αν κάνεις κάνα σοβαρό λάθος μην αγχώνεσαι βάλε στόκο και βάψε την μαύρη .
καλή επιτυχία.
Ευχαριστώ! Σήμερα που θα τελειώσω τον πάγκο εργασίας μου ελπίζω να αρχίσω δουλειά, ώστε την άλλη βδομάδα(ίσως) να είναι έτοιμη!

Tags: