Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούλιος 2018  (Αναγνώστηκε 12369 φορές)

Μήτσος

• Sr. Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούλιος 2018
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 05, 2018, 10:57:03 μμ »
στην προ_τελευταια μόνο.. είναι αυτή που θα ταξιδεύει και είπα να είμαι πιο ασφαλής... Πάντως - αν και φαίνεται υπερβολή - δεν αποκλείεται να το ξανακάνω σε ειδικές περιπτώσεις.. πχ resonator κλπ. (τώρα που πέρασα και 16αρες στην lap steel γλυκαθηκα)
.....σε ρωτησα γιατι ψιλομπερδευτηκα οταν εγραψες οτι το ριλιφ το ρυθμιζεις κατεβαζοντας την ταστιερα......προφανως σε αυτη την περιπτωση χρησιμοποιεις μονο βεργα ανθρακονηματος......καταλαβα σωστα?

Νικηφορος

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλιό σαν το κρασί
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 05, 2018, 11:31:25 μμ »
Κωστα   δεν μας δειχνεις την κολλα που χρησιμοποιησες   γιατι ειναι οντως περιεργη τοσο εξωθερμη αντιδραση.
Ειναι ταχειας;  τι χρονο δινει για πηξη;
And did they get you to trade,
hot ashes for trees, hot air for a cool breeze
cold comfort for change
did you exchange
a walk on part in a war, for a lead role in a cage

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 06, 2018, 12:21:24 πμ »
 [ Invalid Attachment ]

Κάπως έτσι φαντάστηκα την Ένωση των δύο συστατικών!!χαχαχαχα..!!Μια χαρά αποτελέσματα θα έχει κι ανυπομονούμε να τα δούμε..

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 06, 2018, 01:38:45 πμ »
Την ωρα που στεγνωνει η κολλα δυο συστατικων ζεματαει λεμε.Δεν το ακουμπας το ποτηρακι με γυμνο χερι........................και βγαζει και σαν καπνο

Περίεργο. Δεν μου φαίνεται φυσιολογικό ..... ::)

και εμενα δεν μου φαινεται φυσιολογικο να μην θυμασαι τι εχει γραψει ο φιλος σου ο..... Βασιλης!

Γραφει λοιπον ο Κυριος Βασιλειαδης σε αυτο το ποστ

http://www.luthier.gr/index.php?topic=1512.msg24558#msg24558

στο μηνυμα Ν3 σε ερωτηση του Μανου

Μεγάλες θερμοκρασίες αναπτύσσονται μόνον όταν μία μεγάλη ποσότητα υλικού παραμένει σε ένα δοχείο ακίνητο για αρκετή ώρα. και μάλιστα το υλικό αναφλέγεται και καταστρέφεται. Εάν όμως αναμίξουμε μικρή ποσότητα, ανάλογα πάντα με την δουλειά που θέλουμε να κάνουμε, και το οποίο θα καταναλώσουμε  σε λίγα λεπτά τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θερμοκρασίας.

Ο Ζαρκαδας ο Βιαστικουλης δεν εκανε τον κοπο να το ψαξει βεβαια, οπως κανουν πολλοι ακομα εδω μεσα.

Εχει μαλλιασει η γλω.... ε... το πληκτρολογιο μου να γραφω οτι υπαρχουν απαντησεις για τα παντα μεσα στο φορουμ.  Διαβασμα θελει  με πολλες επαναληψεις και οχι βιασυνες.  Και ιδιαιτερα τα μηνυματα του Κυριου Βασιλη που εγω τα κραταω σαν ευαγγελιο!

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 06, 2018, 01:50:51 πμ »
Παιδιά όλες οι εποξικές κόλες ακόμα κι οι πιο κοινές του εμπορίου οι 5 λεπτες αναπτύσουν μια μικρή θερμοκρασία , μόλις αναμίξεις το συστατικό Α με τον καταλύτη. Αν ακουμπήσεις λίγο αυτό που κολάς το καταλαβαίνεις. Τώρα για τόσο μεγάλη θερμοκρασία που λέει ο Κώστας δεν έχω δει ποτέ μου γιατί ίσως την ανάμειξη δεν την κάνω σε ποτηράκι αλλά σε λεία σκληρή επιφάνεια, και προφανώς δεν θα πρόκειται για κοινό προιόν του εμπορίου,οπότε Κώστα περιμένουμε να δούμε τι φωτιά μας άναψες...!!!! {celebrate013} {celebrate013}

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 06, 2018, 01:58:24 πμ »
τον τελευταιο καιρο ασχοληθηκα και εγω λιγο με δυο σκαφακια, ενα μπουζουκιου και ενα λυρας.  Αλλα δεν υπαρχει πολυς διαθεσιμος χρονος για να προχωρησουν και ετσι ειναι αγνωστο ποτε θα ολοκληρωθουν.

[/size] [ Invalid Attachment ] [size=78%]
[/size]
[/size]η λυρα βεβαια πρεπει να ολοκλυρωθει γιατι την εχω ταξει καπου, το σκαφακι του μπουζουκιου θα το δωσω, μιας και δεν εχω την υπομονη την ηρεμια και την ορεξη που θελει ενα οργανο αυτη τη στιγμη, οποτε μπορει να περιμενει, εχει αρκετη δουλεια ακομα. [size=78%]

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 06, 2018, 07:42:31 πμ »
στην προ_τελευταια μόνο.. είναι αυτή που θα ταξιδεύει και είπα να είμαι πιο ασφαλής... Πάντως - αν και φαίνεται υπερβολή - δεν αποκλείεται να το ξανακάνω σε ειδικές περιπτώσεις.. πχ resonator κλπ. (τώρα που πέρασα και 16αρες στην lap steel γλυκαθηκα)
.....σε ρωτησα γιατι ψιλομπερδευτηκα οταν εγραψες οτι το ριλιφ το ρυθμιζεις κατεβαζοντας την ταστιερα......προφανως σε αυτη την περιπτωση χρησιμοποιεις μονο βεργα ανθρακονηματος......καταλαβα σωστα?

σωστά.

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 06, 2018, 09:57:18 πμ »
Πρώτα να είσαι εσύ καλά Γιάννη ! 

μετά θα γίνουν και τα όργανα ...    :)
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 06, 2018, 10:08:41 πμ »
τον τελευταιο καιρο ασχοληθηκα και εγω λιγο με δυο σκαφακια, ενα μπουζουκιου και ενα λυρας.  Αλλα δεν υπαρχει πολυς διαθεσιμος χρονος για να προχωρησουν και ετσι ειναι αγνωστο ποτε θα ολοκληρωθουν.
...
....  το σκαφακι του μπουζουκιου θα το δωσω, μιας και δεν εχω την υπομονη την ηρεμια και την ορεξη που θελει ενα οργανο αυτη τη στιγμη, οποτε μπορει να περιμενει, εχει αρκετη δουλεια ακομα.

τώρα δεν ξέρω τι να γράψω: τελειοποίησες το ιδανικό καλούπι μπουζουκιού (*) την εποχή που δεν μπορείς να το δουλέψεις λόγω άλλων προτεραιοτήτων (υποθέτω) ... να πω "άσε τα άλλα και τέλειωσε το μπουζούκι" φυσικά δεν γίνεται ... να πω "άσε το μπουζούκι και όρμα στα άλλα" είναι μεν politically correct - αλλά...

(*) που θα πάει δηλαδή το "σκαφάκι" ? έ ? ΕΕΕΕΕ????

Νικηφορος

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλιό σαν το κρασί
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 06, 2018, 10:49:09 πμ »
Πανεμορφο σκαφος!!!!
Να ρωτησω κι εγω κατι. Η μεσαια ντουγια ειναι σκαφτη;
And did they get you to trade,
hot ashes for trees, hot air for a cool breeze
cold comfort for change
did you exchange
a walk on part in a war, for a lead role in a cage

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 06, 2018, 12:57:24 μμ »
O Ζαρκαδας δεν ειναι βιαστικος............απλα ειχα μια μεγαλη συριγγα φαγητου για μωρα κι εριξα σε ποτηρακι 50 ml και σκληρυντη 14 ml  κατα τα λεγομενα του τεχνικου που μιλησα στο τηλεφωνο.Ειχα κανει και προεργασια σε αλλο ξυλο για να δοκιμασω κι αλλα πραγματα.Ε........οτι περισεψε εμεινε στο ποτηρι για να δω την επομενη μερα πως θα συμπεριφερθει.Μονο το ποτηρι εκαψε.....................οχι το μανικο που ειχε μικρη ποσοτητα.Ρωτησε ο ανθρωπος αν θελω το αργο η το γρηγορο...................ειπα το αργο αλλα δεν μου εδωσε να καταλαβω ποσο αργο.Ε λοιπον στο ποτηρι στεγνωσε σε 15-20 λεπτα.Αρα το γρηγορο θα ειναι ακομα πιο turbo...........................

ΥΓ. Μην αρχιζετε χαρες για τα σκαφακια.Εχω υπογραψει συμβολαιο συνεργασιας με τον ανθρωπο.Εγω θα το παρω ΚΑΙ αυτο......................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 06, 2018, 01:03:59 μμ »
Δεν υπάρχει χρόνος λόγο κάτι απανωτών ταξιδιών με τη δουλειά, αλλά όλα μπορούν να περιμένουν Ιωσήφ.

Η μεσαία δουγα έχει σκαφτεί, έτσι θα γίνουν όλες, γι'αυτό γράφω πως έχει δουλειά ακόμα.

Μάνο δεν θα το κρατήσω, όταν το τελειώσω θα το βάλω για πούλημα. Δεν είναι ακόμα η ώρα για ολόκληρο όργανο.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 06, 2018, 05:15:24 μμ »
βαλτο ρε αγγελια και θα σε επικηρυξω εγω.................................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 08, 2018, 03:35:21 μμ »
τζων ωραιο το σαλιγκαρι! μπραβο!

εγω αποφασισα να τελειωσω τα μαντολινα
ενα που το χω απο προπερσι, κ το αλλο που πηρα πριν κανα μηνα

προς μανο: (και μια συζητηση που ειχαμε...) και περι τσακισης ο λογος: αυτη τελικα πρεπει να γινει ΠΡΙΝ μπουνε τα καμαρια.
στο 2ο που εκανα αφου εβαλα τα καμαρια δεν γινοτανε η τσακιση με τιποτε. δεν παταγε η σωληνα (η μαλλον παταγε στις 2 ακρες...) αλλου καηκε, αλλου ξεκολλησε το καμαρι απο την θερμοκρασια, γενικα χαλια και τσακιση δεν γινοτανε με τιποτε.
το 1ο που το εκανα αναποδα βγηκε ζαχαρι - λουκουμι - μερεντα...
το συμπερασμα ειναι: πρωτα η τσακιση (με μεγαλυτερη γωνια) μετα τα καμαρια (και ετσι μικραινει η γωνια στην επιθυμητή θεση)

εχω φτασει στο σταδιο ετοιμα για λουστρα
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 08, 2018, 03:45:27 μμ »
και πως ητανε:

επισης αν θελει κανενας αυτα τα μπιρμπιλονιαδενξερωπωςταλεν απο την παλαια ροζετα να ελθει να τα παρει.
ολο και καποιος μπορει να τα χρησιμοποιησει... σε καμια ροζετα σε καμια ταστιερα...
επισης εχω και μια ροζετα για μπαγλαμα που δεν την θελω

τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Tags: