Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούλιος 2018  (Αναγνώστηκε 12345 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
καλο μηνα σε ολους - καλες κατασκευες
(πυργακια στην αμμο κλπ κλπ...  ;D)
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούλιος 2018
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 01, 2018, 10:38:14 πμ »
καλο μηνα .Τελικα κανενας δεν γνωριζει να μου πει πως κολλαμε το ανθρακονημα?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 01, 2018, 11:09:40 πμ »
Αυτα που σου ειπα εγω δεν σου εκαναν?

Νικηφορος

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλιό σαν το κρασί
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 01, 2018, 01:52:36 μμ »
Κωστα δεν ειπες τι θες να κολλησεις...  αν αυτο που θες ειναι να βαλεις βεργα σε μανικο   τοτε κανε ενα λουκι ελαφρως πιο φαρδυ  και γεμισε το κενο με εποξικη ρητινη ρευστη...απο αυτην που πουλανε τα μαγαζια με χημικα. Τη βρισκεις και σε ναυτιλιακα. Μπες στο σαιτ του Ανδρεου με τα ναυτιλιακα και θα βρεις και πολλες οδηγιες.
Τωρα...υπαρχουν και υφασματα απο ανθρακονηματα τα οποια εμποτιζονται με ρητινη...
And did they get you to trade,
hot ashes for trees, hot air for a cool breeze
cold comfort for change
did you exchange
a walk on part in a war, for a lead role in a cage

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 01, 2018, 04:12:49 μμ »
βρηκα ακρη τελικα κατοπιν τηλεφωνικης συμβουλης κυριου Βασιλιαδη..........................................

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 01, 2018, 04:56:49 μμ »
Κ. Κώστα Αφού βρήκατε την λύση και θα την εφαρμόσετε προφανώς αν θέλετε παρουσίασε την διαδικασία με ένα ξεχωριστό θέμα οπότε αν κάποιος θελήσει να κάνει το ίδιο σε άλλο όργανο να βρέι τον τον τρόπο μέσα από την παρουσίαση σου..Καλή επιτυχία στην κατασκευή σου!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 01, 2018, 08:13:40 μμ »
Κ. Κώστα Αφού βρήκατε την λύση και θα την εφαρμόσετε προφανώς αν θέλετε παρουσίασε την διαδικασία με ένα ξεχωριστό θέμα οπότε αν κάποιος θελήσει να κάνει το ίδιο σε άλλο όργανο να βρέι τον τον τρόπο μέσα από την παρουσίαση σου..Καλή επιτυχία στην κατασκευή σου!
οταν ερθει το υλικο θα το παρουσιασω...........................

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 02, 2018, 02:53:32 πμ »
κωστα απο που αγοραζεις βεργες ανθρακονημα?

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 02, 2018, 07:56:31 πμ »
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.....για να μην ανοίγω αλλο θέμα ,να ρωτήσω ...φτιάχνω ένα Ουτι...στον καβαλάρη το ξύλο πρέπει να είναι ένα μασιφ κομμάτι ή μπορεί και να μπει μισό μισό κολλημένο...θα ανέξει στις πιέσεις των χορδών κολλήμένο????

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 02, 2018, 09:18:58 πμ »
κωστα απο που αγοραζεις βεργες ανθρακονημα?

http://dimizparts.gr/ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΑΝΘΡΑΚΟΝΗΜΑΤΑ-TRUSS-RODS?page=2

θεοδοση

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: στον πισινο του καθε ανθελληνα.
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 02, 2018, 10:23:54 πμ »
το ανθρακονημα αφου βραχει με την κολλα του μετα πρεπει να μπει σε κενο αερος για να στεγνωσει και να αποκτησει τις ιδιοτητες που ξερουμε..αν δεν το κανει ςετσι..απλα εχεις μια μαυρη μπαρα..!
μολις ξεμεινετε απο Γη Ελληνικη πουληστε και τις μανες σας

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 02, 2018, 03:15:47 μμ »
μετά από τα θαύματα που βλέπω εδώ, ζήλεψα κι αποφάσισα να φτιάξω κι ενα μπουζουκάκι που έχω καιρό.
Ξεκίνησα στο νέο μου καλούπι με καρυδιά.

Επίσης είπα να δοκιμάσω την "υγρή ψαρόκολλα" της titebond, μιας και η "κανονική" μου είχε τελειώσει.

έβαλα τρεις ντούγες, αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά με την κόλλα - δεν στέγνωνε. Είχε και λίγη υγρασία, όχι όμως τόση που να "μασήσει" η κανονική ψαρόκολλα (~ 65%), είπα να συνεχίσω κι έβαλα άλλες δυο. Την επόμενη η κόλλα εξακολουθούσε να είναι "μαστίχα". Έχω κολλήσει καπάκια και καμάρια μ' αυτήν την κόλλα και δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Ίσως να επηρεάζεται πιο πολύ από την υγρασία, σε αντίθεση με την κανονική "φτιαχτή" ψαρόκολλα.
Τέλος πάντων, μετά από δύο μέρες (που δεν στέγνωσε), διέλυσα τις ντούγες και θα ξαναρχίσω. Οι ντούγες ξεκολλούσαν με ελάχιστο ζέσταμα. Θα διορθώσω και τα σημεία σύγκλισης που δεν μου βγήκαν και πολύ καλά (εξακολουθώ να μην μετράω, που θα πάω θα μάθω - ή θα συνηθίσω τις στραβομάρες).

Αλλά μέχρι να πάω να πάρω ψαρόκολλα, είδα ένα ωραίο κουτί ξύλινο και το πήρα (24*34*16, 8 ευρώ, πλαϊνά από Παουλόνια, καπάκι και πάτος κόντρα πλακέ), το κουτί του ρούτερ είχε διαλύσει και μου φάνηκε ωραίο αυτό. Αλλά μόλις μπήκα στο σπίτι το ακούμπησα στο τρπέζι της κουζίνας, δίπλα σ' ένα πιατάκι μεταλλικό. Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος.
Μετά την πατάτα με τον κώνο της resonator (εντάξει ο πωλητής επικοινώνησε και του το στέλνω πίσω - βέβαια φεσώθηκα ΦΠΑ κ τελωνείο) το πιατάκι πολύ μούκατσε για κώνο για cigar box, άσε που το κουτί είναι ταμάμ (κομμένο στη μέση βγάζει δυο cigar boxes)  {celebrate014}. Το πιατάκι κατασχέθηκε.

με ρετάλια από τα καλούπια της κιθάρας (κόντρα πλακέ 15 χλστ.) έφτιαξα διάφορα (sound well, ενισχύσεις, τάκους κτλ.)

και δεμένα είναι κάπως έτσι - βαρύ βγήκε τελικά, αλλά ήθελα να φύγουν τα ρετάλια και δεν το πολυσκέφτηκα. Στο επόμενο δίαιτα.

κι επειδή πάλι ήταν ΣΚ και δεν έχω printer σπίτι, έκανα τα ανοίγματα στο καπάκι στο χέρι. Μούσπασε και το τελευταίο λεπτό πριονάκι της σέγας αλλά με είχε πιάσει μανία και συνέχισα με τα "απλά". Θα έχω πολύ τρίψιμο.

κάπως έτσι θα μοιάζει, δεν έχω σκεφτεί όλες τις λεπτομέρειες ακόμα

[ Invalid Attachment ]

το μπουζούκι αναβλήθηκε, γιατρέ μου είμαι καλά ή να το κοιτάξω αυτό με τις κιθάρες (και τις περιλήψεις τους  ;) )

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 02, 2018, 03:31:10 μμ από Μάνος Τουρπάλης »

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 02, 2018, 11:54:58 μμ »
χα χα δεν υπαρχεις ρε....................................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 02, 2018, 11:57:00 μμ »
το ανθρακονημα αφου βραχει με την κολλα του μετα πρεπει να μπει σε κενο αερος για να στεγνωσει και να αποκτησει τις ιδιοτητες που ξερουμε..αν δεν το κανει ςετσι..απλα εχεις μια μαυρη μπαρα..!

η κολλα που μου στελνουν απο το Βολο δεν δουλευει ετσι.Μιλησα με τον τεχνικο υπευθυνο .Ας μην πεταγομαστε οταν δεν εχουμε τσεκαρει κατι.............................παραπλανουμε και τον κοσμο

moytro

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: rosewood
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 02, 2018, 11:59:50 μμ »
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.....για να μην ανοίγω αλλο θέμα ,να ρωτήσω ...φτιάχνω ένα Ουτι...στον καβαλάρη το ξύλο πρέπει να είναι ένα μασιφ κομμάτι ή μπορεί και να μπει μισό μισό κολλημένο...θα ανέξει στις πιέσεις των χορδών κολλήμένο????
Αφου είναι ούτι,και με λεπτό καπάκι προφανός,δεν ειναι καλλίτερα να αποφύγεις τα πειράματα? αν και η titebo δημιουργεί κόλληση ισχυρότερη του ξύλου,αν εφαρμοστεί σωστά, εγω θα φοβόμουνα.

Μάνο την υγρή ψαρόκολλα την έχω δοκιμάσει κι εγώ,με τα ίδια ακριβώς αποτελεσματα! ποτέ δεν σκλήρυνε, και σε  περιβάλλον χωρίς υγρασία.Εγινε σα σκληρό ζελέ..

Μεγάλο μπέρδεμα τα ανθρακονήματα..τα ανεπεξέργαστα είναι σαν ενας καλός πολυεστέρας σε αντοχη, τα επεξεργασμένα είναι σληρότερα απ'το ατσάλι!
*Η τουλάχιστον ανθεκτικότερα απο το ατσάλι,θέλει σιδεροπρίονα κ τέτοιου είδους εργαλεία για να τα "συμμορφώσεις"!
  Προφανώς έχει κ διαβαθμίσεις στις ποιότητες κ σκληρότητες ανάλογα με τη χρήση.
 Εχει carbon πολύ καλά βατραχοπέδιλα π.χ., κι έχει κ carbon ενίσχυση σε κολώνες οικοδομής αντι για ατσάλινεςμπετόβεργες.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 03, 2018, 12:24:53 πμ από moytro »

Tags: