Αποστολέας Θέμα: ΝΕΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ  (Αναγνώστηκε 10253 φορές)

Patsis

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΠΑΛΙΣΑΝΔΡΟΣ
  • Αριθμός κατασκευών: 5
  • Περιοχή: ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Απ: ΝΕΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ
« Απάντηση #105 στις: Οκτώβριος 18, 2018, 02:16:38 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Γρηγόρη ....και στα δικά σου (περιμένουμε να την ακούσουμε) {music009}

Patsis

• Sr. Member
« Απάντηση #106 στις: Οκτώβριος 18, 2018, 08:17:04 μμ »
Θελω να σκουρένω το χρώμα της πλατης και των πλαινών ....πρέπει να χρισημοποιησω την μαύρη γομαλάκα;πόσο πιο σκούρο θα γίνει; υπάρχει και περίπτωση ως πιο σκουρο να κρύψει και τυχόν ατέλειες;

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #107 στις: Οκτώβριος 18, 2018, 10:17:33 μμ »
Δεν θυμάμαι να ήταν άσχημος ο συνδυασμός καπάκι πλάτη..Θέλει πολύ προσοχή όμως μη σου ξεφύγει το σκούρο στο καπάκι καθώς τρίβεις..

Patsis

• Sr. Member
« Απάντηση #108 στις: Οκτώβριος 27, 2018, 09:37:48 μμ »
Στέλιο διάβασα τα περι ύψους χορδών και έχω μία ερώτηση....όταν χαμηλώνουμε τον πάνω καβαλάρη χαμηλώνω το αυλάκι της κάθε χορδής; επίσης σε κάποια φάση έτριζε η σολ ανοικτή χορδή χωρίς να βρίσκει σε τάστο...άνοιξα λίγο το αυλάκι του καβαλάρη και σταμάτησε να τρίζει...επηρρεάζει τόσο πολύ η διέλευση της χορδής από το αυλάκι ώστε να αλλάζει την καθαρότητα  του ήχου (να γίνεται θαμπός )της ανοικτής χορδής;

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #109 στις: Οκτώβριος 27, 2018, 11:19:28 μμ »
Φίλε Patsis στο μπουζούκι πάντως επηρεάζεται πολύ ο ήχος από τα αυλάκια των χορδών στα κόκαλα των καβαλάρηδων...αλλάζει ο ήχος τελείως...μουντάδα,  τριξίματα  στις ελεύθερες...Φαντάζομαι κάτι παρόμοιο ισχύει και στα άλλα όργανα αλλά δεν ξέρω από κιθάρα...θα μας πουν οι κιθαρίστες.
Για την σκούρα γομαλάκα εγώ που την έχω χρησιμοποιήσει σκούρηνε κάπως το χρώμα (από ξανθό...προς το καστανό) αλλά πιστεύω δεν καλύπτει ατέλειες...και μπορεί και κάποιες (γρατσουνιές για παράδειγμα ) να τις κάνει να φαίνονται πιο έντονα.

steliosguitar

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #78
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #110 στις: Οκτώβριος 28, 2018, 06:30:31 πμ »
ΠΑΝΩ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ:
οταν θελουμε να χαμηλωσουμε το κανουμε τριβωντας το κατω μερος του κοκκαλου (η πλαστικου).
στο πανω μερος, φροντιζουμε ωστε η καθε χορδη να ΜΗΝ ειναι ολη μεσα στο αυλακι, αλλα η μιση μεσα η μιση εξω. τοτε αποκτουμε την καθαροτερη νοτα που μπορει να παραξει ο πανω καβαλαρης. επισης η χαρακια να μην ειναι μεγαλη σε παχος γιατι γινεται μουντη η νοτα η αν παραειναι μεγαλη, τοτε τριζει (διοτι δεν εχει σημειακη εδραση) .
η δε κλιση του κοκκαλου, μετα απο 2 χιλιοστα περιπου, να ακολουθει την κλιση του κεφαλιου (χονδρικα)

[ Invalid Attachment ]

ενα πολυ καλο "εργαλειο" που εχει αναφερθει παμπολλες φορες στο φορουμ, και φθηνο, ειναι τα λιμακια που καθαριζουν τα μπεκ των πιστολιων, που εχουν κ διαφορετικες διατομες, ταμαμ (που λεει κ ο μανος) για την περιπτωση μας οπου καθε χορδη ειναι διαφορετικης διατομης.

οπως π.χ. αυτα
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Patsis

• Sr. Member
« Απάντηση #111 στις: Οκτώβριος 29, 2018, 08:30:28 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά..

Patsis

• Sr. Member
« Απάντηση #112 στις: Νοέμβριος 01, 2018, 09:08:52 μμ »
Στέλιο έχω μια απορία...στο κείμενο που γράφεις για το ύψος των τάστων λες ότι πρέπει να είναι απο 0,5 εως 0.8 χλτ πάνω από την ταστίερα..τα medium τάστα που βλέπω έχουν ύψοσ από 1,17 ως  1.4 χλτ άρα πρέπει να τα χαμηλώσεις τόσο πολύ (σχεδον στο ήμισυ ) διατηρώντας παράλληλα την καμπύλότητα (να μην είναι flat) ώστε να έχεις σημειακή έδραση ..σωστά ή κάνω κάπου λάθος;.χωρίς τις ειδικές λίμες μπορεί να τα πετύχεις όλα αυτά; γιατί εγώ προσπαθώ με γυαλόχαρτα.....
τώρα στην κιθάρα μου παρόλο που άλλαξα τάστα τα έβαλα πιο βαθιά πάλι τρίζει από το 3 εως το 6 τάστο όταν παίζω δυνατά ενώ μετά το 6  μια χαρά.. τα κατέβασα λίγο αλλά το προβλημα συνεχίζεται..... τι να κάνω ώστε να μην ανεβάσω το καβαλάρη κανοντας την πιο σκληρή και δύσκολη;

steliosguitar

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #78
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #113 στις: Νοέμβριος 01, 2018, 09:58:11 μμ »
> στο κείμενο που γράφεις

> τι να κάνω ώστε να μην ανεβάσω το καβαλάρη κανοντας την πιο σκληρή και δύσκολη;

> βαλε ενα link ... (υψος χορδων το κοβω...)

> εκανες φρετ λεβελινγκ; τα κανες καμπυλα ολα, και μετα τα τσεκαρισες ανα τριαδες; τωρα αυτο ειναι και "γιατρος εξ αποστασεως"... πρεπει να δω απο κοντα γιατι υποθετικα το παμε...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...