Αποστολέας Θέμα: ΚΟΥΡΔΙΣΜΑ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  (Αναγνώστηκε 1119 φορές)

Ioannis147

• Newbie
  • *
  • Αριθμός κατασκευών: 7
ΚΟΥΡΔΙΣΜΑ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
« στις: Απρίλιος 03, 2019, 06:18:30 μμ »
Καλησπέρα σας.
Παιζω πολλα χρονια μπουζουκι.
Τωρα τελευταια ασχολουμε με την κατασκευη.
Εφτιαξα ενα καλουπι αυτοσχεδιο με τη δικη μου φαντασια και ξεκινησα το πρωτο μου σκαφος το οποιο ολοκληρωσα αλλα με αρκετα λαθοι.
Κατοπην τροποποιησα το καλουπι μου και εχω ξεκινησει το δευτερο.

Πιστευω πως καταλαβαινω αρκετα πραγματα για ολη την κατασκευη.Ομως με φοβιζει ενα >

Λενε οτι κουρδιζεις το σκαφος και το καπακι στην ιδια νοτα τριβωντας το καταληλα.

Αλλοι λενε οτι πρεπει να δινει καποια Herz κλπ.

Υπαρχουν καποιοι βασικοι κανονες για τον συντονισμο καπακιου και σκαφους;

Υπαρχει καποιο βιβλιο που μπορω να αγορασω ;

To A.N.E.M.O. δυστυχως δεν δινει στοιχεια..

Ευχαρηστω Γιαννης
*συγνωμη για τα γραμματα...γραφω απο εξωτερικο*

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: ΚΟΥΡΔΙΣΜΑ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 03, 2019, 07:59:47 μμ »
Εισαι μακρια ακομα για κουρτισματα κλπ.Φτιαξε ενα μπουζουκακι αφου ρουφηξεις πληρωφοριες απο εδω μεσα και μη ζητας να μαθεις το Χ.Πρεπει να αρχισεις απο το αλφα.Πιστεψε με εχεις αλλα προβληματα σαν αρχαριος παρα το κουρτισμα του καπακιου.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 03, 2019, 09:01:22 μμ »
Εισαι μακρια ακομα για κουρτισματα κλπ.Φτιαξε ενα μπουζουκακι αφου ρουφηξεις πληρωφοριες απο εδω μεσα και μη ζητας να μαθεις το Χ.Πρεπει να αρχισεις απο το αλφα.Πιστεψε με εχεις αλλα προβληματα σαν αρχαριος παρα το κουρτισμα του καπακιου.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα. Θ αρχίσεις να καταλαβαίνεις πράγματα για τον ήχο σου μετά από πολύ διάβασμα αλλά και κατασκευές...πειραματισμούς και αναζήτηση. Και ξαφνικά μια μέρα θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι πως λειτουργούν κάποια πράγματα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει χρυσή συνταγή η κρυμμένα μυστικά , αλλά δεν μπορώ να σου πω πολλά γιατί μετά από 6 χρόνια που κάνω αυτό που ξεκινάς εσύ τώρα και μετά από αρκετές κατασκευές, θεωρώ πως είμαι ακόμα στραβάδι. Μπορείς να διαβάσεις πολλά για τον ήχο και το tap tuning εδώ ......  http://www.luthier.gr/index.php?topic=3289.0    και θα βρεις και πολλά βιβλία με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο . Όμως αν δεν κάνεις αυτό που σου λέει παραπάνω ο Κώστας πίστεψέ με δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Σου εύχομαι καλή διαδρομή σ αυτό που αποφάσισες να κάνεις.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 04, 2019, 05:12:42 μμ »
Εγω για να χρυσωσω το χαπακι θα πω αυτο.......................φτιαχνω σχεδον απο το 04 οργανα.Καπακι δεν εχω κουρτισει ποτε με τον τροπο που το λες....................... {celebrate011}
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Ioannis147

• Newbie
  • *
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 04, 2019, 09:55:05 μμ »
Σας Ευχαρηστω για τις απαντήσεις σας.
Συγχαρητήρια για το φόρουμ εδώ.
Είναι σίγουρα πολύ χρήσιμο.
👍👌
Αν έχω απορίες η κολλήσω ,θα σας ενοχλήσω....🙂

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 04, 2019, 10:46:12 μμ »
Καλο ξεκίνημα σου εύχομαι! Μην σταματήσεις να διαβαζεις. Προτίμησε να διαβάζεις θέματα με προβλήματα, και τις λύσεις τους. Είναι πιο χρήσιμα από τα " τέλεια" όργανα.   

Όσο για το κούρδισμα, δεν υπάρχει πουθενά ίδιο κούρδισμα σε καπάκι και σκάφος. Είναι λάθος προκαλεί παρενέργειες.  Άσε που στα μπουζουκοειδη λόγο σχήματος σκάφους, ενισχύσεων και ακαμψίας είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις.  Στο καπάκι μπορείς να κάνεις ότι θες.  Που σε συνάρτηση με τον αέρα που θα βγαίνει από την τρυπα, μπορεί να κάνει πολλά.  Αλλά αυτό είναι για πολύ αργότερα.  Ξεκινώντας θα βρεις αλλά προβλήματα που πρέπει να λύσεις.

Tags: