Αποστολέας Θέμα: Βάρος Μπουζουκιού  (Αναγνώστηκε 1751 φορές)

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Βάρος Μπουζουκιού
« στις: Μαρτίου 08, 2018, 07:54:24 μμ »
Καλησπέρα στην παρέα. Θέλω να ρωτήσω σχετικά με το βάρος ενός μπουζουκιού τρίχορδου ή τεράχορδου. Υπάρχουν κάποια αποδεκτά όρια με κάποιες αποκλείσεις, πάνω κάτω δηλαδή στο βάρος του οργάνου ;;;. 'Εχει ζυγίσει  ποτέ κάποιος κάποιο επώνυμο επαγγελματικό όργανο ;;; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Βάρος Μπουζουκιού
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 08, 2018, 08:24:44 μμ »
μου εβαλες ιδεα και το εκανα.Ζυγισα ομως ενα δικο μου κι οχι επωνυμο.Εχουμε και λεμε με σκαφος μουρια -μαονι κελεμπεκι μπρατσο και κοντρες βεγκε και καπακι κεδρινο και κλειδια τυπου shaler ολο μαζι ζυγιζει 1150
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 08, 2018, 09:07:56 μμ »
Σ ευχαριστώ πολύ Κωστή, να σαι καλά πάντα να βλέπουμε τα ωραία που φτάχνεις. Άμα μπορείς πάντως κι έχεις τις άκρες ....μάθε για κανένα επώνυμο επαγγελματικό...( όχι οτι τα δικά σου δεν είναι επώνυμα).  {music025} {music008}

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 08, 2018, 10:16:49 μμ »
Το δικο μου ειναι 1165 γραμαρια  σκαφος καρυδια μανικο φλαμουρι με τρεις κοντρες εβενο τετραχορδο .και ο τζουρας με σκαφος απο μαντολινο και μανικο φλαμουρι και μια κοντρα μαονι 830γραμαρια

Παπαβλαχόπουλος Γιάννης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: το κοπάνημα
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 08, 2018, 11:21:41 μμ »
Τα μπουζούκια τρίχορδα ή τετράχορδα παίζουν Από 1100 έως 1250 χωρίς και έως 1400 εάν έχουν βέργα.

Tags: