Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη πρωτου οργανου Αχλαδοσχημος τζουρας  (Αναγνώστηκε 15580 φορές)

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Κατασκευη πρωτου οργανου Αχλαδοσχημος τζουρας
« Απάντηση #75 στις: Απριλίου 15, 2018, 04:44:43 πμ »
Τα ίδια...στραβα σκάφη...Άλλη κλίση η μλια πλευρά...άλλη η άλλη...τεράστια κενά στα φιλέτα...διαστάσεις να μην πω...Καλύτερα τελικά κάποιος να φτιάξει το δικό του σιγά σιγά...Ερασιτέχνης δε σημαίνει απαραίτητα και χαζός...!!! Απλά δυστυχώς πρέπει τελικά να πάθεις για να μάθεις....!!! Με λίγη υπομονή και χρήσιμες συμβουλές από δω μέσα και διάβασμα πολύ.....κι όλα γίνονται χωρίς να αγοράζεις έτοιμα.

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #76 στις: Απριλίου 21, 2018, 07:10:47 μμ »
Καλησπερα και παλι σε ολους. κοληθηκε το σκαφος με το μανικο και το καραολο. εχω λοιπον την απορια ποιες ειναι οι διαστασεις του μανικου πλατος και παχος μπροστα και πισω. Επισης το παχος του καπακιου ποσο πρεπει να ειναι και πρεπει να ειναι  πιο λεπτο στις ακρες δλδ να εχει κληση ? Αυτα και περιμενω τις απαντησεις σας με αγωνια για να συνεχισω την κατασκευη

Υ.Γ  Ευχαριστω πολυ τον φιλο Λαμπρο Σταυριδη που με ανεχτηκε τοσες ωρες για την ενωση σκαφους μανικου και την κοληση του καραολου χωρις την βοηθεια του δεν θα ειχα προχωρηση.Λαμπρο ειμαι υποχρεος.

Νικηφορος

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλιό σαν το κρασί
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #77 στις: Απριλίου 23, 2018, 11:24:55 πμ »
Το μανικο μαζι με την ταστιερα στην ενωση με το σκαφος 3εκ πλατος και 3 παχος, στο καραολο 2,5 με 2,5. Το παχος βεβαια μπορει και να μικρυνει αρκετα (2 και κατι πανω-2,5 κατω).
Στο καπακι δινουμε κλιση καμπυλωνοντας τα καμαρια στην πλευρα που θα κολληθουν στο καπακι και οχι λεπταινοντας τα ακρα του καπακιου.
And did they get you to trade,
hot ashes for trees, hot air for a cool breeze
cold comfort for change
did you exchange
a walk on part in a war, for a lead role in a cage

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 23, 2018, 11:37:13 πμ »
Σε ευχαριστώ πολύ Νικηφορε για την απάντηση σου. Συνεχίζω την κατασκευή ακάθεκτος. Και βέβαια θα μπυν φώτο

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 25, 2018, 06:53:10 μμ »
Καλησπερα και παλι σε ολους. Εδω ειναι κολημενα το μανικο και το καραολο παντα οπως ειπα με την βοηθεια του Λαμπρου για να μου δειξει τον τροπο. Τωρα θα ξεκινησω να φτιαξω την ροζετα πιστευω θα τα καταφερω

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
« Απάντηση #80 στις: Μαΐου 20, 2018, 03:55:07 μμ »
Καλησπερα και παλι σε ολους. Μετα απο μεγαλη περιπετεια και τελειωμενο οργανο  στην κυριολεξια  ετοιμο για setup  λογω μη σωστης κλισεις του μανικου ξηλωσα την ταστιερα για να διορθωσω την κλιση και καποια στιγμη εσπασε η ενωση του μανικου με το σκαφος, Οποτε ξανα απο την αρχη με νεο μανικο κ.λ.π. Ερωτηση τωρα υπαρχει καποιος απο την Αθηνα να ξανακολησουμε μανικο και καραολο στο σκαφος να μου δειξει δηλαδη τις κλησεις κ.λ.π ?. Ευχαριστω εκ των προτερων.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #81 στις: Μαΐου 20, 2018, 06:03:51 μμ »
κι ο πισω τακος ........................αλλου για αλλου.Και μια ερωτηση...............ρε σεις γιατι βιαζεστε να κολλησετε το χρυσοχαρτο στο σκαφος? Πως κολλησες δηλαδη μετα? Εσχισες το χρυσοχαρτο?Συγνωμη κιολας δηλαδη αλλα με κοινη λογικη μιλαω
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
« Απάντηση #82 στις: Μαΐου 20, 2018, 06:08:55 μμ »
Ναι ετσι εγινε εσκισα το χαρτι εκει που κοληθηκε ο τακος.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #83 στις: Μαΐου 21, 2018, 05:07:55 μμ »
κακως φιλε Geo.Και λεω κακως διοτι ολα ειναι μπροστα στα ματια μας.Ας τα ανοιξουμε λιγο να δουμε.......................
Συμπαθα με κιολας ,αλλα αυτα δεν γινονται.Να μου πεις οτι μου εφτγε το πριονι στο χαραγμα κι εκανα βαθυ το 7ο ταστο να το καταλαβω.Αυτο δεν το καταλαβαινω.Και μη με παρεξηγεις, γιατι στο λεει ενας που εχει σχεδον 12-14 χρονια που ασχοληται κι ακομα στηνει αυτι οταν μιλαει καποιος, κι ακουει

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
« Απάντηση #84 στις: Μαΐου 21, 2018, 07:09:01 μμ »
 Φίλε Κώστα καταρχην να σου ευχηθώ να χαίρεσαι το όνομα σου. Εδω ήρθα για να μάθω απο τους παλιούς και έμπειρους γι αυτο δεν υπάρχει θέμα παρεξηγήσεις προς θεού βοήθεια θέλω και παρατηρήσεις άλλωστε είναι το πρώτο που φτιαχνω και εχω και κάποια ελαφρυντικά. Και μιας και σε βρηκσ πες μου κάτι. Τα δι μισηχιλιοστά που 9χρειάζεται για να έρθει πρόσωπο το καπάκι θα είναι και πανω σρον μορσο η μονο στον μανικο?

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #85 στις: Μαΐου 22, 2018, 09:28:33 μμ »
Φίλε Κώστα καταρχην να σου ευχηθώ να χαίρεσαι το όνομα σου. Εδω ήρθα για να μάθω απο τους παλιούς και έμπειρους γι αυτο δεν υπάρχει θέμα παρεξηγήσεις προς θεού βοήθεια θέλω και παρατηρήσεις άλλωστε είναι το πρώτο που φτιαχνω και εχω και κάποια ελαφρυντικά. Και μιας και σε βρηκσ πες μου κάτι. Τα δι μισηχιλιοστά που 9χρειάζεται για να έρθει πρόσωπο το καπάκι θα είναι και πανω σρον μορσο η μονο στον μανικο?

προσπαθησε να μου δωσεις να καταλαβω τι εννοεις.Ευχαριστω για τις ευχες

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
« Απάντηση #86 στις: Μαΐου 22, 2018, 10:26:49 μμ »
Στο μανικο πρεπει να εχει 2.5 - 3 χιλιοστα για να ερθει το καπακι προσωπο με το μανικο. Αυτη η διαφορα πρεπει να υπαρχει και στον μορσο η οχι. Κατι τετοιο διαβασα στο μπλοκ του Βαγγελη

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #87 στις: Μαΐου 23, 2018, 09:57:02 μμ »
Στο μανικο πρεπει να εχει 2.5 - 3 χιλιοστα για να ερθει το καπακι προσωπο με το μανικο. Αυτη η διαφορα πρεπει να υπαρχει και στον μορσο η οχι. Κατι τετοιο διαβασα στο μπλοκ του Βαγγελη

και παλι δε σε πιανω .....μιλαμε με διαφωρετικη ορολογια

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #88 στις: Μαΐου 23, 2018, 11:13:36 μμ »

και παλι δε σε πιανω .....μιλαμε με διαφωρετικη ορολογια

Αλλοι κανουν το σκαλοπατι και στο μορσο, το φερνουν ισα με τον τακο, και κολανε απο πανω το καπακι για να ερθει ισα με το μανικι.    Και αλλοι αφηνουν το μορσο στο ιδιο ηψος με το μανικι και κανουν εγκοπη στο καπακι.   Δικο σου θεμα ποιο θα ακολουθησεις.

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
« Απάντηση #89 στις: Μαΐου 24, 2018, 08:47:47 πμ »
Αυτο ακριβως  ηθελα να μαθω  Κωστα Ζαρκαδα.  John 2004  σε ευχαριστω πολυ να εισαι καλλα. Θα το προσπαθησω το οργανο ηταν ετοιμο αλα δεν ειχε κληση το μανικο αυτο θα δω πως θα γινει τωρα.

Tags: τζουρας