Καλημέρα σε όλους,
και καλώς σας βρήκα

εδώ και λίγο καιρό σκέφτομαι την κατασκευή μίας κλασσικής κιθάρας για τον γιό μου

,
είμαι στο στάδιο της μελέτης - ενημέρωσης - συγκέντρωσης πληροφοριών.
Θα ήταν πολύ χρήσιμο να ακούσω τις γνώμες σας για μερικά ζητήματα που σκέφτομαι..
καταρχάς να πω οτι δεν υπάρχουν όλα τα εργαλεία που απαιτούνται (έχω όμως διάφορους σφιχτήρες, τριβείο χειρός, πριόνια κλπ καθώς παλιότερα έφτιαχνα ηχεία hifi)
οπότε η πρώτη ερώτηση είναι , τι εργαλεία χρειάζομαι απαραίτητα (πλάνες κλπ) ?
χώρος υπάρχει χωρίς όμως να είναι dedicated (το εργαστήριο που είχα για τα ηχεία και τα διάφορα ηλεκτρονικά έχει ξηλωθεί εδώ και καιρό),
πίεση χρόνου δεν υπάρχει, ούτως ή άλλως ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος (δουλειά, παιδιά κλπ), το θεωρώ πιο πολύ σαν μία εμπειρία εκμάθησης που όμως θα ήθελα να συνοδευτεί με ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, δεν θα με πειράξει αν η κατασκευή κρατήσει μήνες ή και χρόνο, θα προτιμήσω να ακολουθήσω το γνωστό ρητό "μέτρα δύο, κόψε μία" οπότε όλα θα γίνουν με ηρεμία και γαλήνη
επίσης,
είναι απαραίτητη η χρήση soleras ή καλουπιού ? ή μπορεί να γίνει κατασκευή στον αέρα (με έξτρα προσοχή, μέτρημα κλπ) ?
μετά πάμε στο σχέδιο, έχω κατεβάσει το βιβλίο του Roy Courtnall το οποίο και μελετάω, διάβασα κάπου οτι καλύτερα για πρώτη κατασκευή να επιλεγεί το σχέδιο του Hauser καθώς συγχωρεί τις "υπερβολές" που παρατηρούνται στις πρώτες κατασκευές (overbuild) αντίθετα με του Torres που είναι πιό αυστηρό, τι λέτε ? υπάρχει κάποια άλλη πρόταση - σχέδιο κλπ ?
τέλος,
για ξυλεία λέω να κινηθώ στα κλασσικά (έλατος καπάκι, παλίσανδρος κλπ)
να προτιμήσω να πάρω έτοιμα καμπυλωμένα πλαινά ? ή ακόμα να πάρω κάτι που να είναι -σχεδόν- στην μορφή κιτ από κάποιο μαγαζί του χώρου ?
αυτά τα λίγα σε πρώτη φάση,
ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές - υποδείξεις σας