Αποστολέας Θέμα: μπερντεδες σε ηλεκτρικη !?  (Αναγνώστηκε 988 φορές)

zaxzax

• Newbie
  • *
  • Αριθμός κατασκευών: 0,5
μπερντεδες σε ηλεκτρικη !?
« στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 08:08:03 μμ »
Καλησπερα παιδες!
Μολις μπηκα στην παρεα σας και σας ευχαριστω πολυ .
Το θεμα μου ειναι οτι θελω να κανω την ηλεκτρικη μου κιθαρα να ακουγεται λιγο πιο <<ασυγκεραστη >> .Ετσι
σε αυτη μου την ανυσυχια προσπαθησα να βαλω πετονια , που απο οτι ακουσα χρησιμοποιουν για τους μπερντεδες .
Η πετονια που πηρα ειναι nylon 0.90 mm και τα ταστα ειναι περιπου 1.1mm . Με λιγα λογια δεν πετυχε το εγχειρημα γιατι τασταρει
στις περιοχες πριν την πετονια γιατι οταν τεντονω την πετονια αυτη δεν εφαπτεται πανω στην ταστιερα αλλα δημιουργειται μια καμπυλοτητα .
Μπορει να με βοηθησει καποιος ? πως μπορω να κανω την πετονια να εφαπτεται στην ταστιερα ? Το εχει δοκιμασει καποιος αλλος ? μηπως
δεν ειναι ο σωστος τυπος πετονιας (μου ειπαν και για καποια fluocarbon )?

Σορρυ αν εγινα κουραστηκος
Ευχαριστω πολυ !!!

steliosguitar

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #72
  • Περιοχή: Ελληνικό
Απ: μπερντεδες σε ηλεκτρικη !?
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 18, 2018, 07:48:35 πμ »
σιγουρα δεν εγινες κουραστικος...

αν καταλαβα: (εγω δεν εχω βαλει ποτε, θα σου πουνε ομως αυτοι που εχουν βαλει πολλες φορες...)  θα αφησεις τα ταστα και θα βαλεις και μπερντεδες;
αν ναι, η λογικη λεει οτι πρεπει να ειναι στο ιδιο παχος με τα ταστα (να ειναι δηλ ολα ευθεια) αλλιως αν ειναι πιο κοντα φυσικο ειναι να τασταρει το οργανο.

οσο για το αν εφαπτεται μαλλον κατι δεν κανεις σωστα στο δεσιμο...  :)

αλλα οσο αφορα το πρωτο μερος (και ταστα κ μπερντεδες) δεν νομιζω να μπορεσεις τιποτε να πετυχεις μουσικα, γιατι η ομορφια δεν ειναι στο να παιξεις π.χ. κατι μεταξυ φα κ σολ, αλλα να παιξεις λιιιιγο πιο πανω απο το σολ και ετσι δεν θα χωρα το δαχτυλο (το λιγο πιο κατω εκτιμω δεν θα γινεται αφου θα βαλεις την πετονια λιιιιγο πιο πριν, και νομιζω με την τοση μικρη αποσταση θα παταει στο ταστο...) .
αλλα κ στην μεση π.χ. να τα βαλεις, παλι πρακτικο θα ειναι για τα 4-5 πρωτα ταστα, και αυτο μετα δυσκολιας...

αλλα αν τα βγαλεις ολα....  {celebrate009}
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 18, 2018, 02:29:38 μμ »
Η μπερντεδες  πρεπει να ειναι ακριβως οσο και τα ταστα!!!

zaxzax

• Newbie
  • *
  • Αριθμός κατασκευών: 0,5
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 18, 2018, 02:50:09 μμ »
Δεν θελω να αφησω τα ταστα , απλα αυτο που σκεφτηκα ηταν οτι πανω στην ταστιερα μου που εχει ταστα θα ηθελα να βαλω και 2-3 μπερντεδες το πολυ . Οσο αναφορα για το οτι δεν εφαπτεται , σιγουρα δεν ξερω πως να κανω το δεσιμο ,ισως να δω κανα βιντεακι ελπιζω να βγαλω ακρη .

Οταν λες οτι και με ταστα και με μπερντεδες δεν θα πετυχω κατι μουσικα ?
Αρχικα με νοιαζει να βρω αν τεχνικα γινεται αυτο που ζηταω . Μουσικα θα το ανακαλυψω
κοιτα εβαλα τον μπερντε μεταξυ G και A οταν επαιξα ακουγοταν καλα και η Α και η Αb και η G με το μοριο ( ας πουμε ) αυτες που δεν επαιζαν καλα ηταν ολες οι νοτες πριν τη G (επειδη δεν εφαπτεται καλα στην ταστιερα )

Οσο αναφορα να τα βγαλω ολα τα ταστα πιστευω θα στοιχιζει και επιτα δεν θα ηθελα να ασχοληθω με αταστη κιθαρα απλα ηθελα να προσθεσω δυο τρια χρωματα σε ενα συγκερασμενο οργανο .

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 18, 2018, 03:10:08 μμ »
Αυτο που πρεπει να κανεις για να πετυχεις το αποτελεσμα που θες ειναι να βαλεις μονιμα ταστα σε διαφορες θεσεις στην ταστιερα αλλα οχι σε ολο το φαρδος μονο σε συγκεκριμενες νοτες που θες.στο γιου τουμπ εχει αντιστοιχες κατασκευες σε κιθαρες.εχουν και συγκεκριμενο ονομα αλλα δεν το θυμαμε θαψαξω να το βρω.....

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 18, 2018, 07:03:43 μμ »
μονο με μονιμα ταστα η με πολη χοντρη πετονια που θα ερχεται προσωπο με την κορωνα των ταστων.Αλλιως δεν ξερω αλλον τροπο
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

mouriii

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 20, 2018, 09:18:57 πμ »
  Εάν θέλεις να συνυπάρχουν μπερντέδες με τάστα τότε σιγουρά πρέπει να έχουν το ίδιο ύψος και τα δυο,
δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό γιατί το μέταλλο είναι πιο σκληρό από την πετονιά με αποτέλεσμα
εάν πέτυχεις το ίδιο ύψος μέτα από λίγο καιρό θα αρχίσει να ταστάρει πάλι.
Για το δέσιμο μπερντέδων έχει στο youtube βιντεάκια όπως αυτό https://www.youtube.com/watch?v=1QbkBBjWNTM.
 Όσο για κάποιον άλλο τρόπο που είπανε και οι υπόλοιποι δηλαδή να βάλεις σε μεμονωμένες θέσεις μικροτάστα
θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και ηχητικά(λόγο της ομοιογένειας του υλικού) αλλά και πρακτικά.
θα σου παραθέσω και ένα βιντεάκι από έναν που το έκανε σε κλασική να πάρεις ιδέες. https://www.youtube.com/watch?v=hE-sehgOrTY

Tags: