Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Δεκέμβριος 2017  (Αναγνώστηκε 16201 φορές)

Παπαβλαχόπουλος Γιάννης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: το κοπάνημα
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Δεκέμβριος 2017
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 19, 2017, 08:37:07 μμ »
Να δεις όταν πάρω το λέιζερ τι τρελά θα φτιάχνω. Απλά το ψάχνω λίγο ακόμη......

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 19, 2017, 09:38:22 μμ »
Να δεις όταν πάρω το λέιζερ τι τρελά θα φτιάχνω. Απλά το ψάχνω λίγο ακόμη......

ναι ετσι.........................γνωμη μου ειναι να το ψαξεις καλα πριν κανεις καταθεση
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 20, 2017, 08:23:20 μμ »
Εμεις εδω ...........για την ωρα με 17 και με 15 δουγιες.

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 06:39:23 πμ »

Ωραίος !  Προχώρα ακάθεκτος  !
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 08:41:02 πμ »
καλημέρα και καλή ευκολία στις κατασκευές σας - που βλέπω βέβαια ότι δεν χρειάζονται τις δικές μου ευχές, τα σάλια μου τρέξανε ειδικα με το μπαγλαμά που και λόγω μεγέθους και σκαφτών ντουγών μου θύμισε ...τουλούμπα

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 08:43:34 πμ »

εγώ γιατί μετράω 21 ? άλλωστε Κώστα νομίζω ότι στην αρίθμηση των ντουγών "μετράνε" και οι φαρδειές στο χείλος, δηλαδή είσαι (τπυλάχιστον) στις 19 κ 17, αλλά όπως είπα στην κάτω φωτο στο αριστερό σκάφος μετράω 21

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 09:04:58 πμ »
λοιπόοοοοοννν .... εγώ μετά από μια παύση λόγω έκτακτων υποχρεώσεων συνέχισα την κιθάρα:

η "μάχη του τακουνιού"

και η κατάσταση εσωτερικά μετά την κόλληση του μπράτσου με τις υποδοχές για τη βέργα

η βέργα μπήκε συρταρωτά, με φορά --> από το μαξιλάρι προς το σκάφος γιατί δεν ήθελα να ανοίξω κανάλι στο πρώτο καμάρι (που το διαπερνά η βέργα), φοβούμενος μήπως κάτι δεν πάει καλά. Στην επόμενη όμως κατασκευή θα την βάλω από πάνω ανοίγοντας κανάλι και στο καμάρι, το οποίο "δεν μασάει" (είναι και ψηλό βέβαια) και έχεις καλύτερο έλεγχο συνολικά (δεν θα χρειαστεί "γέμισμα", γράφω παρακάτω)

το "γέμισμα" αφορά στο κανάλι του μπράτσου, αλλά και στο τελείωμα στο καπάκι. Εκεί η βέργα είναι φαρδύτερη (το φάρδος της βέργας είναι γενικά 6μμ, αλλά η υποδοχή του κλειδιού άλλεν κάτω είναι Φ9μμ) και για να την βάλω συρταρωτά έπρεπε το κανάλι να είναι λίγο φαρδύτερο σε μεγαλύτερο μήκος από την υποδοχή του άλλεν και μετά πρέπει να "γεμίσεις" και τα πλαϊνά του καναλιού σ' αυτό το μήκος. Καθυστέρηση χωρίς ουσιαστικό λόγο, όλα αυτά τα έκανα από ανασφάλεια για το καμάρι θυμίζω και τελικά δεν χρειάζονται (χωρίς να υπολογίσω το χρόνο για το κεντράρισμα στην κόλληση ώστε να μπορέσει να περάσει η βέργα ακριβώς από τις τρύπες των καμαριών). Στην φωτο παρακάτω η "γέμιση" πριν το τρίψιμο.

[ Invalid Attachment ]

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 21, 2017, 09:24:39 πμ από Μάνος Τουρπάλης »

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 09:23:42 πμ »
και αφιέρωμα στις αναποδιές (αλλιώς "η μαλ@κία καραδοκεί" που λέει ο Ζαρκάδας, μεγάλη κουβέντα, "βγαλμένη απ' τη ζωή"  {celebrate014} )

1) έκοψα κοντή την ταστιέρα (μέτρησα από το 11ο αντί το 12ο τάστο).

κι εκτός που είναι άχαρη, υπήρχε και θέμα με τη ροζέτα (στη φωτό παραπάνω την έχω "γεμίσει") : αν θυμάστε η ροζέτα δεν ήταν πλήρης δίσκος, άφηνε ένα κενό το οποίο κανονικά καλύπτεται από την ταστιέρα

ευτυχώς έχω κι άλλες τέτοιες ροζέτες (από Κίνα, είχα πάρει δέκα) κι έκοψα μια τσόντα και γέμισα το κενό. Κι επειδή δεν πετάω τίποτα πριν τελειώσει η κατασκευή, βρήκα το κομμάτι της ταστιέρας και το κόλλησα.

βέβαια ήταν ήδη χαραγμένη όταν την πρωτο-έκοψα κι έτσι δεν μπορούσα να κόψω όπου θα ήθελα, αλλά τέλως πάντων κάπως "το έσωσα", κι ας είναι λίγο στραβό το τελευταίο τάστο (δεν μπορούσα να ελέγχω κι απ' τις δυο πλευρές την κόλληση)

2) καβαλάρης: η τρύπα για το pin στη Σολ σε λάθος θέση, την οποία γέμισα (mr Monk κι εγώ) με καβίλια που έφτιαξα στο δράπανο

μετά την νέα τρύπα (και την πρώτη διαμόρφωση, στα 35 γραμμάρια), φαίνεται ένα ίχνος από την καβίλια το οποίο βέβαια θα εξαφανιστεί με το φρεζάρισμα για το pin

(σχεδόν) αισίως λοιπόν, πρόβα τζενεράλε πριν την κόλληση της ταστιέρας, σήμερα αν όλα πάνε καλά βάζω τάστα και μέχρι τα Χριστούγεννα θα κάνω δώρο στον εαυτό μου ήχο.

[ Invalid Attachment ]

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 09:29:21 πμ »
Μανο καλημερα.
Η διχρωμη ταστιερα απλα υπεροχη. {celebrate007}
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #69 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 09:59:32 πμ »
καλημέρα Δημήτρη! ναι είναι πολύ ωραία, σχετικά σπάνια (τουλάχιστον στην αγορά εδώ) και ...φτηνή, αφού (νομίζω ότι) η διχρωμία θεωρείται ελάττωμα στην δομή του ξύλου. Όντως είναι πιο "μαλακή" η ανοιχτόχρωμη περιοχή (στο πριόνισμα των τάστων το καταλάβαινα πολύ καλά) - αλλά όχι σε σημείο να αμφιβάλλεις για την αντοχή.
Πάντως σε μια παρόμοια από παλίσανδρο που είχα κάνει, ήθελε πράγματι προσοχή γιατί η ανοιχτόχρωμη περιοχή (στον παλίσανδρο πάντα) ήταν αισθητά πιο εύθρυπτη, όχι ότι κι εκεί υπήρχε πρόβλημα, απλώς είναι σαν να κόβεις άλλο ξύλο και καλά είναι να το έχεις κατά νου, μη σου ξεφύγει καμμιά πριονιά (ειδικά εκεί που από τη μιά πλευρά που κόβεις είναι σκούρο κι απ΄την άλλη ανοιχτό) κι αρχίσει να πετάει σχίζες το "μαλακό" (αυτό το "μαλακό" θα μπορούσα να το παρομοιάσω με την αίσθηση που έχεις όταν κόβεις μαόνι).

[ Invalid Attachment ]

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #70 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 10:20:59 πμ »
και αφιέρωμα στις αναποδιές (αλλιώς "η μαλ@κία καραδοκεί" που λέει ο Ζαρκάδας, μεγάλη κουβέντα, "βγαλμένη απ' τη ζωή"  {celebrate014} )

.............

Οι αναποδιές ...  και "η μαλ@κία που καραδοκεί" ...  είναι το περιεχόμενο της αυτοβιογραφίας μου ... αυτό το καιρό γράφω το 17ο τόμο ... ;)

Εκείνο που χαίρομαι μ εσένα , είναι ότι καταφέρνεις και τα σώζεις . Πολλά , πολλά μπράβο  !!!
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #71 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 10:33:19 πμ »
Άσε Ιωσήφ, εγώ τελειώνω τον 65ο και ακόμα φαίνεται ότι έχω δρόμο μπροστά μου!  :-[

Ωραία πράματα βλέπουμε! Μπράβο Κώστα, Μάνο και οι υπόλοιποι! :-*
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #72 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 11:31:50 πμ »
Στην Μαλακία σας περνάω όλους,έχω πιει καφέ με τον εξωαποδώ,Πέρασα όλα τα τεστ που μου έβαλε και μου έδωκε το μαλαματένιο νόμπελ μαλακίας πάσης φύσεως και με πλήρωσε με φλουριά για να φύγω γιατί κόντεψε να σαλτάρει,ΝΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ {music012}
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #73 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 11:34:42 πμ »
Και τώρα σας ζηλεύω και ευελπιστώ να σας φτάσω έστω και στα μισά,Φιάχνετε παπάδες ω ρε σεις μαστοραρες!!!
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #74 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 03:19:43 μμ »

εγώ γιατί μετράω 21 ? άλλωστε Κώστα νομίζω ότι στην αρίθμηση των ντουγών "μετράνε" και οι φαρδειές στο χείλος, δηλαδή είσαι (τπυλάχιστον) στις 19 κ 17, αλλά όπως είπα στην κάτω φωτο στο αριστερό σκάφος μετράω 21

μαλλον θες τα γυαλια σου...........................τα δυο εχουν απο 17 χωρις τα πλαιναρια και το ενα εχει 15

Tags: