Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Νοέμβριος 2017  (Αναγνώστηκε 20634 φορές)

john 2004

• Hero Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Νοέμβριος 2017
« Απάντηση #75 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 09:46:27 πμ »
Γιωργο εχεις κανει πολυ καλη δουλεια, θα γινει πολυ ομορφο το σκαφος.  Το 2,5 ομως ειναι παρα πολυ. Δεν εχει νοημα ετσι. Το θεμα ηταν να ελαφρυνει, οχι να βαρυνει.

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #76 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 10:09:32 πμ »
Αν δεν κοπεί πάλι το ίντερνετ........το 4,5 εννοείς?
Στο σχέδιο του κ. Σπουρδαλάκη και ο λόγος ο οποίος γίνεται όπως εξηγεί, είναι να ελαφρύνει, όπως πολύ σωστά το λες.
Στις φωτογραφίες όμως στα μπουζούκια που παρουσιάζει, όπως και στου κ. Φρονιμόπουλου, οι δουγες δείχνουν αρκετά σκαμένες .
Πόσο πια λεπταίνει η δούγα στο κέντρο? Δεν δείχνει για πάχος δούγας 3χιλ όπως γίνεται στα άλλα !!
Απορία έτσι!!

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 16, 2017, 10:29:09 πμ από Γιώργος Χ. »

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #77 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 10:13:27 πμ »
Γιωργο σου εχω στηλει ενα πμ αλλα δεν ξερω αν σου εχει ερθει.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #78 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 10:26:41 πμ »
τρομερο το αρθρο μανο
απ οτι καταλαβα ειναι οτι μοιαζει με την ενεργη πλατη της κιθαρας, χαμηλωνει ο συντονισμος, και ετσι παιζει ενεργο ρολο μαζι με το καπακι-αερα
ακριβως αυτα που γραφω τωρα στο κεφαλαιο ταπτουνινγκ!

γιωργο το χει το ιντερνετ σημερα, και γω τα ιδια...  :)
αν πετυχα το ξυλο, εχω κανει αλματα προοδου!  ;D

(ω ρε βροχη που ερχεται... θα βγω να μαζεψω καρεκλες  ;D)
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #79 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 10:35:24 πμ »
Στο σχέδιο του κ. Σπουρδαλάκη και ο λόγος ο οποίος γίνεται όπως εξηγεί, είναι να ελαφρύνει, όπως πολύ σωστά το λες.
Στις φωτογραφίες όμως στα μπουζούκια που παρουσιάζει, όπως και στου κ. Φρονιμόπουλου, οι δουγες δείχνουν αρκετά σκαμένες .
Πόσο πια λεπταίνει η δούγα στο κέντρο? Δεν δείχνει για πάχος δούγας 3χιλ όπως γίνεται στα άλλα !!
Απορία έτσι!!

1mm

Αν εκανες ενα συμβατικο σκαφος θα ειχες παντου 2,5 παχος.  Τωρα εχεις 2,5 στα λεπτοτερα σημεια και προεξοχες του4,5 στις κορυφες, αρα ειναι πολυ ποιο βαρυ απο ενα συμβατικο, ποιο ακαμτο, και με μεγαλυτερη συχνοτητα. Αρα αυτο που σχολιαζει ο Στελιος παει περιπατο.

ποσο ειναι το μεγιστο φαρδος (απο κορυφη σε κορυφη) ?

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
« Απάντηση #80 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 10:47:30 πμ »
Γιωργο σου εχω στηλει ενα πμ αλλα δεν ξερω αν σου εχει ερθει.
  το είδα θα σου απαντήσω μόλις βρω χρόνο και μ' αφήσει το ίντερνετ 

ημισκάφος τρίχορδου με σκαφτές δούγες(κερασιά)

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #81 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 10:55:13 πμ »
Οκ φιλε σε ευχαριστω!!δεν εχω ξαναστηλει πμ και δεν μου εμφανιζε τπτ και δεν ηξερα αν εχει ερθει.

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
« Απάντηση #82 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 11:22:00 πμ »
Απορία έτσι!!

1mm

Αν εκανες ενα συμβατικο σκαφος θα ειχες παντου 2,5 παχος.  Τωρα εχεις 2,5 στα λεπτοτερα σημεια και προεξοχες του4,5 στις κορυφες, αρα ειναι πολυ ποιο βαρυ απο ενα συμβατικο, ποιο ακαμτο, και με μεγαλυτερη συχνοτητα. Αρα αυτο που σχολιαζει ο Στελιος παει περιπατο.

ποσο ειναι το μεγιστο φαρδος (απο κορυφη σε κορυφη) ?
    φάρδος 22χιλ
  κάτι ήξερα και δεν έβαλα πλαινάρια {music017} οπότε έχω αρκετό περιθώριο!! 
...κάτσε να βουτήξω τις ρασπες πάλι  ;D
Σ' ευχαριστώ Γιάννη  {celebrate006}

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #83 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 12:27:21 μμ »
αφου εχεις κανει τις αυλακιες για οδηγους, ειναι ευκολο να κατεβεις στο 1μμ.  παρε σωληνακια σε διαφορες ακτινες και ξεκινα.  Τυλιξε γυαλοχαρτο γυρω τους και τριψε μεχρι να κατεβεις στο επιθυμητο παχος.

Τι εννοω, για να κεταβεις στο ενα χιλιοστο στο μεγιστο φαρδος της δουγας, χρειαζεσαι σωληνακι φ38 μαζι με το γυαλοχαρτο που θα εχεις τυλιγμενο. Οταν ερθει να αγγιξει τις κορυφες (αν αυτες εχουν 4,5 βαθος) θα εχεις σιγουρα 1μμ παχος στο χαμηλοτερο σημειο.  Σε πλατος 20 φ32,  18 φ26, 16φ 22, 14 φ17,5, 12 φ14, 10 φ11.

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #84 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 02:32:08 μμ »
αφου εχεις κανει τις αυλακιες για οδηγους, ειναι ευκολο να κατεβεις στο 1μμ.  παρε σωληνακια σε διαφορες ακτινες και ξεκινα.  Τυλιξε γυαλοχαρτο γυρω τους και τριψε μεχρι να κατεβεις στο επιθυμητο παχος.

Τι εννοω, για να κεταβεις στο ενα χιλιοστο στο μεγιστο φαρδος της δουγας, χρειαζεσαι σωληνακι φ38 μαζι με το γυαλοχαρτο που θα εχεις τυλιγμενο. Οταν ερθει να αγγιξει τις κορυφες (αν αυτες εχουν 4,5 βαθος) θα εχεις σιγουρα 1μμ παχος στο χαμηλοτερο σημειο.  Σε πλατος 20 φ32,  18 φ26, 16φ 22, 14 φ17,5, 12 φ14, 10 φ11.

Ωραίο, έξυπνο !   {celebrate001}   

Αν κατάλαβα , διαβάζοντας και το άρθρο του Σπουρδαλάκη, όλος ο κόπος γίνεται για να συμμετέχει πιό ενεργά το σκάφος στον παραγόμενο ήχο ...   

Ενα δέος τοχω σίγουρο .  Γιώργο καλή επιτυχία  !
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #85 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 03:30:12 μμ »
σωστα καταλαβες, αλλα δεν ειναι τοσο ευκολο.  αν δεν καταφερουμε να κατεβασουμε πολυ χαμηλα την συχνοτητα του σκαφους, τοσο που να μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε, σε συναρτηση με το καπακι, μπορει να κανουμε περισσοτερο κακο παρα καλο.  Ειναι ευκολο με τα μουζουκοειδη που η συχνοτητα του σκαφους ειναι μακρυα απο το καπακι και δεν μας προκαλει μπερδεματα. Αν προσπαθησουμε να την δουλεψουμε και αυτην εχουμε θεματα.....  ευχαριστα οπως γραφει ο κυριος Σπουρδαλακης στο κειμενο του, αλλα δυσκολα να τα πετυχουμε.

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
« Απάντηση #86 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 05:03:13 μμ »
Να τα πάρουμε ένα ένα!!
Ο τρόπος να κατεβάσω το πάχος στις δούγες όπως τον εξηγείς  είναι όντως έξυπνος!! αλλά όχι εύκολος ,γιατί?

Α. τώρα πλέον απ' το πρώτο τρίψιμο αποκλείεται να είναι 4,5 χιλ το πάχος στις δούγες,   ίσως σε  κάποια σημεία.

Β. τρίψε τρίψε κι αφού πρέπει να αλλάζω φ κάθε φορά,  ανάλογα με το πλάτος της δούγας, λίιιγο να μην προσέξω και χρησιμοποιήσω πιο στενό φ ,υπάρχει ο κίνδυνος ξαφνικά να τρίβω το καλούπι :(

Γ.  Πρέπει μετά να κατεβάσω τις κορυφές

Δ.  Μετά να ξαναγίνουν κορυφές.

Και γιατί δεν φτιάχνω ένα πάλι απ' την αρχή? στο σωστό πάχος αυτήν την φορά?

....Γιάννη μου διέλυσες το ηθικό :'(

Αστειεύομαι φυσικά , σ' ευχαριστώ πολύ να ΄σαι καλα {celebrate013}

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #87 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 06:52:29 μμ »
Εγω σου εγραψα με ποιον τροπο το εκανα καποια στιγμη, για να μην χρειαζεται να μετραω καθε λιγο και λιγακι.

Θα τον βρεις τον τροπο σου και εσυ.

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Νοέμβριος 2017
« Απάντηση #88 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 08:58:17 μμ »
Γιωργο Χ. καταρχήν μπραβο σου για την δουλεια που πράγματι ειναι καταπληκτική τωρα ειλικρινά στο λεω χαράς το κουράγιο σου που λυγισες 4.5 χιλιοστά για του λόγου το αληθές εγω τις λύγισα με πάχος 2,8 και ημουν ενα βήμα πριν το Δαφνή απο τα νεύρα, και επιδη κατι εχω στο μυαλό μου τα επόμενα 2,5 μέγιστο πάχος και ελάχιστο καπου στα 1 με 1,5 και πάλι μπραβο σου τωρα οσο για το κατέβασμα εγω θα επέρνα την ραςαπα μέτα κανα δυο κουταλιά θα τα εκανα ξύστρα μπροστά  ή την ξυστρα της οργανοποιϊας (με αυτο τον τρόπο της εκανα) την στρογγυλή όπου αν την γυρίσεις λοξα μπαινεις μεσα στην λουκια (άνετα) και κατέβασεις (ξυνης) ευκολα και γρήγορα, και τελος ενα τακακι μικρότερο (στενότερο) απο την δουγα θα το εκανα ημικυκλικο θα εβαζα και γυαλόχαρτο και θα της έτριβα, τέλος μια ένσταση (που το εκανα και εγω βέβαια) καλο είναι να βάλεις και κολάτζα και μετα να κάνεις της λουκιές
Και κατι ακόμη στο τέλος πίσω στον τάκο όπου εκει δεν μπαίνει ευκολα ξυστρα, διπλόνεις ενα γυαλόχαρτο χοντρό πάνινο 60αρη όπου απο μονο του κανει στρογγυλάδα και θα τρίψεις για να κανείς και στο τελος της δουλειές στρογγυλές
Αυτα...
Περιμένω εναγωνίως να δω το όμορφο σκαφος σου

Sent from my iPhone using Tapatalk
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
« Απάντηση #89 στις: Νοεμβρίου 16, 2017, 10:25:26 μμ »
Κώστα σ' ευχαριστώ πολύ και σένα για τα καλά σου λόγια και για τον τρόπο που μου υποδεικνύεις!
Θα μπορούσα να σε ρωτήσω πριν κάνω οτιδήποτε, γνωρίζοντας ότι παλαιότερα το έχεις κάνει εσύ, με καταπληκτικά  αποτελέσματα!
Δεν σε ρώτησα όμως κι έπαθα το κλασσικό  "δεν ήξερες!  δεν ρώταγες? " ;D

Το θετικό είναι , ότι όσοι φίλοι ενδιαφερόντουσαν για μια τέτοια κατασκευή, τώρα γνωρίζουν τον σωστό τρόπο!!  :)

Tags: